Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

Beszélgetés a közösségi mezőgazdálkodás magyar példáiról

Dátum:
2013. december 13.
Időpont:
00:00
Helyszín:
Esemény címkék:
, ,

A Tudatos Vásárlók Egyesülete ezúttal olyan magyar közösségi kezdeményezésekkel szeretné megismertetni az érdeklődőket, amelyek követendő példát nyújthatnak sokak számára.

zöldségIdőpont: 2013. december 13. (péntek), 16.30-19.00. Kérjük, a kezdés előtt érkezz legalább negyed órával.

Helyszín: MagNet Közösségi Ház (1062 Budapest, Andrássy út 98.), Galagonya terem

A részvétel ingyenes, de a terem befogadóképessége miatt regisztrációhoz kötött.
Regisztráció >>

Eladók:

Aldea Benedek, az Ökotársulás Közösség egyik alapító tagja
Az önellátást szerették volna a gyakorlatban megvalósítani azok a budapesti családok, akik a nógrádi Herencsényben közösen földet vásároltak és a falusiak bevonásával ökológiai gazdaságot alakítottak ki. Mára a kezdeményezés olyan sikeres, hogy sokan igyekeznek tőlük tanulni. >>>

Füzi Imola, a Birs Vásárló Közösség főszervezője
Egy baráti társaság és egy lelkes biogazda hívta életre idén tavasszal a Birs Vásárló Közösséget Budapesten. Kiderült, hogy a tyúkhúr finom és a közösségi mezőgazdálkodás működőképes rendszer. Az első év sok-sok tapasztalata mindenkinek hasznos, aki saját közösség szervezésén gondolkodik.

Perényi Zsófia, Tudatos Vásárlók Egyesületének munkatársa
A Tudatos Vásárlók Egyesülete több éve népszerűsíti a közösségi mezőgazdálkodást. Annak érdekében, hogy ezek a kezdeményezések Magyarországon is elterjedjenek, helyi közösségeknek szervezett képzéseket, kiadványt készített, és rendszeresen szervez rendezvényeket a téma iránt érdeklődőknek.

Pető Áron, a szigetmonostori Biokert gazdálkodója
A szigetmonostori Biokert az első fecskék között van: három éve teljes egészében a közösségi mezőgazdálkodás francia modellje, az AMAP-rendszer szerint értékesít. A kezdeményezés sikerét mutatja, hogy az érdeklődők idén már csak egy 10 fős várólistára iratkozhattak fel.

BŐVEBBEN >>