3. Smartchain hírlevél

2020. augusztus 3., hétfő

Jó gyakorlatok és nálunk is bevezethető innovációk szerte Európából – SMARTCHAIN! Vagyis okos megoldások az élelmiszeripari kihívásokra a kisgazdaságok szintjén.
Ha a beharangozó cikkek felkeltették érdeklődésedet, akkor iratkozz fel a SMARTCHAIN hírlevélre, ahol angol nyelven további információk várnak.
Iratkozz fel ITT
A projektben Magyarország mellett 8 európai országból összesen 43 partner dolgozik azon, hogy a helyi gazdálkodók versenyképesebbek legyenek, jövedelmezőségük javuljon, és új, modern megoldásokat használhassanak a termékelőállítás, illetve az értékesítés során.
BEHARANGOZÓ: A SMARTCHAIN projekt partnereinek jó gyakorlat gyűjteményében bekerült a közösség által támogatott mezőgazdaságtól, a mobil gyümölcsfeldolgozón és helyi termék automatákon át, a mobil csirkefarm is. Ez utóbbiról kicsit részletesebben:
Alsó-Szászország (Németország) támogatja a mobil csirkefarmok üzemeltetését. Az utánfutóra szerelt „csirke hoteleknek” számos előnye van:
– egész éven át kényelmes, ötcsillagos szállást biztosít;
– hatékonyan tisztíthatók, higiénikusak, meggátolják a kórokozók elszaporodását;
– számos innovatív technológiai megoldás biztosítja a 100% „boldog csirke” garanciát.
– az automatizált „csirkelak” változatban, megoldott a víz és a takarmány adagolása, a levegőztetés, a tojások összegyűjtése és az alom takarítása is.
– Az utánfutóra szerelt felépítmény könnyen szállítható, és mintegy mozgó reklámfelületként is szolgál a helyi gazdák által megtermelt tojásfogyasztás népszerűsítésére.
Okos megoldások válaszul a járványra
A Kislépték Egyesület videója bemutatja, hogyan lehet az ajánlott távolságot betartva, gyorsan, érintésmentesen vásárolni közvetlenül a termelőktől. Ha eddig azért nem mentél piacra, mert nem tudtál bankkártyával fizetni, akkor is ajánljuk a kisfilmet! LETÖLTÉS a cikkből.

További hasznos tippeket találsz a hírlevélben a rövid ellátási lánc különböző fajtáinak „COVID-biztos” működtetésére!
Ha jól megy az angol, és érdekelnek a külföldi jó példák, akkor még más videó is hasznos lehet számodra!