Gyűjtőoldalak – 3 lista arról, hol találunk helyi termékeket

2022. június 12., vasárnap

A Kislépték Egyesület csapata azzal szeretné segíteni a Rövid Élelmiszer-ellátási Láncokat és így a helyi termékek vásárlását népszerűsíteni, hogy a látókörébe került dobozrendszereket, bevásárló és kosárközösségeket, és közösségi gazdaságokat, valamint online termelői platformokat, nyitott porta hálózatokat és helyi termék témautakat összegyűjtve adatbázist szolgáltat a könnyebb eléréshez.

Három gyűjtőoldal listánk a következő:

  • Dobozrendszerek; bevásárlóközösségek vagy kosár/szatyorközösségek; valamit a közösség által támogatott mezőgazdaság (CSA) közösségi gazdaságai.   LETÖLTÉS
  • Online termelői és helyi termék platformok                        LETÖLTÉS
  • Nyitott porta hálózatok, és helyi termék témautak             LETÖLTÉS

A PDF listák LETÖLTÉS szóra kattintva olvashatóak, elmenthetőek, és bennük a linkek megnyithatóak ráuk kattintva. Ezt a hármas gyűjtőoldalunkat folyamatosan frissítjük, ITT – ebben a cikkben – MINDIG a legfrissebb linket találja. (A három lista – három külön cikkben is megtalálhatóak weboldalunkon de azok linkjei mindig csak az adott frissítéshez kapcsolódnak, és így az a link elavul.) Ez a link/cikk mindig a legfrissebb listát fogja tartalmazni.

Legfrissebb listánk a harmadik, azaz a “Nyitott porta hálózatok, és helyi termék témautak”. A fogyasztók irányából is erősödik az az igény, hogy már nem “csak” terméket szeretne vásárolni, hanem egy-egy gazdaság meglátogatásával személyes kapcsolatokat és autentikus élményeket, hagyományos tudást is programokon keresztül. A legújabb lista őket is segíti, illetve a Kislépték Egyesület e miatt hozta létre az Élményparaszt Programját (és annak aloldalát a honlapon), ahol a gazdák ebben az irányban sok hasznos tudást szerezhetnek és oszthatnak meg egymással. Az Élményparaszt Programról részletesen ITT olvashat.

Szerencsére Magyarországon is gyorsan terjednek a REL (azaz kevés közvetítőn keresztül történő) értékesítési modellek. A fogyasztók vásárlásukkal is támogatják a  termelőket, erősítik a helyi gazdaságot és rugalmas, rövid ellátás valósulhat meg (REL).

Támogassa Ön is munkánkat adója 1%-val! Részletek ITT