Agroturizmus felturbózva – Folytatódik élménygazda workshop sorozatunk!
Az előjelentkezésekkel a minimum az induló létszám már megvan, de vannak még helyek – várunk szeretettel!
Szívvel lélekkel várunk a programunkra olyan érdeklődőket, gazdákat, azok családtagjait, agroturisztikai szolgáltatókat, ilyen szolgáltatást tervezőket, akik szeretnének gazdaságukban, portájukon élményprogramokat, nyílt napokat, tudásátadó vagy főzőkurzusokat szervezni, illetve ezekben szeretnének továbbfejlődni, új ismereteket szerezni. Hisszük, hogy ma már a fogyasztók nem csak terméket keresnek, hanem élményt is. Átbeszéljük, hogyan érdemes elindulni egy élményprogrammal, milyen jó példák léteznek, milyen jogi elvárásoknak kell megfelelni (odafigyelve a praktikusságra és az innovatív ötletekre), és milyen pályázati források várhatóak a jövőben!
Visszajelzések alapján, most először 3 alkalmas online (4 órás) és 2 alkalmas egész napos személyes élménytematikával készülünk, hogy legyen egy teljes nap a TANULMÁNYÚTRA! Az alkalmakra külön-külön is lehet jelentkezni, de a személyes alkalomra maximum 25 főig fogadunk regisztrációt!
Az online esemény a már Élménygazda/ÉlményParaszt Programon résztvevők számára és végzett REL szervezők számára ingyenes!
Továbbá minden modul a Kislépték tagok számára kedvezményes áron van meghirdetve. Több modul esetén kedvezményes csomagajánlatokat talál!
A tanulmányút és személyes találkozó helyszíne:
- Szimbiózis Alapítvány /Baráthegyi Majorság – Szociális Farm, valamint
- Horhos Völgy Ökobirtok – Tardona
Gyere el, hogyha szeretnél úgy ismereteket szerezni úgy, hogy közben szórakozol! A workshop két részből áll, melyekre külön is lehet regisztrálni.
REGISZTRÁCIÓ: https://forms.gle/LEpr2TrBHCYDdirM6
A jelentkezőknek részleteket és számlát küldünk augusztus 10-e után. Jelentkezési határidő: 2024. 09. 17-ig, illetve férőhelyek (befizetett részvevők száma) függvényében.
2024. 09. 13-a után a számlázást követően történő lemondások esetén az étkezések és a bontókés árát nincs módunkban visszafizetni. A személyes alkalomra 5000 Ft/fő/nap kezelési költséget számolunk fel, vagy a regisztráló egy következő Élménygazda programon vehet részt a befizetésének beszámításával. (ez a megjegyzés 2024. 09. 16-án lett közzétéve).
Online 4 órás elméleti programok: 2024. szeptember 19, 20, 27-én délután 16-20 óráig
– Nemzetközi és hazai jó gyakorlatok, trendek, agroturisztiai stratégia, árképzési alapok (Kujáni Katalin, Szabadkai Andrea).
– Segítő hálózatok, partnerségek az elindulásban, és pályázati lehetőségek, szociális farmok (Szabadkai Andrea és Szabó Adrienn, Jakubinyi László)
– Jogszabály tudnivalók: Kistermelő – őstermelő; Falusi vendégasztal és lakásétterem, vagy falusi szálláson étkeztetés (Szabadkai Andrea).
Gyakorlati személyes “tervező és élmény” workshop és tanulmányút (modulonként is lehet regisztrálni a férőhelyek beteltéig, de a tanulmányútra elsőbbséget élveznek azok akik a teljes workshopon, vagy legalább a szombati személyes alkalmon részt vesznek). Az online élménytematika szinte elengedhetetlen a szombati műhelymunkához.
– Első nap (szombaton egész nap) szeptember 21-én: Élménygazda programtervezési szempontok, tervezési műhelymunka, árképzés (Szabadkai Andrea és Kujáni Katalin). Élményprogram ízelítő a nap folyamán majorság bejárás és kozmetikai kence készítés lesz a Majorság termékeiből – arc nem marad szárazon. Házigazda Baráthegyi Majorság Szociális Farm – Miskolc. A helyszínen szálláslehetőség is van, az érdeklődők jelezzék, hogy az élménygazda workshop résztvevői.
– Második nap (vasárnap egész nap) szeptember 22-én látogatás a Horhos Völgy Ökobirtokra – Tardona. Az Ökobirtok bemutatása és élményprogram a birtokon:
– Gazdaság bemutatása regeneratív mezőgazdasági szemmel (állatállomány és fajtaválasztás, szakaszos legeltetés eszközei és módszerei )
– Precíziós eszközök a regeneratív mezőgazdaságban ( GPS nyomkövetés, transzponderek)
– Gyepgazdálkodás bemutatása, gyepek rekultiválása (múlt-jelen -jövő)
– Baromfi kopasztó és bontó élménykurzus (maximum 25 főre), amely tartalmazza a kopasztáshoz szükséges gépek eszközök használatát, illetve fejenként 1db baromfit. A baromfikat szabadtartásúak, ökológiai minősítésű gyepen, és kizárólag ökológiai minősítésű takarmányt kapnak. A résztvevők hozzanak magukkal saját kést (amit a helyszínen szívesen megélezünk), vagy tudunk biztosítani Dick típusú speciális bontó és daraboló kést bruttó 4300 Ft-os áron, amit a kurzus végén hazavihetnek.
RÉSZVÉTELI DÍJ, KEDVEZMÉNYES ÁRAK, és CSOMAGAJÁNLATUNK (étkezés önköltséges):
Online (4 órás) workshop: | teljesárú díj: 10 000 Ft/fő/alkalom | Kislépték tagnak* 8000 Ft/fő /alkalom | Korábban Élménygazda programra vagy REL szervező képzésre befizetett résztvevő részére ingyenes. |
Személyes műhelymunka (Miskolc és Tardona): | teljesárú díj: 25 000 Ft/fő/alkalom Mindkét személyes műhelymunkán résztvevő részére 45000 Ft/fő / 2 alkalom | Kislépték tagnak* 23000 Ft/fő/alkalom Mindkét személyes műhelymunkán résztvevő részére 43000 Ft/fő / 2 alkalom |
Két személyes és egy online modul csomagajánlat (2+1): | 52 000 Ft/fő (2+1 csomagajánlat) | Kislépték tagnak* 50000 Ft/fő / (2+1 csomagajánlat) | |
A teljes workshopra regisztrálók (3 online+2 személyes) csomagajánlata | 70 000 Ft/fő/5 alkalom (3+2) | Kislépték tagnak* 62000 Ft/fő/5 alkalom (3+2) |
* 3 vagy több fő regisztráció esetén egy családból (közeli hozzátartozók) vagy egy cégtől a Kislépték tagi kedvezményt adjuk (az étkezésre, baromfi és kés árára ez nem vonatkozik).
ÉTKEZÉS
Mindenkinek ivóvizet térítésmentesen biztosítunk. Az étkezés (választható) önköltséges:
09.21-én Miskolcon a Baráthegyi Majorságban:
- Italcsomag 2200 Ft/fő – A workshop alatt kávé, helyben készült szörp és ásványvíz
- A) menü – húsos ebéd 3500 Ft/fő: Leves: Sütőtökkrém leves pirított tökmaggal + Baconbe göngyölt csirkemell, steak burgonya, baráthegyi lilahagyma lekvárral, vagy
- B) menü: húsmentes ebéd 3500 Ft/fő: Leves: Sütőtökkrém leves pirított tökmaggal +Zöldséges rakottas.
09.22-én Tardonán, a Horhos-Völgy Ökobirtokon:
- Italcsomag 2000 Ft/fő – A workshop alatt érkezéskor és ebéd után kávé, helyben készült szezonális szörp és pogácsa fogyasztható
- ISZKOR – Mályinka | Vidéki kis bisztró az Észak-Bükkben. Egyfogásos menüsor a szezon aktuálisan elérhető, környékről beszerzett alapanyagaiból dolgozva, amely tartalmaz személyenként egy adag meleg főételt, körettel, amely választhatóan a következő lehet (speciális étkezési igényüket a jelentkezési űrlapon tudják megírni):
- • Lillafüredi pisztrángfilé, szezonális zöldségkörettel: 6 000 Ft / fő
• Bükki marhapörkölt, vajon pirított deszkás galuska, Jersey tejföl: 5 000 Ft / fő
- • Lillafüredi pisztrángfilé, szezonális zöldségkörettel: 6 000 Ft / fő
Szállásigény ügyben kérésre küldünk információkat.
A program résztvevői az Élményparaszt Program zárt Facebook csoport tagjai lehetnek! Tanuljunk egymástól MINŐSÉGET és ÉLMÉNYT!
A tudásanyag nem függ szakmai (állattartó, tehenészet) beállítottságtól, jó szállásadónak/ kertész/gyümölcstermesztő/méhész/boros gazdának is egyaránt.
Korábbi programjainkról cikkek itt olvashatóak.
Érdeklődni bővebben: szabadkai.andrea@kisleptek.hu