Teszteld Te is a DEGREBE Világát! Online játék tesztelése indul!

2024. január 26., péntek

A DEGREBE az Erasmus+ által finanszírozott projekt (2021-1-HU01-KA220-VET-000024924), amelynek célja, hogy segítse az agrárágazatban dolgozó fiatal diákokat és szakembereket a zöld és a transzverzális készségek fejlesztésében.

Célunk, hogy a mezőgazdaságban dolgozó szakemberek következő generációja képes legyen Európa hagyományos mezőgazdasági tudását új szintekre emelni innovatív gyakorlatokon keresztül.

Így a jövőbeli mezőgazdasági vállalkozások ellenállóbbak lesznek a gazdasági és éghajlati változásokkal szemben. Emellett remélhetőleg előre fogják látni az innovatív gyakorlatok és technológiák bevezetésére irányuló trendeket.

A DEGREBE projekt megvalósítása a végéhez közeledik. Mostanra létre hoztuk az innovatív és digitális oktatási anyagokat a mezőgazdasági területeken oktatók, valamint a Z generációhoz tartozó fiatalok számára.

Ön mezőgazdasági területen tanuló diák vagy fiatal szakember? 

Az első projekteredmény egy online “látvány regény” diákok és fiatal szakemberek számára, melyet ITT tudsz tesztelni. Az online játékhoz kapcsolódó tudásanyag ITT érhető el. A tudásanyag megismerését tesztelő kérdések pedig ITT érhetőek el. A DEGREBE Digitális oktatócsomag (tudásbázisok, kvízek és az „Avocado boy” játék) olyan oktatási segédlet, ami egy játékra és annak elbeszélő történeteinek a füzérére alapul. A játékosnak a fenntartható mezőgazdasági gyakorlatban szerzett tudása alapján kell helyes döntéseket hoznia. 

A tesztelés végeztével arra kérjük, töltse ki az ITT elérhető kérdőívet. Visszajelzése segít nekünk abban, hogy azonosítsuk, melyek a digitális oktatócsomag erősségei, és hol szorul javításra. 

Ön mezőgazdasági területen oktató tanár, tréner?

A második eredmény egy képzési útmutató tanárok számára, mely ITT érhető el. A kézikönyv a játékosítás (gamifikáció) módszeréről és annak iskolai keretek között megvalósítható formáiról szól.

A DEGREBE ’Útmutató oktatóknak’ a mezőgazdaság tanulói és fiatal munkavállalói oktatóinak/trénereinek számára készült. A játékosított oktatás elméletéhez és gyakorlatához kapcsolódó anyagot és forrásokat tartalmaz.

A tesztelés végeztével arra kérjük, töltse ki az ITT elérhető kérdőívet. Visszajelzése segít nekünk abban, hogy azonosítsuk, melyek az ’Útmutató oktatóknak’ erősségei, és hol szorul javításra.

Bármilyen felmerülő kérdés esetén a kisleptek@kisleptek.hu e-mail címen várjuk megkeresését!