Pilot képzés a Rövid ellátási lánc szervezők részére 2022-ben

2021. december 12., vasárnap

Rövid ellátási lánc szereplők figyelem!

Oktatási program készült A REL szervezők számára a Rural Facilitator projekt keretében.

A pilot képzési program bemutatását 2022 február hónapban online módon tervezzük, annak érdekében, hogy minél több érdeklődő számára lehetővé tegyük az aktív részvételt.

Kiknek is szól a program?!

A REL működésében már résztvevő szakemberek mellet várunk minden olyan érdeklődőt, akik aktív szereplői és mozgatórugói szeretnének lenni a helyi élelmiszerellátó rendszereknek.

A képzés során az alábbi hat témakör szerint tekintjük át, gyakorlati példákon bemutatva, hogy a rövid ellátási lánc szervezése és működése során milyen ismeretekre, képességekre kompetenciákra van szükség ahhoz, hogy hatékonyan és fenntartható módon működő helyi közösségek jöjjenek létre.

1. Innovatív rövid ellátási láncok

Példákon keresztül mutatjuk be  a különböző típusú rövid ellátási láncokat. Gyakorlati tanácsok hangoznak majd el, hogyan is érdemes elkezdeni a különböző típusú rövid ellátási láncok szervezését.

2. REL – Fenntartható ökológiai rendszerek

Mit jelent a fenntartható ökológiai rendszer, milyen követelményei, feltételei vannak a fenntartható élelmiszerellátásnak? A rövid ellátási láncok hogyan járulnak hozzá a fenntartható gazdálkodáshoz, hol kell a működésüket innovatív megoldásokkal javítani?

3. Üzleti tervezési módszerek

Stratégiai gondolkodás és tervezés: különböző elemzési módszerek, könnyek, gyorsan használható üzleti modellek  gyakorlati alkalmazását ismertetjük.

4. Marketing a REL-ben

A megfelelő terméket a megfelelő helyre a megfelelő áron a megfelelő időben. Elméleti ismeretek és gyakorlati példák a marketing szerepéről kistermelői fókusszal.

5. Kommunikáció és konfliktus kezelés

Verbális – non verbális – írásos kommunikáció: gyakorlati feladatokmegoldásával kerülnek bemutatásra a különböző kommunikációs technikák és eszközök.

6. Vezetői készségek

Időmenedzsment, kockázatkezelési, döntéshozatali és tárgyalási készségek, melyek elengedhetetlenül fontosak egy közösség szervezése során.

Vannak olyan témák, amik érdekelnék, de a fenti témakörökből esetleg kimaradtak?

Kérjük írják meg számunkra?

 

A Pilot képzés további részleteivel hamarosan jelentkezünk.