Segítő Hatóság díjakat adtunk át a 2019. évi OMÉK-on

2019. október 13., vasárnap

2019 szeptember 29-én Budapesten az OMÉK rendezvényen kerültek átadásra negyedik alkalommal a Kislépték Egyesület által alapított Segítő Hatóság díjat (a díjról bővebben ITT olvashat). A 2019-es díjátadó különleges volt annyiban, hogy egy csoportos különdíj is átadásra került.

A különdíjat azok a Nébih és Agrárminisztériumi szakemberek kapták meg akik 2016-2017-ban társadalmi munkában részt vettek a Kistermelői Jó Higiéniai Gyakorlat véglegesítésében. A díjat kapták: Szegedyné Fricz Ágnes (ma már a Campden BRI munkatársa), Kuti Beatrix, dr. Szalay Orsolya, dr. Hosoff
Anita, Kobl Nándorné, Máté Júlia, valamint Steinerné Bertalan Gabriella.

Kép forrása: Zsoldos Alexandra, Magyar Mezőgazdaság

Egyéni díjazottjaink:

dr. Gonda Gedeon, a Szabolcs-Szatmár- Bereg Megyei Kormányhivatal, Nyíregyházi Járási Hivatal  Élelmiszer biztonsági és Állategészségügyi Osztály hatósági állatorvosa. A helyi termékek
közvetlen értékesítését, minőségi megjelenését segíti munkájával szorosan együttműködve a civil szervezetekkel. Segített kialakítani azt a szabályrendszert, ami alapján a jogszabályoknak megfelelően lehet működtetni egy bevásárló közösséget.
Ez az anyag ma alapját képezi annak is, hogy más bevásárló közösségek számára is átadható, szabályos módszerrel működjön a bevásárló közösség.

Sztankovánszkiné dr. Barta Gabriella (Békés Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztály, Békéscsaba)
aki a kezdetektől segítette a kistermelői jó higiéniai gyakorlat útmutató létrejöttét.

 A díjakat és okleveleket átadták: Szabadkai Andrea (Kislépték Egyesület elnöke), dr. Pleva György (NÉBIH Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóság) és Papp Gergely (NAK szakmai főigazgató-helyettes). 

 

A díjat idén is Kató Balázs kerámia készítő készítette.

Gratulálunk a díjazottaknak! A díjátadó szervezését a társadalmi innovációkat is kutató #Smartchain projekt keretébenvalósította meg a Kislépték Egyesület. A témában szakmai fórumot is szervezünk 2019 11. 07-én Miskolcon.

A díjról a jelölésről ITT olvashat bővebben

Eddigi díjazottjainkról ITT olvashat