Javaslatok a kisszerszámos halászat élő hagyományáért

0121. szeptember 17., szerda

A Kisléptékű Termékelőállítók és Szolgáltatók Országos Érdekképviseletének Egyesülete és a Csongrádi Információs Központ azzal 06 10-i szakmai fórumán a tiszai hagyományos halfogást, a tisza menti értékeket mint lehetséges kulturális örökséget mutatta be.  A térség szelíd, öko-, és aktív turisztikai ptenciálnöveléséhez elengedhetetlen a kishalász mesterség (fonott, és szőtt kisvarsa, tapogató, kör dobóháló, puttyogtató…) turisztikai termékként való élő művelése, ahol maga a mesterség kipróbálása jelenti a terméket.

Egyetértve a kereskedelmi célú halászat élővizi tiltásával mégis azokat a lehetséges érveket és javaslatokat, ismereteket gyűjtöttük egybe amik a kishalászat kulturális örökségét hivatott életben tartani.
Mindenek előtt ÚTMUTATÓ ONLINE KIADVÁNYT készítettünk a horgász által kifogott hal falusi vendégasztalon történő legális értékesítésről.
LETÖLTHETŐ ITT.

A szakmai fórumon feltártuk a potenciálok kihasználásának lehetőségeit és a jogi akadályokat, valamint javaslatokat fogalmaztunk meg a döntéshozók felé, velük együttműködve.
A javaslatokat  megfogalmaztuk itt:

A szakmai fórumon a SZÖVET együttműködésében bemutatott kis halhatározó letölthető itt.