Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

III. Pécsi Magbörze

Dátum:
2014. március 09.
Időpont:
00:00
Helyszín:
Esemény címkék:
, , , ,

Vetőmagok csereberéje (bio)gazdálkodók, hobbikertészek és érdeklődők számára 2014. március 9-én vasárnap, 09.00-13.00 óra között, a Nappali bárban (Pécs, Király utca 23-25.)

vetőmag– Ha több vetőmagja van, mint amit idén el tud használni
– Ha szüksége van még néhány fajtára
– Ha nincs vetőmagja, de kertelne
– Ha van egy-két elfeledett régi zöldségfajtája
– Ha fogott magot abból, amit tavaly kapott a börzén és most továbbadná
– Ha csak érdekli a sokféleség, az ökologikus gazdálkodás…

A magbörze ingyenes, többnyire kicsi, minta mennyiségeket tudunk csereberélni, amihez ötleteket, módszereket is adhatunk egymásnak, hogyan lehet felszaporítani az évek során a magokat, hogy a következő magbörzére többen hozhassanak belőle.

Az élelmiszer-önellátás egyik fontos eleme a tájfajta vetőmag. Olyan fajtákat termesszünk, amik már bizonyítottak a környéken, nem a megszokott szabványosított, mesterséges ipari körülmények közt előállítottakat javasoljuk. A számos régi magyar fajtáról tudható, hogy ökológiai módszerekkel művelt kertben jól működő magok, nem igényelnek vegyszerezést, bírják a helyi mikroklímát és talajt. Mindenkit arra buzdítunk, hogy saját kiskertjében saját szaporítóanyaggal, régi tájfajtákkal és ökológiai szemlélettel dolgozzon.

Találkozzon gazdákkal és hobbikertészekkel! Cseréljenek vetőmagokat, és tapasztalatokat saját magfogás technikáiról, a tájfajták, helyben bevált változatok fontosságáról, az önellátás biztonságáról!

Minden érdeklődőt szeretettel várunk a ZöldTeJA Program nevében!
Ha sok magot hozna és asztalt szeretne foglalni a csereberéhez, lehetőleg jelezze e-mailben vagy telefonon!

További információ a magbörzéről: 20 216 0016