Élménygazda workshop – Hogyan csináljam? Agroturizmus, diverzifikáció, élmény a gazdaságodban

2024. január 29., hétfő

A Kislépték Egyesület workshopot tart azon érdeklődőknek, gazdálkodóknak, termelőknek, agroturizmussal foglalkozóknak, akik szeretnének élményprogramokat szervezni a saját gazdaságukban, portájukon! Van még pár hely!

A workshopon átbeszéljük, hogyan érdemes elindulni, milyen jó példák léteznek, milyen jogi elvárásoknak kell megfelelni, odafigyelve a praktikusságra és az innovatív ötletekre, és milyen pályázati források várhatóak a jövőben!

A gomolyasajt készítésének folyamatán keresztül mutatjuk meg, milyen lehet egy élményprogram. Meglepetés: A savó sem marad felhasználatlan!

Gyere el, hogyha szeretnél úgy ismereteket szerezni úgy, hogy közben szórakozol! A workshop két részből áll, melyekre külön is lehet regisztrálni

2024. Február 16. péntek 16-20 óráig
Online 4 órás elméleti program
a szabályozásról, tapasztalatokról, várható pályázati forrásokról:
Részvételi díj: 15 000 Ft/fő.

2024. Február 17. szombat 9:30-18:00 óráig.
Gyakorlati “tervező és élmény” workshop
Igmándi Sajtműhely (Szabó Ildikó és Nagy László), Helyszín: Nagyigmánd – Szőkepuszta, (Komárom-Esztergom vármegye). A google térkép linkje: https://maps.app.goo.gl/E9D1rCR6bfStE4y9A

Részvételi díj: 15 000 Ft/fő + 6000 Ft étkezés (meleg egytálétel ebédre, és napközben innivaló, kávé, tea, sajtok, körözött, falatkák. Mindkét napra/programelemre regisztrálók kedvezményes díja együttesen 25 000 Ft/fő + 6000 Ft/fő étkezés.

Minimum létszám (MEGVAN!): 10 fő. Maximum létszám: 25 fő.

Jelentkezési határidő: 2024. február 12.

REGISZTRÁCIÓhttps://forms.gle/suVuj4ADSB3v3Uui8

Témák:

  • Élményprogram szervezési és tervezési ismeretek, nemzetközi és hazai jó példák, árképzés.
  • Interaktív 2 órás gomolyasajt készítés, valamint meglepi, mert a tejsavó sem maradhat felhasználatlan – élmény/szakmai program. Megismerhetjük a házigazda sajtféleségeit, és hazavihetjük a saját (fűszeres) gomolya sajtunkat, és a meglepi ízelítőt. Receptet kap minden résztvevő.
    Az élményprogram házigazdája: Igmándi Sajtműhely (Szabó Ildikó és Nagy László), Nagyigmánd.
  • A jogi 4 órában a falusi vendégasztal, a lakásétterem, és a falusi vendéglátás szabályait járjuk körül. Kitérünk a programszervezés szabályaira, pályázati lehetőségekre, tapasztalatokat cserélünk, civil szervezetek hálózatait ismerhetjük meg.

A workshopokat vezeti Szabadkai Andrea

Az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ (AÖFK) az agroturizmussal kiemelten foglalkozik! Készüljünk együtt a lehetőségekre! Beszélünk a lehetséges agroturisztikai szolgáltatóként is pályázható forrásokról a jövőben!

A program résztvevői az Élményparaszt Program zárt Facebook csoport tagjai lehetnek!
Tanuljunk egymástól MINŐSÉGET és ÉLMÉNYT!

Agroturizmus felturbózva! A tudásanyag nem függ szakmai (állattartó, tehenészet) beállítottságtól, jó szállásadónak/ kertész/gyümölcstermesztő/méhész/boros gazdának is egyaránt.

Az élményparaszt programunkat olyan érdeklődőknek, gazdáknak, azok családtagjainak, agroturisztikai szolgáltatóknak, ilyen szolgáltatást tervezőknek ajánljuk, akik szeretnének gazdaságukban, portájukon élményprogramokat, nyílt napokat, tudásátadó kurzusokat szervezni, illetve ezekben szeretnének továbbfejlődni, új ismereteket szerezni. Hisszük, hogy ma már a fogyasztók nem csak terméket keresnek, hanem élményt is.

Érdeklődni, bővebben: kisleptek@gmail.com