WORA 1. hírlevél

2020. május 11., hétfő

Első nemzetközi projekt találkozó
2019. november 14-15.-én került megrendezésre a WORA (Számítógép és a nők vidéken – E+ WORA) projekt projekt indító találkozója amely projektet az Erasmus + támogatja. A négy projekt partner, lengyel AgriNatura Foundation, a magyar Kislépték, a román ECO-Ruralis és a szerb AMA Centar képviselői gyűltek össze Lengyelországban, az AgriNtura székhelyén,
Zareby Koscielneben. A partnerek képviselői itt jobban megismerték egymást, kicserélték tapasztalataikat, megbeszélték a projekttel kapcsolatos teendőket, feladatokat.
A találkozó Lego Serious Play játékosítási fejlesztési módszerrel kezdődött, amely jó kapcsolatépítést alapozott meg a felek között, módot ad arra, hogy a felek meghallgassák egymást, társalgás elkezdődjön, és hogy a feleket egymáshoz közelebb hozza.

Anna Po¶nikot, aki a RWS Wojciechówka elnevezésű közösség által támogatott vállalkozását vezeti . Vele felvett interjú ITT  olvasható.

Joanna Orlicz a Malkinia Gorna-I közösségből jött, ahol a “Orliczowka” falusi vendégszállást vezeti és a varsói Grochowska szövetkezet részére értékesíti saját termesztésű és előállítású termékeit.
Danuta Jab³onka-Grabowska a Brok közösségből bemutatta a ’Dajana’ elnevezésű falusi vendégszállását.
A találkozón Zareby Koscielne polgármestere, Urszula Wolosiewic is részt vett, aki a környék olyan projektjeiről beszélt, amelybe főképpen nőket vontak be. Elmesélte, hogyan ezek a projektek hogyan ösztönözték őt a helyi politikai kérdések sikeres bevonására, és beszélt azokról az akadályokról, amelyekkel a falvakban élő nők találkozhatnak a számítógép és az internet használata során.

A második napon a projekt partnerek meglátogatták a “Zio³owy Zak±tek”, gyógynövény parkot, amely a Dary Natury társaság működtet. Az a kert é a köré épült vállalkozás jó példája annak, hogy egy biofarm hogyan képes kis vállalkozásból prosperáló, nemzetközi kapcsolatokkal rendelkező vállalkozássá nőni.