Nyitott porta és helyi termék témautak gyűjtőoldala 2022

2022. január 12., szerda

gyűjtőoldal

A Kislépték Egyesület csapata azzal szeretné segíteni a Rövid Élelmiszer-ellátási Láncokat és a helyi termékek vásárlását népszerűsíteni, hogy a látókörébe került helyi termék témautakat és nyitott porta hálózatokat összegyűjtve adatbázist szolgáltat a könnyebb eléréshez.

A fogyasztók irányából is erősödik az az igény, amikor egy-egy gazdaság meglátogatásával személyes kapcsolatokat és autentikus élményeket, hagyományos tudást is szeretnének “vásárolni” agroturisztikai vagy gasztroturisztikai kínálatokból.A lista őket is segíti, illetve a Kislépték Egyesület e miatt hozta létre az Élményparaszt Programját (és annak aloldalát a honlapon), ahol a gazdák ebben az irányban sok hasznos tudást szerezhetnek és oszthatnak meg egymással. Az Élményparaszt Programról részletesen ITT olvashat.

A nyitott porta hálózat és tematikus út gyűjtőlistát INNEN vagy az alábbi képre kattintva olvashatja, ahol a linkek megnyithatóak. A felsorolás A-B-C sorrendben található a témaút vagy nyitott porta hálózat megnevezését tekintve.

helyi termék tematikus utak, nyitott porták (végleges_egyben)

2022. 01. 12. A listát ezen túl az ITT belinkelt oldalon fogjuk frissíteni

Szerencsére Magyarországon is gyorsan terjednek a REL (azaz kevés közvetítőn keresztül történő) értékesítési modellek. A fogyasztók vásárlásukkal is támogatják a  termelőket, erősítik a helyi gazdaságot és rugalmas, rövid ellátás valósulhat meg (REL).

A témaút gyűjtőlista részben az ASHOKA támogatásával valósult meg.