Agroturizmusról és hús mentes étkezésről a Zöld OT programjában

2023. június 7., szerda

A Zöld Civil Szervezetek Országos Találkozóját (OT) 2023-ban Székesfehérváron rendezik meg június 23-24-25-én. Regisztráció (2023. 06.12-ig), és program részletesen ITT 

A rendezvény hús mentes étkezés elvén valósul meg. Sok-sok érdekes program során a Kislépték Egyesület által képviselt szekciók:

Péntek 20 óra: Zöld tudásátadás az agroturizmuson belül.
Az agroturisztikai szolgáltatók tudása a környezetvédelmi kérdésekről. A tudás élményszintű átadása az agroturisztikai szolgáltatók, és programjaik által. A szolgáltató gazdák ismereteinek bővítése- ennek módszerei. Partnerség, és bevonás a Zöld civil szervezetek körébe. Interaktív beszélgetés, tapasztalat csere.

Szombat 11 óra: “Példamutatás és húsmentesség-avagy miért az étrendünkben rejlik a legnagyobb lépés a környezettudatosság felé? A szekción bemutatjuk az első húsmentes OT eszmei hátterét. Elemezzük a húsos-húsmentes étrend környezeti hatásait. Ismertetjük az MTVSZ heti egy húsmentes nap a közétkeztetésben társadalmi kampányát és a bekapcsolódás lehetőségeit.
Előadók: Oszlánszki Lili és Horváth Bence (MTVSZ ifjúsági tagozat); Kapitányné Sándor Szilvia és Farkas István (MTVSZ munkatársai), valamint a Szegedyné Fricz Ágnes (Kislépték Egyesület) előadása a CO-FRESH innovációkról: növényi alapú fehérje források a környezettudatos fogyasztók étrendjében. A gondolatébresztő előadás témái:

  • CO-FRESH projekt rövid bemutatása
  • laskagomba fogyasztói felmérés eredményei
  • gomba, mint választékbővítő, növényi alapú fehérje forrás a közétkeztetésben és a vendéglátásban
  • fermentált bab, mint potenciális fehérjeforrás.

A szervezők a változtatás jogát fenntartják. A program a OT honlapján folyamatosan frissül.