Kérdés
Üdvözlöm!
Érdeklődni szeretnék ,hogy édes és sós aprósüteményen gondolkozom , hogyan lehetne készíteni.
A sós , burgonyás pogácsa lenne ,burgonyánk van hozzá mint alapanyag . Ez így rendben lenne ?
Illetve gyümölcseink vannak amiből lekvárt készítek esetleg mint töltelék megállná a helyét ? Értem ez alatt linzer , ishler, hókifli, néró ?
Meggyes töltelékből esetleg rétes , kisebb pite kosárka szerű?
Dió töltelékből szintén ilyesmi sütemények ?
Nem találtam ezekre vonatkozó mennyiségi korlátot heti/ évi viszonylatban .
Köszönettel
Kata
Válasz
Üdvözlöm!
Feltételezzük, hogy mint kistermelő szeretné ezeket értékesíteni. 52/2010 FVM rendelet.
Kérdés hol értékesítene? Ha csak falusi vendégasztalon, akkor a “jellegében, vagy mennyiségében saját előállítás” megfelelő szokott lenni. Pl. meggyes rétes az mindkettő kitételre igaz. A linzerre egyik sem igaz.
Ha máshol is értékesítené – pl. piacon, akkor már problémás. Helyi hatóság függő, elég-e a burgonya – ahol ez a tészta része. Leginkább saját búza (liszt)- (bérelt vagy saját területen), és/vagy sok esetben saját tojás is kellene.
Ha vendégasztalnál maradunk: a rendelet “A” Mellékletében van olyan, hogy EGYÉB termék: hetente 50 kg.