kistermelői gyümölcsecet

2023. március 9., csütörtök

Kérdés

Üdvözlöm!

Kistermelőként eddig lekvárokat, szörpöket készítettem, de bővíteni szeretném a kínálatomat saját készítésű gyümölcsecetekkel. A kérdésem az, hogy a termék cimkéjén az összetevők, termelő adatai, minőség megőrzés, tárolási adatokon kívül kell-e egyebet is feltüntetni, mérni? Pl: ecetsav tartalmat? Ha igen, azt hogyan, mivel kell mérni és feltüntetni?

Előre is köszönöm a segítséget! Nem régiben kezdtem ezt a tevékenységet, de úgy néz ki, hogy kiskereskedelmi forgalomba is kerülnének termékeim. Jól akarom csinálni, nehogy elszúrjam és büntetés legyen valami hiányosságom miatt.

Várom szíves válaszukat, köszönettel:

Szatmáriné Tóth Emese

Válasz

Kedves Emese!

Az ecet értékesítéséhez szükséges válaszokat a Magyar élelmiszerkönyv alábbi irányelvében találja:

 2-109 számú irányelv Kézműves/kézmíves élelmiszerek általános jellemzői