Segítő hatóság

2019. július 25., csütörtök

A Kisléptékű Termékelőállítók és Szolgáltatók Országos Érdekképviseletének Egyesülete
és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara 2016-ban közösen hirdeti meg az év Segítő Hatósági Szakembere
elismerést. Az ünnepélyes díjátadóra a Pápai Agrárexpó megnyitójának keretében kerül sor 2016. május 27-én, pénteken. Ajánlásokat május 16-ig a letölthető ajánlólap visszaküldésével, vagy postai úton lehet megtenni.

A díjjal a kistermelők, családi gazdaságok, vidéki turisztikai szolgáltatók részére nyújtott segítő hatósági munkát és hozzáállását kívánjuk elismerni. A díjra jelölt kizárólag állategészségügyi és élelmiszer-ellenőrző hivatal szakembere, hatósági állatorvos, vagy élelmiszer-biztonsági felügyelő lehet.

Ajánlásokat 2016. május 16-ig a NAK honlapról, illetve a Kislépték Egyesület honlapjáról letölthető AJÁNLÓLAP elektronikus visszaküldésével Szomi Edina részére az edina@nak.hu vagy a kisleptek@gmail.com, valamint a 2162 őrbottyán, Kossuth Lajos u. 19. postacímre történő megküldéssel lehet megtenni.

A 2015. évi időszakra 3 fő segítő hatósági szakembernek kívánunk elismerő címet odaítélni.

Az ünnepélyes díjátadóra a Pápai Agrárexpó megnyitójának keretében kerül sor 2016. május 27-én, pénteken.

A Segítő Hatósági Szakember kellő szakmaisággal, kellő emberbaráti, emberismereti, közösségi szellemben segíti a környezetét. Ha kell, szakmai alapossággal leegyezteti a kollégák között is a félreértéseket, lehetőségeket. A segítő hatóság rugalmas, hagyományokat tisztelő hozzáállása nem veszélyezteti az élelmiszer biztonságot, de a sokszor
egymásnak ellentmondó szabályozási környezet előírásait a lehetséges életszerű értelmezés keretei szerint, nem túlszigorítva (túlbiztosítva)
kéri számon. A 2015. évi díjazottakról ITT olvashat bővebben.