Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák II. Országos Hétvégéje

Dátum:
2015. március 29.
Időpont:
00:00
Helyszín:
Esemény címkék:
, , ,

Az országos rendezvényez évben március 27-28-29-én kerülmegrendezésre, amikor országszerte kinyitnak az alkotóházak, műhelyek ésgyerekek, felnőttek, családok ismerkedhetnek a népi kézművesség különbözőterületeivel.

Arendezvényhez PROGRAMKÍNÁLATTAL csatlakozni lehet február 28-ig, a www.ahazak.hués a www.nesz.hu honlapokon közzétett adatlapkitöltésével. Az adatlapot az ahazak2011@gmail.comemail címre várjuk. Bővebb felvilágosítás kérhető a +36-92-312744, vagy a +36-20-5568086telefonszámokon. ADATLAP jelentkezéshez programkínálók részére ITT LETÖLTHETŐ

A MÁR BEKAPCSOLÓDOTT PROGRAMKÍNÁLAT megtekinthető a www.ahazak.hu oldalon a programfelhívás alatt!

 

 

Rendezők: Népi KézművesAlkotóházak Országos Egyesülete

                  Népművészeti EgyesületekSzövetsége (NESZ)

Cél: A helyi kézművestermékek, értékek középpontba helyezése.

 Ezt a kezdeményezést apárizsi székhelyű INMA (Institut National des Métiers d’Art) indította elkilenc évvel ezelőtt. 2012-ben több európai ország is csatlakozott, többekközött Magyarország is a Népművészeti Egyesületek Szövetségével.

Az Európai Művészet ésKézművesség Napjai (JEMA) idei témája „Az innováció helyszínei”, melynek jegyébenidén is megrendezésre kerül a Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák II. OrszágosHétvégéje. Célunk továbbá, hogy az elmúlt évben csatlakozott 59 résztvevőn túl,még több helyszínt vonjunk be az ország területéről.

Az alkotóházak, nyitottműhelyek feladata, hogy e hétvége folyamán saját programokkal jelentkezzenek,ahol a programban a helyi kézműves termék, érték megjelenhet.

 Az egyes helyszínekrészletes programja ismét felkerül az Európai Művészet és Kézművesség Napjai,azaz JEMA, a NESZ és az alkotóházi egyesület honlapjára, ahonnan a látogatóktájékozódni tudnak.

Mindezzel szeretnénk felhívnia figyelmet e házak, műhelyek létére, hogy megmutathassuk, milyen fontos értékekhordozói azok a létesítmények, amelyek a tradicionális népi kézművességtovábbörökítő helyei, az ott dolgozó mesterek, alkotó közösségek pedig a megörökölttudás képviselői és megújítói.