Kérdés
Üdvözlöm!
Kistermelőként eddig lekvárokat, szörpöket készítettem, de bővíteni szeretném a kínálatomat saját készítésű gyümölcsecetekkel. A kérdésem az, hogy a termék cimkéjén az összetevők, termelő adatai, minőség megőrzés, tárolási adatokon kívül kell-e egyebet is feltüntetni, mérni? Pl: ecetsav tartalmat? Ha igen, azt hogyan, mivel kell mérni és feltüntetni?
Előre is köszönöm a segítséget! Nem régiben kezdtem ezt a tevékenységet, de úgy néz ki, hogy kiskereskedelmi forgalomba is kerülnének termékeim. Jól akarom csinálni, nehogy elszúrjam és büntetés legyen valami hiányosságom miatt.
Várom szíves válaszukat, köszönettel:
Szatmáriné Tóth Emese
Válasz
Kedves Emese!
Az ecet értékesítéséhez szükséges válaszokat a Magyar élelmiszerkönyv alábbi irányelvében találja: