ESEMÉNY – Laskagombás ételek a közétkeztetésben! 2023. június 22.

2023. május 25., csütörtök

MEGHÍVÓ

A Somogyi Helyi Termék Egyesület, a Lokal47 Étterem & Borbár, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a Kislépték Egyesület, a Pilze-Nagy Kft. és az ÖMKI Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet tisztelettel meghívja az Együttműködések létrehozása a fenntartható és versenyképes európai gyümölcs és zöldség érték-láncok – CO-FRESH című projekthez kapcsolódó programjára, melynek címe

Laskagombás ételek a HORECA-szektorban

Helyi alapanyagot a vendéglátásba!

című eseményére

A program célja:

Az esemény célja, hogy fogyasztók és egy helyi alapanyagokkal dolgozó étterem bevonásával több szempontból megvizsgáljuk annak a lehetőségét, hogy a laskagomba milyen formában és módon tud bekerülni a vendéglátásba. A program általános célkitűzése, hogy megvizsgálja milyen új és újszerű értékesítési láncok megszervezése segítheti a (bio)laskagomba piacra jutását. A magyar fogyasztók többsége a gomba alatt a csiperkegombát érti és vásárolja, ezért szeretnénk körbejárni, hogy a vendéglátás bevonásával hogyan lehet a laskagombát megismertetni és megszerettetni a gombafogyasztókkal. 

Helyszín: Lokal47 Étterem & Borbár, 8713 Kéthely, Hunyadi u. 99.

Időpont: 2023. június 22. (csütörtök), 11:00 – 14:00 óra (regisztráció 10:30-tól)

Moderátor: Kislépték Egyesület

Program:

10:30 – 11:00 Regisztráció 

11:00 – 11:20 A laskagomba értékes tulajdonságainak bemutatása táplálkozási és konyhatechnológiai szempontból

Somosné Dr. Nagy Adrienn ügyvezető, Pilze-Nagy Kft.

11:20 – 11:40 Miért fontosak a termesztett gombák a hazai élelmiszerláncban?

Gyöngyösi Emese, Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet

11:40 – 12:00 Laskagomba és a gombák helye a vendéglátásban – Konyhai gyakorlati tapasztalatok

Gelencsér Janka, Lokal47 Étterem & Borbár

12:00 – 13:00 Ebéd: Laskagombás ételek kóstolója és tesztelése (Tervezett menü: túrós pogácsa, laskagomba krém; laskagomba, zsenge borsó, szezám; laskagomba rizottó; laskagomba bundában, nyári szószok)

13:00 – 13:30 Laskagomba vendéglátásban történő megjelenésének és használatának gyakorlati szempontú megbeszélése, a fogyasztói tapasztalatok és vélemények összegzése

Moderátor: Kislépték Egyesület

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.
Regisztrálni a következő linken lehet 2023. június 15-ig:

→REGISZTRÁCIÓ←

 

A résztvevők tudomásul veszik, hogy a rendezvényről kép- és hangfelvétel készül, és az megjelenik különböző média felületeken, a rendezvény sajtónyilvános. A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják. 

Az Európai Unió finanszírozásával. Az itt szereplő vélemények és állítások a szerző(k) álláspontját tükrözik, és nem feltétlenül egyeznek meg az Európai Unió vagy az Európai Oktatási és Kulturális Végrehajtó Ügynökség (EACEA) hivatalos álláspontjával. Sem az Európai Unió, sem az EACEA nem vonható felelősségre miattuk. 

A projekt neve és száma: h2020 CO-creating sustainable and competitive FRuits and vEgetableS’ value cHains in Europe – CO-FRESH projekt 101000852