Méhészeti felmérés! Tiéd a lehetőség, hogy formálhasd a magyar méhészet jövőjét! 🌺💼

2023. december 11., hétfő

Felmérésünk célja, hogy megismerjük a magyar méhészek termelési és értékesítési módszerieit, igényeit, különös tekintettel az élmény méhészet – tevékenység diverzifikálásához szükséges készségekre és ismeretekre

Amennyiben Ön méhészkedéssel is foglalkozik, ezúton szeretnénk felkérni, hogy ossza meg tapasztalatait, napi gyakorlatát velünk a méhészete és méhészetével kapcsolatos értékesítési módszerek kapcsán. Amennyiben nem méhészkedik, de van méhész ismerőse, kérjük továbbítsa felé a felmérést!

A felmérésünk alapja egy országos kérdőív, melynek kitöltése mindössze 15 percet vesz igénybe, és az általános információk mellett olyan kérdésekre is választ kérünk, amelyek segítenek megérteni, hogyan tudjuk támogatni Önt a méhészetében.

A kérdőív elérhető itt: https://shorturl.at/pyFH9

A felmérést az ENFORCE Erasmus+ projekthez (A projekt száma: 2023-1-HU01-KA220-VET-000152590) kapcsolódóan végezzük, melynek fő célja az, hogy kidolgozzunk egy olyan komplex szakmai oktatási és felnőttképzési programot méhészek számára, mely elősegíti az élményalapú, interaktív szolgáltatások bevezetését a méhészetekben, ismereteket ad a mézek íztérképe kapcsán (a borokéhoz hasonlóan), valamint segíti a méhekkel és mézzel kapcsolatos tudásátadást a fogyasztók felé.

A projekt életre hívását azok a problémák adták, amelyek egyre nagyobb mértékben jelen vannak a méhészek mindennapjaiban. Projektünk fő célja az, hogy felkészítsük és segítsük a méhészeti ágazatban tevékenykedő gazdákat arra, hogy megbirkózzanak az éghajlatváltozás (pl. invazív fajok kártétele, aszály), az európai mézpiac változásai (pl. mézhamisítás, alacsony felvásárlási árak, márkák hiánya) és a méhészet ágazati jellemzői (pl. a tevékenységek diverzifikálásának hiánya) okozta kihívásokkal.

Ezekre a kihívásokra a projekt a következő válaszokkal kíván reagálni: komplex ismeretanyag és eszköztár összeállítása az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás lehetőségeiről, a méz ízérzékelési módszerekről és az értékesítési gyakorlatban történő alkalmazásáról (méz kóstolók és méz íztérkép a borkóstolók példájára), a negatív mézpiaci változásoknak ellenálló értékesítési formák (pl. magasabb hozzáadott értékű értékesítés a közvetlen fogyasztóknak vagy a HORECA-szektornak).

A kitöltés mindössze 15 percet vesz igénybe, és az általános információk mellett olyan kérdésekre is választ kérünk, amelyek segítenek megérteni, hogyan tudjuk támogatni Önt a méhészetében.

Adatainak megadásával hozzájárul ahhoz, hogy a projekt kapcsán csapatunk kapcsolatba lépjen Önnel a jövőben. Ez lehetőséget teremt arra, hogy meghívjuk a projekthez kapcsolódó eseményekre, a képzési anyagok tesztelésére és a projekt eredményeinek követésére.

Köszönjük, hogy részt vesz a felmérésben, és hozzájárul a program sikeréhez.