I. REL EXPO – Megnyílt a regisztráció az első hazai rövid ellátási lánc rendezvényre és bemutatjuk a szakmai programot!

2021. május 21., péntek

Miért jöjjön el június 25-én?

2020 és 2021 első fele elsősorban a koronavírus okozta megbetegedések és lezárások által okozott sokkról szóltak, ami sok szempontból új szemlétet és jövőképalkotást kíván meg tőlünk. Az ellátási láncokban tapasztalt nehézségek ráerősítettek az igényre a kisléptékű, lokális termékek iránt és felhívta a figyelmet a környezetvédelmi szempontból tudatosabb viselkedési és fogyasztási mintákra. Ahhoz, hogy ezeket a fenntarthatóbb igényeket meg is lehessen tartani, fontos szerepe van a szakmai szervezeteknek, segítőknek, vidékfejlesztőknek, civileknek, önkormányzatoknak hiszen ők a legfontosabb segítőik azoknak a kistermelőknek, akik a helyi termelési rendszereken keresztül tudják támogatni ezeket a folyamatokat. Azonban mindehhez az innováció elengedhetetlen! Versenyképes okos termelők és hálózati szereplők kellenek, akik felkészültek a piac és a környezeti tényezők állandó változásaira.

Az idei évben elérkeztünk a „SMARTCHAIN igények által vezérelt innovatív megoldások a rövid élelmiszer ellátási láncokban” néven futó nemzetközi projektünk zárásához, amely az Európai Unió Horizon 2020 kutatás-fejlesztési programjának támogatásában valósulhatott meg. A projekt célja, hogy elősegítse és felgyorsítsa az együttműködés alapú REL-ek (Rövid Élelmiszer Ellátási Láncok) fejlődését új, szilárd üzleti modellek és innovatív gyakorlati megoldások bemutatása által.
A Kislépték Egyesület, mint a magyar Rövid Élelmiszer Ellátási Lánc HUB, azaz tudásközpont felvállalta, hogy a nemzetközi jó gyakorlatok megismertetésével támogatja a hazai helyi termelési rendszerek szereplőit. A projekt keretein belül Magyarországról a Campden BRI Magyarország Kft. vett részt technológiai transzfer centrumként, míg REL csoportként a Zala Termálvölgye Egyesület, és a Foodhub.hu közösség kapott helyet.

Június 25-én egy olyan szakmai rendezvényre invitálunk, ahol a projekt eredményeinek bemutatásán túl Magyarországon első alkalommal, a REL szereplők (termelők, piacszervezők, vidékfejlesztők, kosárközösségek, beszállítók, szaktanácsadók, helyi terméket használó éttermek és kereskedők) számára egy üzleti találkozóra nyújtunk lehetőséget szakkiállítás formájában.

Rendezvényünkön a szakmai program keretein belül olyan szakértőktől és gyakorlati tapasztalattal rendelkezőktől juthatnak friss és hiteles információkhoz, amelyek segíthetnek abban, hogy hogyan induljanak el a rövid élelmiszerlánc szervezésében, vagy lépjenek a fejlődés útjára, innováljanak. A workshopon kívül pedig kapcsolatépítésre, üzleti tárgyalásokra is lehetőséget nyújtunk a kiállítók és a konzultációs asztallal kitelepülő partnereknek köszönhetően.

Kiemelt témáink

  • Társadalmi innováció – Hogyan építs közösséget REL csoportodból?
  • Fogyasztói magatartás – Ki az én vásárlóm?
  • Környezeti fenntarthatóság – Zöld megoldások a REL-ben
  • Technológiai megoldások és konzultáció – Okos megoldások nehéz kérdésekre
  • Üzleti megoldások Európa-szerte és működő jó gyakorlatok

A részletes szakmai program megtekinthető itt.

Kinek javasoljuk a részvételt?

  • Rövid élelmiszerlánccal foglalkozók
  • Kistermelők (őstermelők, ŐCSG-k, CSMT-k, stb.)
  • Bevásárló-és kosárközösségek tagjai, szervezői
  • Kistermelők számára nyújtott innovatív szolgáltatásokat, termékeket biztosítók
  • Helyi termékeket előnyben részesítők
  • Falugazdászok, vidékfejlesztők
  • Gasztronómiai szereplők
  • Turizmus szereplői
  • Mindenkinek, akit érdekelnek a rövid élelmiszer-ellátási láncok, a helyi termékek, stb.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Részvételi szándékát ezen a linken keresztül tudja felénk jelezni:

https://cutt.ly/Mb2sz1n

Reméljük a résztvevők közt tudhatjuk Önt is!

KAPCSOLAT

SZERVEZÉS, LEBONYOLÍTÁS, INFORMÁCIÓK

Nagy Viktória

telefon: 06304745617

e-mail cím: nagy.viktoria@kisleptek.hu