III. REL EXPO – Hihetetlen kínálat! Elérhető a kiállítói lista!

2024. február 16., péntek

Bemutatjuk a III. REL Expo kiállítói és konzultációs lehetőséget biztosító szervezeteit!

Az idei évben 9 tematikát rendelünk a kiállítókhoz, annak érdekében, hogy mindenki megtalálja érdeklődésének megfelelően, hogy melyik kiállítóval vegye fel a kapcsolatot.

Kiállítói tematikák: 

A kiállítói tér előzetes rajza (a helykiosztás még változhat a kiállítás időpontjáig!)

Konzultációs lehetőségek és vezetett kiállítói túrák:

 

Kiállítói lista 
AB REX Mérnöki Kft.

Cím: Pest vármegye, 2100 Gödöllő, Árpád u. 1.
Telefon: +36 20 9444 353
E-mail cím: gajdacsi@abrex.hu
Weboldal: www.abrex.hu 

 

Kisüzemi élelmiszer-feldolgozó gépek gyártása és forgalmazása a következő területeken: Tejfeldolgozás (sajtkád, pasztőrkád, alvadékszűrő, sajtprés, sajtformák, töltőgépek, csomagoló gépek). Gyümölcs feldolgozás (gyümölcs darálók, magozók, gyümölcsprések, pasztőrök, lekvárkádak, töltőgépek).

Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ Nonprofit Kft.

Cím: 1037 Budapest, Szépvölgyi út 39.
Telefon: +36 20 4458 444
E-mail cím: agroturizmus@aofk.hu
Weboldal: www.aofk.hu

 

Az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ a Herman Ottó Intézet megbízásából készíti a Nemzeti Agroturisztikai Stratégiát. Célunk a turizmus és az agrárium összekapcsolása mellett, a termelők támogatása a magas minőségű szolgáltatások kialakításában és turisztikai bevezetésében. Széles szakmai kör bevonásával szeretnénk megfogalmazni a célokat, intézkedéseket és a termelőket érintő jogszabály-módosítási javaslatokat. A folyamat eredményeként az agroturisztikai stratégia mellett az ágazat fejlesztési programjára is javaslatot teszünk. Legyen Ön is részese a folyamatnak!

Bajai Hajómalom Egyesület – Vizimalom a Dunán 

Cím: Bács-Kiskun vármegye, 6500 Baja Türr István Emlékpark, Duna-Part
Telefon: +36 30 643 8904
E-mail cím: info@bajaohajomalom.eu
Weboldal: www.bajaihajomalom.eu
Facebook: Hajómalom és Halászati Skanzen-Baja

A Bajai Hajómalom Egyesületet 2007-ben alapította tíz bajai lokálpatrióta azzal a céllal, hogy a bajai halászati hagyományokat felelevenítse és a hajdan volt hajómalmok egyikét újraépítse hagyományteremtő és hagyományátörökítő szándékkal hirdetve Baja város régvolt dicsőségét. 2011-ben megnyílt a Halászati Mini Skanzen, a helyi és környékbeli vállalkozók, civilek adományai és munkafelajánlásai nyomán. 3 paticsfalú, nádtetős halászkunyhó, 2 kemence és 2 ladik található a skanzen területén. A kunyhókban kiállításra kerültek a leggyakrabban használt kishalász eszközök és számtalan régi fotó. Kemencéinkben tájjellegű ételkóstolók készítésének folyamatát mutatjuk be.
2019 őszén elkészült a Hajómalom, mely emléket állít a dunai vízimolnároknak, akik évszázadokon át őrölték Bácska gabonáját és virágzó kereskedelmi központtá tették városunkat. Reméljük, hogy a dunai halászélet és a Hajómalom működésének bemutatásával, a gasztronómiai hagyományaink megízlelésével maradandó élményt tudunk nyújtani látogatóinknak. 

Bálint Analitika Kft.

Cím: 1116 Budapest, Kondorfa u. 6-8.
Telefon: +36 70 201 3649
E-mail cím: tamas.szigeti@balintanalitika.hu
Weboldal: www.balintanalitika.hu

Független, magyar, családi tulajdonban álló laboratóriumként akkreditált fizikai, kémiai, mikrobiológiai vizsgálatokat és mintavételt végzünk élelmiszer-mintákból és környezeti elemekből. A vizsgálatok érintik az élelmiszerek nem-kivánatos szennyező anyagait (peszticidek, dioxinok, akrilamid, nitrozoaminok, MOSH/MOAH stb.) és beltartalmi mikro-, mezo- és makro összetevőit is. Környezet-analitikai portfóliónk emissziós és imissziós mintavételre és vizsgálatokra is kiterjed levegő, víz, talaj, hulladék, veszélyes hulladék mintákra is. Laboratóriumunk biokémiai orvosdiagnosztikai tevékenységet is végez.

Baranyai Termelőkért és Kézművesekért Egyesület

Cím: Baranya vármegye, Pécs
Telefon: +36 70 322 7093
E-mail cím: baranyaitermelok@gmail.com
Weboldal: www.facebook.com/baranyaitermelok 

A Baranyai Termelőkért és Kézművesekért Egyesület tagjai, olyan kézművesek és családi gazdálkodó kistermelők és élelmiszer-előállítók, akik Baranya vármegye értékeit gazdagítják tevékenységükkel. Közös célunk a rövid ellátási lánc (REL) működtetése, elsősorban a vármegyei termelők és kézművesek bevonásával, népszerűsítésével és bővítésével. 

Közösségünk tagjainak száma elérte a 110 főt és heti szinten 2-3 rendezvényt, termelői és kézműves piacokat, közösségi programot szervezünk a Baranya vármegyei termelőknek és a kézműveseknek, valamint a fogyasztóknak, hogy bemutassuk a Baranyai helyi termékeket és erősítsük a termelő-fogyasztó kapcsolatot, és növeljük a helyi gazdaság versenyképességét. E programok közé tartoznak a pécsi termelői és kézműves piacok, amelyeket 2023. január 1. óta üzemeltetünk a Búza téren, a Kossuth téren és az Uránbányász téri Mecsek Áruház előtt. 2023. novemberében már a második alkalommal rendeztük, meg a Baranyai Ízelítő termelői és kézműves vásárunk az Árkád Bevásárlóközpontban. Pécsen az új vásárcsarnokban üzemeltetünk közösségi pavilont Kincses Baranya helyi termék és hungarikum néven, valamint számos rendezvényen is találkozhatnak velünk kitelepüléseink alkalmával.

Baumhakl-Forgács Barbara – Borbolya zöldségkrémek

Cím: Bács-Kiskun vármegye, Szentkirály
Telefon: +36306542427
E-mail cím: borbolyakremek@gmail.com
Weboldal: www.facebook.com/borbolyazoldseg

Saját termesztésű zöldségekből készítek vegán, mentes termékeket, mindennapi felhasználásra.

Bentley Labor Kft.

Cím: Fejér vármegye, 8000 Székesfehérvár, Kálmos utca 2.
Telefon: +36 22 414 100
E-mail cím: labor@bentleyinstruments.com
Weboldal: www.bentleylabor.hu

Cégünk 1996 óta segíti az élelmiszer gyártókat. Termékcsoportjaink között különböző típusú gyorstesztek, analitikai, mikrobiológiai műszerek, berendezések, táptalajok, reagensek, laboratóriumi bútorok, vegyi-, és biológiai fülkék, mikrobiológiai munkaállomások is megtalálhatóak.
Igyekszünk innovatív vizsgálati módszereket, laboratóriumok automatizálásához szükséges berendezések kínálni partnereinknek megfizethető áron. Forgalmazott termékcsoportjaink kiválasztásánál fő szempont a kiemelkedő minőség, szervizelhetőség és az egyszerű használat.

Bercsényi Családi Méhészet

Cím: Bács-Kiskun vármegye, Hajós Fácános utca 59.
Telefon: 06-30-7373 491
E-mail cím: bercsenyij@t-online.hu
Weboldal: www.bercsenyimeheszet.hu
Facebook: Bercsényi Családi Méhészet

Méhészetünk generációkon átívelő, hagyományokon alapuló családi vállalkozás, mely a rohanó, gépesített világban igyekszik megőrizni a méhészet valódi értékeit. Elhívatásunk, hogy minőségi, természetes eredetű,” mézipari” kézműves termékeket állítsunk elő, amelyeket magunk csomagolunk és juttatunk el vásárlóinkhoz.

Méhészetünk állandó telephelyei: Bács-Kiskun Vármegyében Hajóson és Helvécián találhatók, de méheinket idényjelleggel megutaztatjuk az ország különböző pontjaira, hogy a lehető legfinomabb nektárt gyűjtögethessék. Mézeinket és méhészeti termékeinket többnyire „ háztól” és kézműves rendezvényeken, vásárokon kínáljuk fogyasztóinknak.

Berényi Méz – Zsibrita Pál Méhészet

Cím: Békés vármegye, 5650 Mezőberény, Szénáskert u. 41.
Telefon: +36 30 9834 114
E-mail cím: berenyimez@icloud.com
Weboldal: www.berenyimez.hu
Facebook: https://www.facebook.com/berenyi.mez

Méhészetünk több, mint 50 éves múltra tekint vissza, jelenleg családi gazdaságként működik. A méz mint természetes édesítő kerül mindennap az asztalunkra, nagyon megkedveltük, mert egy természet adta kincs, melyből sem elvenni, sem hozzátenni nem kell semmit, így tökéletes. A méz nemcsak természetes, hanem nagyon egészséges kiegészítője a mindennapi étkezésnek. Mézeink megtalálhatóak az ország több élelmiszer, zöldség-gyümölcs és ajándék boltjában, tea-kávé-méz üzletében, valamint teázókban, kávézókban, és panzióban. Szeretettel ajánlom figyelmükbe mézeinket, mely több ezer dolgos méh szorgalmas munkájának az eredménye. Nem hiányozhat az Ön asztaláról sem!

Besser 21 Kft.

Cím: 1171 Budapest, Szigetcsép u. 81.
Telefon: +36 30 221 1068
E-mail cím: besser21@besser21.hu
Weboldal: www.besser21.hu

Csomagológépek és csomagolóanyagok kereskedelme.

BeSweet Csokoládémanufaktúra – “BeSweet – egy falat jóakarat”

Cím: Tolna vármegye, Szekszárd
Telefon: +36 70 9495356
E-mail cím: hello@besweet.hu
Weboldal: https://besweet.hu/
Facebook: https://www.facebook.com/besweetcsoki 

A BeSweet a szekszárdi Kék Madár Alapítvány munkatársai által megálmodott csokoládémanufaktúra és márka. Az alapítvány missziójának megfelelően a prémium minőségű csokoládékat fogyatékkal élő emberek készítik precizitással és odaadással. A BeSweet édességek – ahogy embertársaink is – igazán sokszínűek. A termékfejlesztő szakemberek a tej-, a fehér-, és az étcsokoládét egyaránt különleges harmóniákkal tették különlegessé.

Biocont Magyarország Kft.

Cím: Bács-Kiskun vármegye, 6000 Kecskemét, Trafó u. 1.
Weboldal: https://biocontmagyarorszag.hu/
Facebook: Biocont Magyarország Kft. 

YouTube:
www.youtube.com/@BiocontMagyarorszagKft

Napjainkban egyre növekvő igény jelentkezik az egészséges úton, minél kisebb környezetterheléssel előállított és valóban egészséges, kemikáliáktól mentes élelmiszerek iránt. Ezért a jövő a valódi integrált- és ökológiai gazdálkodásé, melynek kulcsfontosságú eleme a biológiai növényvédelem. A Biocont Magyarország Kft. 2002 végén alakult azzal a szándékkal, hogy a biológiai növényvédelem technológiáit, készítményeit meghonosítsa, minél több termelővel megismertesse és forgalmazza Magyarországon. A közép-európai Biocont cégcsoport tagjaként több évtizedes külföldi és hazai tapasztalattal rendelkezünk a biológiai növényvédelem területén. Tevékenységünk aktívan és hatékonyan szolgálja mind a természet, mind az emberi egészség védelmét – nem csak a fogyasztó, de a felhasználó, a termelő oldalán is.

Célunk, hogy nem csak az üzemi léptékben gazdálkodók, de a házikerti felhasználók is hozzáférjenek a modern, környezetbarát módszerekhez. Komplex megoldásainkkal a növényvédelem biológiai eszközein túl segítséget nyújtunk a természetes tápanyag utánpótlás, a talajregenerálás területén is. Portfóliónk új szereplői pedig az állatjóléti termékek, melyekkel a szarvasmarha- és baromfitartókat segítjük a kártevők elleni vegyszermentes küzdelemben. 

Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.

 

Cím: 1112 Budapest, Oroszvég lejtő 16.
Telefonszám: +36 1 336 1166
E-mail cím: info@biokontroll.hu
Weboldal: www.biokontroll.hu

A Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. ellenőrzi és tanúsítja a magyarországi ökológiai gazdálkodás szereplőinek munkáját. A szervezet azon dolgozik, hogy minél több arra érdemes hazai termelő és feldolgozó szerezhesse meg a bio tanústványt, hogy az ökológiai gazdálkodás szemlélete és gyakorlata minél több piaci szereplőt, gazdát megérintsen, továbbá, hogy az ellenőrzött biotermékek minősége mind több vásárló számára jelentsen garanciát itthon és a nagyvilágban egyaránt. Az ellenőrző-tanúsító szervezet munkája olyan gazdálkodási módot szolgál, amely óvja környezetünket és megőrzi a biológiai sokféleséget.

Bor-és Gyümölcsecetgyártók Egyesülete

Cím: Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Bogrogkeresztúr
Telefon: +36 30 968 6796
E-mail cím: info@borecet.hu
Weboldal: www.magyarecet.hu   www.csuzipince.hu

A Bor- és Gyümölcsecetgyártók Egyesületének céljai és feladatai közé az alábbi tevékenységek tartoznak:

bor- és gyümölcsecet gyártók, valamint hidegen sajtolással és olajütési technológiával gyártó termelők szakmai, gazdasági érdekképviselete,
együttműködés és információcsere hazai és külföldi, hasonló elhivatottságú szervezetekkel,
a bor- és gyümölcsecet, valamint a hidegen sajtolt olajok fogyasztásának népszerűsítése, fogyasztói edukáció végzése,
bor- és gyümölcsecet, illetve mechanikai olajpréselés előállítására vonatkozó minőségi és jogi követelmények érvényesítése érdekében jogi szabályozás kezdeményezése.

A Csúzi-család hét generáció óta gazdálkodik Monoron és mindvégig a szőlő- és gyümölcstermesztés, ill. a borkészítés volt a meghatározó tevékenységünk. Közel húsz éve értékesítünk bort és foglalkozunk borkóstolókkal, vendéglátással is a pincéinkben. 2017 óta már palackozzuk is a borainkat, melyeket hazai ill. nemzetközi versenyen mérettetünk meg és rendre ezüst- és aranyminősítésekkel végzünk.

Másik fő tevékenysége családi gazdaságunknak az almatermesztés és feldolgozás, mely során almalekvárokat, almasajtot, almaszörpöket és alma, – ill. gyümölcseceteket készítünk. Ezen termékek a családi gazdálkodás Monor, Strázsahegyen található, saját művelésében lévő, ezer fát számláló almaültetvényének, ill. egyéb gyümölcsfáink terméseiből készülnek.

2022. júliusában adtuk át a vendégházunkat, ahol jelenleg összkomfortos körülmények között 14 felnőttet tudunk elszállásolni. 

Borsod-Torna-Gömör Kincsei Egyesület

Cím: Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye, Edelény, István király útja 63.
Telefon: +36 30 773 8906
E-mail cím: btgke2021@gmail.com
Weboldal: www.helybenjo.hu

Az egyesület célja, hogy védjegyminősítéssel rendelkező termelőkből és szolgáltatókból álló szervezetként közös erőfeszítéssel és innovatív ötletekkel fejlessze a helyi termékek piacát lokálisan, ezzel elősegítve a helyi emberek munkalehetőségeit és életszínvonalát.

Az egyesület célja a térségi védjegyrendszer promótálása oly módon, hogy a térségben működő/tevékenykedő termelők és szolgáltatók a védjegyrendszerhez mint ernyővédjegyhez kapcsolódjanak. Ez biztosíthatja hosszú távon, európai szinten azt a kritikus tömeget, ami a fogyasztókhoz való jobb eljutást eredményezi, és lecsökkenti az ügyintézéshez és a reklámhoz/marketinghez szükséges költségeket. Cél továbbá a nemzetközi együttműködések kialakítása és a helyi termékek promótálása az ország határain kívül, hogy a védjegy jelentsen minőséget – a védjegy alá tartozó termékek, szolgáltatások alapozzák meg, majd erősítsék a vásárlók bizalmát, a helyi, térségi identitás erősítése, a helyi termékek és szolgáltatások kínálatának szélesítése és mennyiségének növelése, az egyéni és kisvállalkozások termékeinek, szolgáltatásainak a közös marketing révén versenyképesebbé tétele a multinacionális cégek termékei mellett, a vidéki térségek belső erőforrásainak igénybevételével az együttműködés kialakítása, a vásárlók és a termelők, szolgáltatók környezettudatosságának, társadalmi felelősségvállalásának szorgalmazása, a térségi védjegy jelleg kapcsán lefedett terület átfogó ismertségének, elismertségének erősítése.

Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft.

Cím: 1096 Budapest, Haller utca 2.
Telefonszám: +36 1 433 1470
E-mail cím: campden@campdenbri.co.uk
Weboldal: www.campdenbri.hu
LinkedIn: www.linkedin.com/company/campden-bri-hungary

Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft. (CBHU) az élelmiszeripar és az ahhoz kapcsolódó ágazatok (beleértve a mezőgazdaságot, kapcsolódó szolgáltatásokat) egyik jelentős, független európai és hazai szolgáltatója. Több évtizedes ipari tapasztalatával, nemzetközi kutatás-fejlesztésben szerzett gyakorlatával, innovatív szolgáltatáscsomagjával áll partnerei rendelkezésére, azok egyedi igényeinek figyelembevételével. Ennek eredményeként az elmúlt években fontos célkitűzésének tartja a rövid ellátási lánc szereplőinek támogatását szolgáltatásaival, együttműködve számos hazai szervezettel. Néhány főbb szolgáltatási területünk: élelmiszerbiztonság, termékek minőségi és technológiai problémamegoldása, hatékonyság és költségcsökkentés, termékfejlesztés, fogyasztói és érzékszervi vizsgálatok, élelmiszerjogi szakmai kérdések, címkeellenőrzés stb.

További információért keresse munkatársainkat vagy látogasson el honlapunkra!

 
Csoroszlya Farm

Cím: Fejér vármegye, 2066 Szár, József Attila utca 66.
Telefonszám: +36202634516
E-mail cím: rendeles@csoroszlyafarm.hu
Weboldal: www.csoroszlyafarm.hu

15 év konvencionális gazdálkodás után 2015-ben úgy éreztük, hogy szeretnénk jobban ráhangolódni a saját életterünkre és a mi 300 hektárunkon őrzött vértesi ökoszisztémára. Egy generáció váltással ökológiai gazdálkodásba kezdtünk a Csoroszlya Farmon és célul tűztük ki, hogy a természettel összhangban olyan minőségben termeljünk, hogy annak a talajban élő mikrobáktól kezdve, a növényeken át a fogyasztókig mindenki a nyertese lehessen. A gazdaságunkban elsősorban szántóföldi növénytermesztéssel, gyümölcstermesztéssel és burgonyával foglalkozunk. Fontosnak tartjuk a teljes átláthatóságot és a szakmai hozzáértést a mindennapos feladatokban.

Dani János – Bogárzói juhgomolya (HÍR védjegy)

Cím: Csongrád-Csanád vármegye, Makó, Rákos Tanya 143.
Telefon: +36 30 5691807
E-mail cím: daninekurunczizsuzsi@gmail.com
Facebook: Bogárzói juhgomolya, juhtúró

Makó mellett családi gazdaságban juhokkal foglalkozunk a feleségemmel. A takarmányt magunk állítjuk elő, a juhok által megtermelt tejet saját magunk dolgozzuk föl, értékesítjük. Ezek egyre népszerűbbek a különböző fesztiválokon, kézműves vásárokon. Kóstoltatással, nyílt tanyanapokkal igyekszünk népszerűsíteni a juhtejből készült termékeinket.

Daru Déli Dűlő Borbirtok – Sümegi Dragan borász

Cím: Bács-Kiskun vármegye, 6511 Bácsszentgyörgy, Sarok utca 3.
Telefonszám: +36 20 3326 114
E-mail cím: darudelidulo@gmail.com / draganboraszata@gmail.com
Facebook: Daru Déli Dűlő Borbirtok

A Daru Déli Dűlő Borbirtok Magyarország déli határa mentén, Bácsszentgyörgyön húzódik a Hajós-Bajai Borvidék részeként. A homokos, löszös talaj és a magas napsütéses órák száma adja az itt termő borok íz-, illat- és zamatanyagát. Pincészetünkben nagy szívvel és sok-sok kézi munkával készülnek egyre magasabb minőségű nedűink és kiegészítő gasztronómiai különlegességeink: borfagylalt, borcsokoládé, borkeksz. 2017-ben nyitott meg Bajai Bemutatópincénk kisebb-nagyobb családi és céges rendezvények számára. Kérésre 10-50 fő részére szállást és étkezést is biztosítunk.  Az itt élő népcsoportok kultúrájából szívesen adunk ízelítőt, szervezünk kulturális, turisztikai, családi, illetve gasztronómiai rendezvényeket a felüdülni vágyó vagy borkedvelő vendégeink részére idegen nyelvű vezetéssel is. 

Dunakanyar-Pilis Helyi Termék Szövetkezet és TGT Drón Szolgáltatások Kft.

Cím: Pest Vármegye, 2000 Szentendre, Deli Antal utca 28.
Telefonszám: +36 30 471 6256, +36 30 478 3173
E-mail cím: dunakanyar.pilis.helyitermek@gmail.com
Facebook: Dunakanyar-Pilis Helyi Termék Szövetkezet 

A táj, a közösség és a jobb munkakörülményekre, piacképes termékekre törekvés több mint tíz évvel ezelőtt szövetkezésre késztetett élelmiszer helyitermelőket, kézműveseket és létrejött a Dunakanyar-Pilis Helyi Termék Szövetkezet. A szövetkezet tevékenysége:
– Helyi termékek piaci jellegű értékesítése, termelői piac és vásárszervezés
– Helyi termékek beszállítása üzletekbe, éttermekbe, szállodákba
– Rendezvényszervezés
– Vendéglátás helyi élelmiszer termékekből
– Mezőgazdasági szolgáltatások termelőknek

A TGT Drón Szolgáltatások Kft. 2023 év elején alakult. A cég drónpilótája, a NÉBIH által akkreditált képzések elindulása után, az elsők között végezte el a „Hivatalos Növényvédelmi drónpilóta” képzést, és felkerült a NÉBIH által vezetett Növényvédelmi drónpilóta listára. A cég főként mezőgazdasági drónos szolgáltatásokat nyújt:
1. Az egyik a mezőgazdasági területek multispektrális felmérése, amely a növényállomány általános állapotát méri fel.
2. A másik tevékenység a drónos permetezés. Elsősorban bio szerekre szakosodtak, amihez a Chili Product Kft. által kifejlesztett termékeket használják. A hagyományos permetezéssel szemben számos előnye van a drónos kijuttatásnak:

  • Amennyiben a permetezés tervezése előtt a táblát felmérik multispektrális drónnal, úgy megvalósítható a foltkezelés, azaz csak oda kell kijuttatni növényvédőszert vagy tápanyagot, ahol arra szükség van.
  • Nincs taposási kár.
  • A drónnak nem okoz gondot a felázott talaj. 
  • Nehezen megközelíthető helyeken is lehet permetezni, mint például hegyoldalban vagy erdőírtáson. 
  • A drón fúvókái a rotorok alatt helyezkednek el, aminek következtében egyenletes szóráskép alakul ki, illetve olyan turbulencia, hogy a levelek fonákjára is jut permetlé. 

A Chili Product Kft. biopermetszerei hatásmechanizmusban, használhatóságban, három eltérő kategóriát képviselnek:

  • Protektor: Kórokozó ellenes keverék, a növények megvédésére hivatott a tipikus gomba és némely vírus okozta károk ellen. 
  • Masking: Ez a keverék elrejti, illat átfedi a hasznos növényeinket a speciális rovarkártevők elől (pl. cseresznyelégy). 
  • Repellent: Egy kimondottan rovarűző szer, mely megvédi az általános rovarkártevőktől a növényt (pl. levéltetvek). 

A permetszereken kívül a Huminity Pro levéltrágya is bekerült a kínálatba. A Huminity Pro keverék a növények optimális tápanyagellátását biztosítja, alkalmazása serkenti növekedésüket, növeli a termésmennyiséget és azok minőségét. 

 

 

 

Falusi Vendégasztal Szolgáltatók Egyesülete

Cím: Békés vármegye, 5525 Füzesgyarmat, Kossuth u 48/a
Telefonszám: +36 30 212 4770
Weboldal: www.fvsze.com

Hogyan kapcsolódik a Falusi Vendégasztal Szolgáltatók Egyesülete a REL EXPÓHOZ?
Az FVSZE, mint a magyar falusi gasztronómiai hagyományok ápolóinak, a követe, a helyi termékek fogyasztókhoz, vásárlókhoz jutásának segítője, több éve arra törekszik, hogy tudatosítsa, a helyi és vegyszermentes körülmények között megtermelt alapanyagokból előállított, élelmiszerek, ételek fogyasztását. Minden rendezvényen játékos formában, de hasznos ismeretek átadására is törekszünk. Kvíz játékunkban megismerhetők az elfeledett, de korábban ismert és használt fűszerek és gyógynövények.  A kiállítóhelyünkhöz látogatók egész nap „játszhatnak” velünk a Fűszer Kvízzel, kóstolhatnak kistermelői lekvárokat, csatnikat, szörpöket. Megismerhetik tagjaink szolgáltatásait.

Gerzsenyi Méhészet, Mézgyógyászat-Apiterápia

Cím: Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegye, Vásárosnamény  4800 Táncsics Mihály utca 19/b
Telefonszám: +36 20 282 9665
E-mail cím: gerzsenyimeheszet@gmail.com
Facebook: Mézgyógyászat – Apiterápia Gerzsenyi Méhészet

Méhészet, méhészeti termékek előállítása, kézművesség, apiterápia, méhészeti turizmus, iskolák, óvodák, illetve más közösségek látogatása mézkóstoltatási céllal, interaktív előadással egybekötve, a mézek, méhészeti termékek ismertetése, minden, ami a méhekről, méhészeti termékekről ill apiterápiáról szól.

Green Magnetik doo

Cím: Szerbia, Szabadka
Telefonszám: +36202768752
E-mail cím: office@greenmagnetik.rs
Weboldal: www.greenmagnetik.hu

Szakértői csapatunk immár több mint 15 éve fejleszt, tervez és készít speciális mágneses fémkiválasztókat, különböző célokra.

Fő tevékenységünk a mágneses fémkiválasztók gyártása, melyek segítségével különböző termékekből eltávolítható a fémszennyeződés. Ennek a technológiának köszönhetően nagyban javítható a késztermék minősége, illetve a terméket feldolgozó gépek élettartama!
Olyan iparágakban és gyártási folyamatokban ajánljuk, ahol a fő probléma a fémszemcsék és fémdarabkák megjelenése a gyártásban, a termékekben, az alapanyagokban vagy akár a késztermékekben is. Cégünk üzletpolitikája, hogy a termékeinket ügyfeleink igényeihez igazítjuk. Az évek során megszerzett tapasztalatunk előnyt jelent számunkra. Lehetőséget nyújtunk fejlesztési szolgáltatásokra az eszközök kidolgozásában, amelyeket az ügyfeleink követelményei és igényei szerint, személyre szabottan készítünk el. Cégünk Európa több országába gyárt mágneses fémkiválasztókat és fémdetektorokat. Az európai piac legkedvezőbb árait adjuk, de a minőségből nem engedünk. Szerbiában cégünk piacvezető a mágneses szeparátorok területén.

Hagyó Kft.

Cím: Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye, Miskolc, Futó utca 77., 3508
Telefonszám: +36 30 757 1990
E-mail cím: sales@hagyokft.hu
Weboldal: www.hagyo.hu

Társaságunk, a Hagyó Kft. 1999-ben történt megalakulása óta foglalkozik élelmiszeripari berendezések és technológiák fejlesztésével, gyártásával és installálásával. Az elmúlt években főleg a borászati, gyümölcsfeldolgozási, és pálinkafőzési területen lévő innovatív technológiák fejlesztésével és telepítésével szereztünk ismertséget. A korábbi évek dinamikus fejlődésének köszönhetően bel-és külföldön összesen már több, mint 200 referenciával rendelkezünk, az irányított erjesztés technológiák tekintetében pedig hazánkban piacvezetők vagyunk. Berendezéseink és rendszereink a termelői szférában lévő élelmiszeripari üzemeken kívül megtalálhatóak a közép-és felsőoktatási intézményekben, továbbá a kutatóintézetekben is. Magyarországon egyedülálló módon megalkottuk, és folyamatosan fejlesztjük a borászatok és a pálinkafőzdék számítógépes automatizálási rendszerét, mely az alapanyagtól a végtermékig vezérli, valamint nyomon követi a folyamatok jelentős részét.

Hajdúság Éléskamrája

Cím: Hajdú-Bihar vármegye, Debrecen
Telefonszám: +36 70 614 6973
E-mail cím: hajdusageleskamraja@gmail.com
Weboldal: www.hajdusageleskamraja.hu

Hajdú-Bihar vármegye tele van megannyi kincset érő portékákkal, melyeket komoly szaktudással és izzó szenvedéllyel készítenek. Célunk, hogy élmény piacok, vásárok szervezésén keresztül, a legújabb trendeket figyelembe véve bemutassuk ezen csodákat. Mindezt minimális költséggel, egy jól felépített tartalom marketing stratégia segítségével.

Helyénvaló Helyi bolt

Cím: Románia, Hargita megye, Székelyudvarhely
Telefon: +40 771155168
E-mail cím: helyitermek@civitas.ro
Weboldal: www.helyenvalo.ro 

A Helyénvaló Kft egy társadalmi vállalkozás, amelyet a Civitas Alapítvány hozott létre 2017-ben azzal a céllal, hogy segítsen az udvarhelyszéki kistermelőknek piacra juttatni termékeiket rövid élelmiszer értékesítési láncban. Jelenleg 98 termelő közel 1000 termékét forgalmazzuk boltunkban és webshopon (www.helyenvalo.ro). Termékeink Románia területén elérhetők. Feldolgozott hústermékek, tejtermékek, feldolgozott zöldség, gyümölcs, erdei termékek, olajak, tészták, édességek, pékipari termékek, helyi alkoholtermékek és kézműves termékek találhatók kínálatunkban.

Gyűjtőszállítás.hu Kft.

Cím: 1097 Budapest, Ecseri út 14-16.
E-mail cím: sales@gyujtoszallitas.hu
Telefonszám: +36704131470
Weboldal: www.gyujtoszallitas.hu

Cégünk nyolc éve szállít csomagokat. Jelenleg évente kb. fél millió csomagot szállítunk ki ügyfeleink részére bel- és külföldön egyaránt. A csomagszállítás mellett elvégezzük a logisztika kisebb és nagyobb részfeladatait is, mint a csomagok beszállítása, raktározás, csomagolás és kiszállítás. Szolgáltatásainkkal igyekszünk ügyfeleinknek segíteni, hogy a csomagszállítás ne probléma legyen, hanem az üzletmenetet támogassa és versenyelőnyt biztosítson a versenytársakkal szemben.

 
Heppenheimer család

Cím: Baranya vármegye, Márok
Telefon: +36203160279 +36305238822
E-mail cím: info@heppenheimer.hu
Weboldal: www.falusiteszta.hu   www.heppenheimer.hu

Szabadtartású tyúkokkal foglalkozik a családi vállalkozásunk, Baranya vármegyében. A friss tojás értékesítése mellett nyolc tojásos “csak tojásos” száraztésztát is készítünk. Kiemelt figyelmet fordítunk a takarmányra, ami GMO és szója mentes. Az évszakoktól függően, és az állatok életkorához igazítottan változatos mértékben tartalmaz kukoricát, búzát, napraforgót és borsót. A tyúkok napközben nagy területen tartózkodnak, ahol júniustól október végéig a gyümölcsfáink folyamatosan biztosítják a kiegészítő táplálékot és a rovarokban és gilisztákban gazdag kapirgáló területet.

iFood Élelmiszer Klaszter

Cím: 7400 Kaposvár, Anna utca 6.
Telefonszám: +36302590800
E-mail cím: weisz.margit@ifoodklaszter.hu
Weboldal: www.ifoodklaszter.hu

A klaszterek különböző iparágak kiemelkedő képviselőinek szakmai és üzleti közösségei. Az iFood Élelmiszer Klaszter a hazai élelmiszergazdaság szereplőit fogja össze. Akkreditált szakmai és üzleti klaszter vagyunk, amely partnerségeket keres az élelmiszer-előállítás területén, különös tekintettel az egészséges élelmiszerek fejlesztésére, az élelmiszer-hulladék megoldásokra és az élelmiszer-csomagolásra. Tagjaink (feldolgozók, beszállítók, szolgáltatók és kapcsolódó intézmények) olyan az élelmiszeriparban működő, termelő és szolgáltató mikro-, kis- és nagyvállalkozások, oktatási-intézmények és kutatóhelyek, akik hisznek az együttműködés erejében, a folyamatos tanulásban és a kapcsolatok fontosságában. A klaszter célja – aktív tagokkal együttműködve – az élelmiszergazdaság területén működő vállalatok, szervezetek és intézmények közötti együttműködések kialakítása és koordinálása, innovatív termékek és szolgáltatások létrehozásának elősegítése; a tagok közötti üzleti forgalom arányának növelése a gazdaság kihívásaihoz való hatékonyabb alkalmazkodás elősegítése érdekében, for-profit tagjaink profitjának növelése. Alapító tagjai vagyunk a Magyar Klaszterközösségnek és tagjai az Európai Klaszter Együttműködési Platformnak. A klaszteren keresztül számos élelmiszeripari vállalkozást képviselünk, és a klaszteren kívül is kiterjedt kapcsolati hálóval rendelkezünk. 

Julcsi Levendulája és Hor-Ga Bt.

Cím: Bács-Kiskun vármegye, Kiskőrös
Telefon: +36 30 466 4811
E-mail cím: burdanjulianna@gmail.com
Weboldal: www.facebook.com/julcsilevendulaja 

Régi álmomat váltottam valóra néhány évvel ezelőtt, amikor párom segítségével létrehoztam a levendulás kertet. A növény patar szépsége, gyógyító illata, az egészségre gyakorolt jótékony hatása senki előtt nem titok. Én a gondos termesztés, feldolgozás, a folyamatos tanulás mellett, azt a szeretetet is hozzáteszem, ami néljül nem bontakozhat ki a természet csodája.  Az eredeti ízek harmóniáját megtalálhatják a szörpökben, a lekvárokban, a különleges levendulás kekszben, de igaz ez a többi gyógynövény alapú készítményre is. A belbecs mellé pedig igyekszem tetszetős külsőbe öltöztetni termékeimet és kihasználva a levendula ragyogó sokszínűségét, ajándéktárgyak, kiegészítő kellékek is gazdagítják a kínálatot. Jó szívvel ajánlom Julcsi levenduláját.

Hor-Ga Bt.

Cím: Bács-Kiskun vármegye, Baja
Telefon: +36 70 455 6275
E-mail cím: kektenger111@gmail.com

A Hor-Ga Bt. egyedi szövet táskákat készít.

Kecskeméti Szatyor Közösség Egyesület

Cím: Bács-Kiskun vármegye, Kecskemét
Telefonszám: +36 20 561 5027
E-mail cím: kecskemetiszatyor@gmail.com
Weboldal: www.kecskemetiszatyor.hu
Facebook: facebook.com/kecskemetiszatyor 

A Kecskeméti Szatyor Közösség célja, hogy segítséget nyújtson a helyi lakosságnak a környezet- és egészségtudatos, valamint társadalmilag felelős életvitelhez.  Hisszük, hogy a jelen kor kríziseinek megoldásához lokális szintű cselekvésre van szükség, aminek egy erős alappillére a helyi, egészséges élelmiszerek fogyasztása. A Szatyi bevásárlóközösség azért jött létre, hogy ezt előremozdítva segítse a vásárlók és a termelők egymásra találását. Meggyőződésünk, hogy az így létrejött rövid ellátási lánc a helyi gazdaság és a helyi közösség erősödését eredményezi, emellett nagyban hozzájárul a környezetterhelő hatások csökkentéséhez és a lakosság egészségesebb életmódjához, ezáltal jelentős pozitív változásokat képes előidézni mind a társadalom, mind a környezet szempontjából.

Keresztényi Attiláné – Kávékapszulák újrahasznosítása

Cím: Bács-Kiskun vármegye, Jánoshalma
Telefon: +36 70 773 7931
E-mail cím: jkeresztenyi3@gmail.com
Weboldal: www.facebook.com/attilane.keresztenyi

Alumínium kávékapszulák újrahasznosításával 2017 óta foglalkozom. Ebből a nem szokványos alapanyagból ékszereket, használati és ajándéktárgyakat készítek, melyek iránt a kézműves vásárokon örömömre igen nagy érdeklődést mutatnak az emberek. Emellett figyelemmel kísérem az országos képzőművészeti pályázatokat is, melyek témakörének megfelelően az egyedülálló alapanyagommal oldom meg a kihívást. Sikernek élem meg, hogy az így megalkotott képeimmel kiállításokon is részt tudtam már venni. Baja, budapesti Szent István Bazilika, Vajdahunyad vár, Duna palota, Painter Galéria, ahol már a szakmai zsűri III., V. és különdíjra is méltónak találta a kávékapszula alapanyagú alkotásaimat.

Kerres Smoke-Air Kft. és KORAX Gépgyár Kft.

Cím: Budapest, Budaörsi út 146/C
Telefonszám: +36 70 508 7065
E-mail cím: zoltan.eckert@kerres.hu
Weboldal: www.kerres.hu 

Élelmiszeripari technológiák tervezése, kivitelezése, gépek értékesítése.

KORAX Gépgyár Kft.

Cím: 2300 Ráckeve, Sillingi út 30, Hungary
Weboldal: www.korax.hu

KertTina (Pályi Krisztina) REL szervező

Cím: Győr-Moson-Sopron vármegye, Szany
Telefonszám: +36 20 597 0549
E-mail cím: krisztina.palyi@gmail.com
Facebook: www.facebook.com/KertTina

A hagyományok,  a kultúra, a népviselet és magyar örökségünk védelme számomra mindennél fontosabb. Tevékenységem során igyekszem a fogyasztókhoz közelebb hozni a kistermelők fantasztikus termékeit. A kiállításon látható ruhadarabok két igazán kreatív kézműves munkája. Kovács Dóra tényői varrónő és Faragó Csilla győrszentiváni hímző közös alkotása, régóta dédelgetett terveim alapján valósultak meg. A rábaközi viselet minden hölgyet csinosabbá és kivételessé tesz. Mi hárman azért fogtunk össze, hogy mindezt megmutathassuk minden magyar hölgynek és úrnak egyaránt.

Kéktói Prémium Biogazdaság

Cím: Csongrád-Csanád vármegye, Hódmezővásárhely
Telefonszám: +36 20 395 1025
E-mail cím: kektoipremium@gmail.com
Weboldal: www.ecoservices.hu

A gazdaság 3000 ha vizes élőhely mellett helyezkedik el, ami jó alapot ad az ökológiai tájgazdálkodáshoz. 30 ha területen őshonos állatfajták (szürke marha, bivaly, rackajuh, mangalica) tartásával és őshonos búzafajták (alakor, tönke) termesztésével és hántolt értékesítésével kívánjuk a gazdaságot fenntartani. Terveink között szerepel a a meglévő erdőfoltok kiegészítése extenzív gyümölcserdő telepítésével és az extenzív gombatermesztés fejlesztése.

Kislépték Egyesület

Cím: Bács-Kiskun vármegye, 6000 Kecskemét Áfonya utca 12.
E-mail cím: iroda@kisleptek.hu, kisleptek@gmail.com, kujani.katalin@kisleptek.hu
Weboldal: www.kisleptek.hu
Facebook:
Instagram:
Youtube:

Egyesületünk általános célja a kisléptékű gazdálkodási formák, illetve az ezekhez kapcsolódó lokális szintű feldolgozási, értékesítési rendszerek elterjedésének és fejlesztésének elősegítése. Fő erőforrásunk a tudásbázis, ami tagjaink sokrétű ismeretéből áll össze, illetve a nemzetközi tapasztalatok, melyeket igyekszünk a hazai környezetbe illően adaptálni. Standunknál érdeklődhet képzéseinkről, programjainkról: REL Szaktanácsadó, REL Szervező/Piac Szervező képzés, Élménygazda program, Helyi Fejlesztési Stratégia írása. Termelőknek és éttermeknek szóló programjainkról: Méz Ízbogozó; Jogszabályi segítségnyújtásról: falusi turizmus, falusi vendégasztal, kistermelői élelmiszer-előállítás, közétkeztetési rövid élelmiszerlánc. 


 

Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) védjegy

Cím: Budapest
Telefonszám: +36 30 306 4238
E-mail cím: vedjegy@elbc.hu; info@kme.hu
Weboldal: www.kme.hu

A Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) védjegy a Nébih szaktudásán és komplex vizsgálati rendszerén alapuló nemzeti minőségrendszer. Jelenleg az egyik legmagasabb szintű elismerés a hazai élelmiszerek viszonylatában. Különleges értéke, hogy az Európai Unió is hiteles minőségi tanúsítványként ismeri el. A KMÉ pályázható termékkörei a valós piaci igények alapján folyamatosan bővülnek, így egyre több élelmiszer-vállalkozás számára érhető el a kiváló minőséget tanúsító védjegy. További információkért látogasson el a kme.hu honlapra!

Koch Borászat

Cím: Bács-Kiskun vármegye, 6445 Borota, V.kerület 5
Telefon: +36 30 475 7174
E-mail cím: info@kochboraszat.hu
Weboldal: www.kochboraszat.hu

A nemzedékek óta borkészítéssel foglalkozó Koch borászat a Hajós-Bajai és a Villányi borvidéken található. A borászat 150 hektáron gazdálkodik, 40 fajta minőségi és prémium bort készít. 2014-ben az Év pincészete díj elismerését, míg 2019-ben az Év Bortermelője és a Legjobb Európai Borászat címet vehette át. A pincészet borai közül kiemelkedőek a bioborok, a cserszegi fűszeres és a kadarka. Koch Csaba harminc hektárról biobort és legújabb innovációként frissen préselt gyümölcslevet készít.

Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége

Cím: Budapest, Keleti Károly u. 11/a
Telefonszám: 06 1 350 7271
E-mail cím: kszgysz@kszgysz.hu
Weboldal: www.kszgysz.hu

A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége (KSZGYSZ) a legnagyobb magyar környezetvédelmi érdekvédelmi szervezet, amelynek tagjai a magyar zöldipar kulcsszereplői, a környezetvédelmi tevékenységek teljes spektrumát lefedve. A KSZGYSZ a tagok törekvéseinek hazai és nemzetközi szinten történő előmozdításán dolgozik. A jelenleg 270 tagot számláló szövetség több mint 30 éve koordinálja és képzi a magyar környezet- és természetvédelem, valamint a környezetvédelmi ipar szereplőit, kiemelkedő partnere a politikai döntéshozóknak és a gazdasági élet szinte valamennyi szereplőjének. 

A Szövetség tagjai környezetvédelmi szolgáltatásokat nyújtó vállalatok, K+F intézetek, gyártók és forgalmazók, egyetemek és zöld civil szervezetek, akik támogatják a biológiai sokféleség védelmét, a klímapolitikai célok elérését, a természeti erőforrások megőrzését, a körforgásos gazdaság megvalósítását, valamint az anyagok és az energia gazdaságos és hatékony felhasználását.

A Szövetség tagvállalatai a környezetvédelem számos területét lefedik tevékenységükkel. Az azonos szegmensek munkáját a területre specializálódott tematikus munkacsoportok segítik.

A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének standjánál tanácsadási szolgáltatással is várjuk azokat, akiknek a jelenlegi környezetvédelmi jogszabályi környezettel, a várható változásokkal, a környezetvédelmi adatszolgáltatási kötelezettségekkel kapcsolatban merül fel kérdésük, vagy érdeklődnek ezen témák iránt. A tanácsadást 10.00-15.00 óra között lehet igénybe venni.

Közép-Duna Menti Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság (KDMFÜ Nonprofit Kft.)

Cím: Tolna vármegye, 7020 Dunaföldvár, Kossuth Lajos u. 2.
Telefon: +36 30 115 1752 (iroda)
E-mail cím: info@kdmfu.hu
Weboldal: www.kdmfu.hu
Facebook: www.facebook.com/kdmfu
Linkedin: www.linkedin.com/company/central-danube-development-agency-nonprofit-ltd/mycompany/

A KDMFÜ Nonprofit Kft. a Közép-Duna Menti Térségi Fejlesztési Tanács (KDMFT) munkaszervezeti feladatainak széleskörű ellátását végzi, információkat és hálózatosodást támogató eszközrendszert biztosít a Közép-Duna Menti Kiemelt Térség Bács-Kiskun, Fejér és Tolna vármegyében található 99 települése számára. Erősíti az üzleti és kulturális térségi kapcsolatokat a társadalmi innovációs ökoszisztéma fejlesztésével, illetve szektorok közötti együttműködések generálásával, valamint nyilvánosságot biztosít a térségben zajló fejlesztésekhez, innovációkhoz kapcsolódóan. Nemzetközi partnerségben megvalósuló projektek keretében jógyakorlatok adaptációját készíti elő, ehhez biztosítja a szükséges tudást, eszközöket. 

Legfontosabb tevékenységeink a következők:
Területi tervezés és koordináció ellátása,
Pályázat- és projektmenedzsment,
Helyi kezdeményezések támogatása, projektfejlesztés,
Nemzetközi projektek megvalósítása és menedzsmentje,
Vállalkozási tevékenységek megvalósítása.

Közért+ Zrt.

Cím: Budapest
Telefonszám: +36 20 526 4930
E-mail cím: beszerzes@kozertplusz.hu
Weboldal: www.kozertplusz.hu

Cégünk Magyarországon előállított termékek és megtermelt termények online értékesítésével foglalkozik. Igyekszünk elősegíteni a megtermelt javak elosztását, logisztikai kapacitásainkkal és nagy területi lefedettséggel.

Krajcár Kft.

Cím: Vas vármegye, 9643 Jákfa
Telefonszám: +36 30 688 5422
E-mail cím: info@krajcarpack.hu
Weboldal: www.krajcarpack.hu 

Termékeink között a hagyományos natúr tasakok és zsákok mellett megtalálhatók az egyedi grafikával készített színes csomagolóanyagok, fóliák is. Egyrétegű, többrétegű, valamint koex fóliaszerkezeteket is alkalmazunk, ennek köszönhetően aktív csomagolásokat, így aromázó, vákuumozható és gázzáró fóliákat is elő tudunk állítani. Tevékenységünkben meghatározó szerepet játszik a tasakgyártás. Megrendelőink igényei szerint különböző méretben tudjuk elkészíteni műanyag szerkezetű vagy papír tasakjainkat, simítózárral, talppal vagy épp kupakkal.

Lajucso-Print Kft.

Cím: Pest vármegye, 2118 Dány, Malom u.33.
Telefonszám: +36 70 590 1780
E-mail cím: lajucso.gepek@gmail.com
Weboldal: www.gabonamalom.hu 

Cégünk megoldást kínál a kistermelők részére a termény feldolgozásban. Gépgyártással foglalkozunk kifejezetten kis kapacitású gépek gyártásával. Gépeink alkalmasak gabona, olajos magok, nyers és szárított gyümölcsök, fűszernövények feldolgozására. Gépeink kapacitása 5-300 kg/h. Legfőbb termékeink: köves gabona malom, mag hántoló és tisztitó gép, liszt sziták, krém készítő gépek, olajprés. Gépeink HACCP rendszerbe illeszthetők, rendelkeznek labor vizsgálatokkal.

Lievito Pékség

Cím: Bács-Kiskun vármegye, Kecskemét
Telefonszám : +36 30 311 6359
E-mail cím: kemence.aranya@gmail.com
Weboldal: Lievito kézműves pékség

Kizárólag adalékmentes, természetes kovásszal készült kenyereket, pékárukat készítek.
A kovászolás egy hitvallás, ami kapcsolódik a tudatossághoz, az egészség megőrzéséhez. A kovászos kenyér sütése épp annyira szól az alapanyagokról, mint magával a kenyérrel való kapcsolatunkról.
Részei vagyunk a rendszernek, ami jóllétünket közvetlenül a földdel kapcsolja össze. A talaj tele van mikrobákkal, az anyakovász tele van mikrobákkal, az emésztőrendszerünk tele van mikrobákkal.
Minden termék élesztő- és adalékmentes, minőségi alapanyagokból és kizárólag természetes kovásszal, hosszú, 20 órás érleléssel készül, ami élettani hatását tekintve jóval egészségesebb, mint a gyors technológiával készült, élesztős pékáruk.

Magyar Natúrpark Szövetség

Cím: Győr-Moson-Sopron vármegye, 9181 Kimle, Fő út 114.
Telefon: +36 30 2049 824
E-mail: szekely.rita@naturparkok.hu
Weboldal: www.naturparkok.hu

A Magyar Natúrpark Szövetség kiemelt feladata a hazai natúrparkok közötti érdekegyeztetés, a natúrparkok hazai és nemzetközi képviselete; közös kommunikáció és megjelenés, információ-szolgáltatás; a külföldi tapasztalatok alapján a hazai viszonyokra igazított natúrparki modell kialakítása és elterjesztése; részvétel a natúrparkokat érintő jogszabályi és fejlesztési környezet alakításában; szakértői háttér szervezése, a natúrparki tapasztalatok, jó gyakorlatok gyűjtése és megosztása.

Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat – MNVH

Cím: 1223 Budapest, Park u. 2
Telefonszám:+36 1 362 8100
E-mail cím: mnvh@hoi.hu
Weboldal: www.mnvh.hu

A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH) a magyar vidék összekötő és megtartó hálója, amely hazánk legkisebb településein élő és gazdálkodó embereket segíti az élet szinte minden területén. Támogatást nyújt a vidék élhetőbbé tételét szolgáló fejlesztési források elérésében és azok hatékony felhasználásában.
Az MNVH itthon és Európában egyaránt eredményesen védi és képviseli a vidéken élők érdekeit, a kormányzati, önkormányzati, civil és gazdálkodó szervezetek, valamint a szakmai szervezetek tevékenységének összehangolásával. Szolgáltatásainak igénybevétele ingyenes és bárki számára elérhető.
Az MNVH feladata a Közös Agrárpolitika Stratégiai Terv (KAP) megvalósításának időszakában továbbra is a vidék- és térségfejlesztési tevékenységek, projektek megvalósításának támogatása. Kiemelt szerepünk lesz a LEADER program végrehajtásában, az agrárium generációs megújulását segítő tevékenységekben, az okos falu programban és az együttműködő vidéki közösségek számára történő szakmai segítségnyújtásban.

Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara – Bács-Kiskun Vármegyei szervezete

Cím: Bács-Kiskun Vármegye, 6000 Kecskemét, Halasi út 36.
E-mail cím: novkamara.bacs@gmail.com
Telefonszám: +36 70 453 5209
Weboldal: www.magyarnovenyorvos.hu

Magyar Permakultúra Egyesület; és Valaha Tanya Permakultúrás Családi Gazdaság

Cím: Tolna vármegye, 7085 Nagyszékely, Ady E. u. 66.
E-mail cím: biobalazs@permakultura.hu
Telefonszám: 06 30 979 6873
Weboldal: www.permakultura.hu;  www.valahatanya.hu

„A permakultúra egy fenntartható emberi környezetet teremtő tervezési rendszer”. Egyesületünk civil közösségként ennek gyakorlati terjesztésével, oktatásával, szakmai képviselttel foglalkozik.

  • „A permakultúra egy fenntartható emberi környezetet teremtő tervezési rendszer” . Egyesületünk civil közösségként ennek gyakorlati terjesztésével, oktatásával, szakmai képviselttel foglalkozik. Ernyőszervezetként hálózati együttműködést alakítottunk ki a Kárpát-medencei Gyümölcsész Hálózattal (KmGYH), és a MAGHÁZ közösséggel, valamint az Agroökológiai Hálózattal is.
  • Valaha Tanya (Fejér vármegye, 8089 Vértesacsa 07/6hrsz.): A 2006-ban alapított családi gazdaságunkat, 12 hektáron az ökológiai sivatagból (szántóból) permakultúrás módszerekkel alakítottunk ki, így lett egy elsősorban gyümölcsre alapozott árutermelő, de mégis diverz oázis. A növénytermesztésünkre az agrárerdészeti módszerek használata a jellemző, mert a teljes ültetvény kaszálógyümölcsösként lett kialakítva régi gyümölcsfajtákból, illetve vadgyümölcsökből. A gyümölcsös kártevőmentesítésére tyúkokat használunk, a kaszálékot és a gyümölcshulladékot parlagi kecskékkel és kárpáti borzderesekkel hasznosítjuk. A gyümölcsöket kistermelői léptékben, kézműves minőségben feldolgozzuk és első sorban szörpöket készítünk belőlük. A receptes könyvünkben jelenleg több, mint 80 féle szörp szerepel. Gazdaságunk növénytermesztését és a feldolgozónkat a Bio Garancia kft. tanúsítja.

 

Magyar Szarvasgombagyűjtők,- termesztők,- feldolgozók és forgalmazók Országos Szövetsége
Cím: 1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/C.
Telefonszám: 06 20 915 1547
E-mail cím: drbratek@mszgsz.hu
Weboldal: www.mszgsz.huA Magyar Szarvasgombász Szövetség működésének célja a szarvasgombafajok, mint nemzeti értékek és lelőhelyeik védelme, a kutatás, az ismeretterjesztés, a gyűjtés, valamint a termesztés, a feldolgozás, a szaporítóanyag-előállítás és a kereskedelem jogi és társadalmi szabályozása kialakításának, illetve a szabályozás megtartása ellenőrzésének az elősegítése és szervezése.
A magyar szarvasgomba értékeinek és nemzetközi hírnevének a megalapozása. Törekvés a vertikum jogi szabályozásának a segítésére, az ehhez szükséges háttér- és szakmai munka elvégzése, terméktanácsi kapcsolat kialakítása. A környezet- és a természetvédelem érdekeinek a támogatása oly módon, hogy a szabályozás során minél nagyobb mértékben jussanak érvényre a természet- és a környezetvédelmi szempontok, kiemelten támogatva a triflatermesztést, mi a környezeti és a természeti források megóvását a legmagasabb fokon tiszteletben tartja, hozzájárulva a természetes tér és táj fenntartásához. Törekvés arra, hogy a gyűjtő és a triflavadászkutya a Szövetség által elismert vizsgával rendelkezzék (vizsgák szervezése és lebonyolítása). Támogatása annak, hogy tagegyesületeink oktatási bázisokat hozzanak létre, működtessenek, tanfolyamokat bonyolítsanak le, illetve törekvés arra, hogy a tevékenységet szakmai végzettséget igazoló vizsgához kössék a triflafajok és termőhelyeik védelmének, a kíméletes gyűjtés hazai gyakorlatának a meghonosítása érdekében:
– a triflafajok felismerésére, triflavadászkutyás gyűjtésére akkreditált oktatási rendszer kialakítása és működtetése.
– triflakertek kialakítása, a triflatermesztés technológiájának, a termesztés akkreditált oktatási rendszerének a kialakítása és működtetése.

Magyar Vidékért Kft.

Cím: Szabolcs – Szatmár – Bereg vármegye, Nyíregyháza
Telefonszám: +36 42 430 313
E-mail cím: kepzesinfo@videkert.hu
Weboldal: www.videkert.hu

Mezőgazdasági felnőttképzés; Pályázatírás; Támogatás igénylés, REL Piacszervező

Mastiff Cargo Bike

Telephely: Hajdú-Bihar vármegye, 4225 Debrecen-Józsa, Vállalkozók útja 7.
Székhely: Hajdú-Bihar vármegye, 4030 Debrecen, Bujdosó u. 5/a.
Telefonszám: +36 30 393 2266
E-mail cím: info@mastiffcargobike.com
Weboldal: www.mastiffcargobike.com/
Facebook: www.facebook.com/MastiffCargoBike
Instagram: www.instagram.com/mastiffcargobike/
Youtube: www.youtube.com/channel/UCxHZUJoeYkVUOOmUjPLauNg
LinkedIn: www.linkedin.com/company/69612038/

A MASTIFF Kft. MASTIFF Cargo Bike márkanéven értékesít teherkerékpárokat és hozzájuk felépítményeket (pl. dobozokat, táskákat), kiegészítőket (pl. gyerekülés-adapter, okoslakat, kulacs). A teherkerékpárok gyártása Debrecenben zajlik, saját fejlesztésű tervek alapján, közeli beszállítók közreműködésével. A felépítmények és kiegészítők is speciálisan a MASTIFF-okra készülnek.  A MASTIFF-ot kifejezetten munkára terveztük: tartós, terhelhető, megbízható szállítóeszköz, amely környezetbarát megoldást jelent az autóval és a kishaszongépjárművel történő fuvarozással szemben a szolgáltató szektorban vagy a települési önkormányzatok számára. Használata könnyen elsajátítható, külön képzést, jogosítványt nem igényel. Bekerülési költsége és fenntartása töredéke egy kisteherautóénak, alkalmazásával pedig évente 1,2 tonna széndioxid kibocsátása kerülhető el. 

Mesés Hetés Egyesület 

Cím: Zala vármegye 8969 Bödeháza Petőfi utca 40.
Telefonszám:+36 20 203 4287 és +36 30 471 9043
E-mail cím: meseshetes@gmail.com
Weboldal: www.meseshetes.hu
Facebook: www.facebook.com/meseshetes

A Bödeházán alapított egyesület elsősorban Bödeházának, illetve a Hetés néprajzi tájegység térségének, a Mesés Hetés Zöldút által érintett településeknek a kulturális és természeti értékeinek megőrzésére, tovább örökítésére alakul. Az egyesület fő célja, a helyi közösség életét meghatározó, értékmegőrző, értékteremtő programok szervezése, melyek segítik a Hetés értékeinek megőrzését, a település és az egyesületi tagság turisztikai piacra jutását a zöldutak céljainak figyelembevételével, kisléptékű, fenntartható mértékben.

Minden, ami Szatmár-Bereg

Cím: Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye, 4700 Mátészalka, Kölcsey u. 17/a
E-mail cím: mindenamiszatmarbereg@gmail.com
Telefonszám: +36 20 970 7572 – Gaálné Pótor Melinda
Facebook: Minden, ami Szatmár-Bereg 

A Minden, ami Szatmár-Bereg Egyesület 2023 májusában alakult. Egyedüli alulról jövő, pályázati támogatás nélküli összefogás az ország keleti részén. Komplex gondolkodásmód jellemzi az egyesület alapítóit, hiszen mind a turisztika, kultúra, média, kommunikáció területét, alkotó közösségét és ezek egymásra épülő kapcsolatitényezőit ismerik. A komplexitáson alapuló segítségnyújtás, hagyományok továbbörökítése, kulturális és gazdasági értékmentés, értékteremtés felöleli a szatmári és beregi tájegységet. A kistermelők, kézművesek összefogásán túl, hangsúlyt fektet a szakmai és technikai fejlesztésekre együttműködve a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara vármegyei képviselőivel, a Kisléptékű Termékelőállítók Érdekképviseletével, REL-közösségekkel, Helyi termékek, Helyben-Rendben, a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei önkormányzattal, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Paktummal, a Falusi Turizmus Országos Szövetségének Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei vezetőségével. Felkutat ma még felfedezhető mesterségeket, bevonja az oktatási intézményeket, foglalkozásokat indít, ahol kézművesség alapjait sajátíthatják el a résztvevők. A tájegységek ízeit bemutatva népszerűsítve óvodáknak, iskoláknak. Rendezvények termék bemutatóival. Az egyesület mellett, szolgáltató irodát és üzletet is működtet, ahol az iroda szakmai feladatai közé tartozik a térség kulturális eseményeinek bemutatása, ezek népszerűsítése, továbbképzések, és önfejlesztő tevékenységek szervezése.

Multipack Műszaki Fejlesztő Kft.

Cím: Heves vármegye, Eger, Gyetvai u. 5.
Telefonszám: +36 36 412 128
E-mail cím: multipack@t-online.hu
Weboldal: www.toltogep.hu

A Multipack Kft. automata és félautomata csomagológépek, töltőgépek, valamint azok kiegészítő berendezéseinek hazai tervezője, gyártója. Termékválasztékunk felöleli a tégelytöltőgépek, tömlőtasakos csomagológépek, folyadéktöltő gépek, stickcsomagoló gépek, bag-in-box töltőgépek széles skáláját, de szívesen foglalkozunk termékek igényre szabott egyedi fejlesztésével. Félautomata adagolóink kapacitásbővülés esetén automata gépekké alakíthatók, majd korszerű csomagolóvonallá állíthatók össze. Magunk végezzük a beüzemelést, szükség esetén a szervizelést. Raktáron tartott kopóalkatrészekből 24 órán belüli alkatrész utánpótlást biztosítunk. Csomagológépeink rendelkeznek távoli eléréssel, ami azonnali üzemeltetési tanácsadást tesz lehetővé. A modul rendszerű egységeknek köszönhetően a megrendelő úgy a műszaki elvárásainak, mint a pénzügyi lehetőségeinek leginkább megfelelő konstrukciót tudja kiválasztani. Jó kapcsolatot ápolunk úgy csomagolóanyag gyártókkal, mint pályázatíró-, és pénzintézeti partnereinkkel, ezzel segítve ügyfeleinket a teljes beruházás lebonyolításában.

MyFarm Gazda Alapítvány

Cím: Budapest
Telefonszám: +36 20 266 2297
E-mail cím: hello@myfarmalapitvany.hu
Weboldal: www.myfarmkertek.hu

A MyFarm kertek környezettudatos, helyi termelésre épülő, közösség által támogatott gazdaságok, amely új lehetőséget jelent a városi fogyasztók számára a jó és egészséges táplálkozásra, miközben támogatják a lokális értékteremtést, és közelebb kerülhet a fogyasztó a termelőhöz. A MyFarm számos, a közösség és a környezet számára is jelentős hatással bíró jó gyakorlatot épített be rendszerébe a tudatos, közös kerttervezéstől a visszaváltható szállítókosarakon át a köztes szereplő nélküli kiszállítási folyamatokig. Fontos cél, hogy az ellátási lánc rövidítésével saját ökológiai lábnyomunk mellett előfizetőink károsanyag-kibocsátásának mértékét is csökkentsük, s emellett edukáljuk is közösségünk tagjait a szezonális étkezés és a környezettudatos gondolkodás előnyeivel kapcsolatban. Zöldségkosaraink mellett fenntarthatósági workshopok szervezésével segítjük a fogyasztókat a hagyományos értékek megőrzésében.

Nagykőrösi Konzerv Kft.

Cím: Pest vármegye, 2750 Nagykőrös Örkényi út 63.
E-mail cím: kapcsolat.nagykorosikonzervkft@gmail.com
Telefonszám: +36 30 875 2102; +36 30 655 1616
Weboldal: www.nagykorosikonzervkft.hu
Facebook: Megújult Nagykőrösi Konzerv Kft.

Családi vállalkozásunk profilja a zöldség és gyümölcsfeldolgozás, cukor-, mesterséges édesítőszer- és adalékanyagmentesen, kíméletes hőkezeléssel tartósítva. Alapanyagainkat igyekszünk elsősorban a környékbeli, magyar termelőktől beszerezni. Működésünk során fokozott figyelmet fordítunk a környezeti erőforrások takarékos felhasználására és a környezetvédelemre. Termékeink között megtalálhatóak például, zöldégkrémek, zöldség- és gyümölcslevek, pestok, jamek, savanyúságok és fermentált zöldségkészítmények. Saját termékeink gyártása és fejlesztése mellett bérgyártással is foglalkozunk.

Natúr Ízek Szociális Szövetkezet

Cím: Zala vármegye, Zalaszentgrót
Telefonszám: +36 30 894 6493
E-mail cím: info@naturizek.hu
Weboldal: www.naturizek.hu
Facebook:
fb.com/CsafordvolgyiNaturPont

Cégünk gyógynövény és gyümölcsfeldolgozó üzemet működtet, melyben saját márkás termékeket, az illóolajtól a szirupokon át a gyümölcslétől a befőttig széles skálán állítunk elő. A termékeinket természetes úton dolgozzuk fel, azok színezéket, aromát, tartósítószert és egyéb adalékanyagot nem tartalmaznak. Ezek mellett a feldolgozóban a lakosság számára bérfeldolgozás is zajlik. Mindezt Zalaszengrót külterületén 2 hektáron lett kialakítva. Szirupjainkat és szörpjeinket vendéglátó egységekbe szállítjuk, ahol jellemzően limonádét készítenek belőle. 

Nárcisz Birtok

Cím: Hajdú-Bihar vármegye, 4002 Debrecen, Nagy Mihály kert 57/b.
Telefon: +36 20 335 9620
E
-mail cím: narcisz@goldweb.hu
Weboldal: www.sajtvilag.hu
Facebook oldal: www.facebook.com/narciszbirtok

A Nárcisz Birtok szakmai támogatásával azon dolgozunk, hogy a piacra jutást és értékesítést is felkaroljuk, a Kislépték Egyesület közreműködésével lehetőséget biztosítsunk elméleti és gyakorlati képzésekre. Létrehoztunk Debrecenben egy gyakorlati és elméleti oktatótermet, ahol a tanulás, fejlődés útján léphetünk tovább. Ezen program keretén belül lehetőség nyílik rendszeres műhelymunkákra, sajtbírálatokra, hazai és külföldi tanulmányutakra. A létrehozott védjegy minősítésével az értékesítést támogatjuk, gasztronómiai rendezvényeken népszerűsítjük, tagjainknak különféle fórumokon megjelenési lehetőséget biztosítunk. Várjuk csapatunkba jelentkezését. Mircz Nárcisz sajtkészítő

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)
Zöldszám: +36 80 900 365
E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu
Weboldal: www.nak.hu

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) feladata a hazai agrár- és élelmiszerszektor erősítése, érdekeinek érvényesítése, a magyar élelmiszerek versenyképességének támogatása, továbbá a szaktanácsadás, ezen kívül gyors, pontos és megbízható információk eljuttatása a gazdálkodókhoz.

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal – Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóság

Cím: 1024 Budapest Keleti Károly utca 24.
E-mail cím: etbi@nebih.gov.hu
Weboldal: portal.nebih.gov.hu; NÉBIH kampányok
Facebook: www.facebook.com/nebih.hu

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) az Agrárminisztérium háttérintézményeként országos hatáskörben felügyeli az élelmiszerlánc-biztonsági szabályok betartását, küzd az élelmiszerhamisítások és a feketegazdaság ellen. A hivatal küldetése az Élelmiszerlánc-biztonsági Stratégiában megfogalmazott célkitűzések megvalósítása, a magyar élelmiszerlánc-biztonság védelme és javítása a termőföldtől az asztalig, valamint hozzájárul ahhoz, hogy a vásárló minőségi élelmiszerrel találkozzon.

Négykezes Méhészet, Helvécia

Cím: Bács-Kiskun vármegye, Helvécia
Telefonszám: +36 20 964 0701
E-mail cím: sarik.szilvia.313@gmail.com
Weboldal: www.negykezes.com

Családi gazdaságként dolgozunk Helvécián. Élelmiszeripari mérnökként a termékfejlesztés, a kutatás, az innováció vonzott mindig a leginkább, a méhesünkben, az erdőn és a szántóföldön is erre törekszünk – békében a természettel. A méz önmagában is az egyik legtökéletesebb eledel, a kutatásaink és a tapasztalataink viszont azt bizonyítják, hogy a hatása mégis fokozható. Nem érjük be azzal, hogy a “vasas” mézünk mindent megtesz a vas felszívódásáért, vagy a rózsás a reflux leküzdéséért. Ha kíváncsiak rá, hogy miért hívják vallásos mézeknek a Négykezes termékeit, akkor jöjjenek bátran, kóstolják meg – akár az epikus fekete mézünket, vagy a tavaszt idéző virágos mézeinket!

Nonstop-Box

Cím: Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye, 4465 Rakamaz, Kisfalusy út 5.
Telefonszám: +36 20 568 2747
E-mail cím: info@tilkiagro.hu
Weboldal: www.tilkiagro.hu
Facebook: www.facebook.com/nonstopboxautomata/ 

Tilki Agro Kft.-t 2021-ben alapították azzal a célkitűzéssel, hogy jó minőségű és kedvező árfekvésű megoldásokat nyújtson a magyar gazdáknak. A cég több profillal rendelkezik, melyeket úgy alakítottak, hogy több területen segítségék a gazdák tevékenységeit. Csak néhányat említve ezek közül:
– szarvasmarha takarmány értékesítése
– Suplant meszező talajjavító értékesítése
– továbbá, európai szerte elismert Exflo gyártó flexibilis tartályainkat és egyéb termékeinek értékesítése (hígtrágya, folyékony műtrágya tárolására szolgáló tartályok, kármentő kádak, autómosó szőnyegek, ivóvíz és tűzivíz tárolására szolgáló tartályok, hangfogó falak, valamint mobil gátak árvíz esetére)

A kiállítás alkalmával interaktívan ismerkedhetnek meg a látogatók a Nonstop-box felhasználóbarát és sokféle funkcióval ellátott automatával. Röviden az életre keltett automatizált kiskereskedelem jövőjével. Az automata rendszer egyediségét az adja, hogy az agrártermékek értékesítéshez az eladónak nem kell jelen lennie, a terméket csak elhelyezi az automatában, és már kezdődhet is a vásárlók kiszolgálása. A legújabb technológiai integrációkkal rendelkezik, beleértve a zökkenőmentes tranzakciókat és a valós idejű készletkövetést online vagy SMS-ben. Az automatákat termékkínálat sokoldalúságára tervezték, így alkalmasak friss zöldség, gyümölcs, tojás, méz, de akár rágcsálnivalók, előre elkészített csomagajánlatok vagy virág, tejtermék esetleg más jellegű termék értékesítésére is. Ugyanis hőfok tekintetében az automaták több spektrumban is elérhetőek – hűtetlen, hűtött, fagyasztóval ellátott és temperáló változatokban.


Nyíregyházi Kosár Közösség

Cím: Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye, 4400 Nyíregyháza, Egyház u. 7. III/20.
Telefonszám: +36 30 565 8049
E-mail: nyiregyhazikosar@gmail.com
Weboldal: www.kosarkozosseg.hu és shop.nyiregyhazikosar.hu

10 éve működtetünk egy bevásárló közösséget. Néhány éve pedig más közösségeket is segítünk a megalakulásban és az elindulásban. Fejlesztünk egy szoftvert, amit több hazai bevásárló közösség is használ a rendelések összegyűjtéséhez és az átadási folyamat biztosításához. A küldetésünk a helyi gazdaság környezettudatos újraszervezése.


Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet

Cím: 1033 Budapest, Miklós tér 1.
Telefonszám: +36 1 244 8358
E-mail cím: info@biokutatas.hu
Weboldal: www.biokutatas.hu

Kutatásaink olyan témákra összpontosítanak, melyek jelentős és újszerű eredményeket hozhatnak az ökológiai élelmiszer-termelés gyakorlata számára. Nemzetközi kutatási projektekben való részvételünk pedig lehetővé teszi, hogy bekapcsoljuk a hazai (öko)gazdákat is a határokat átívelő szakmai vérkeringésbe. Kísérleteink megvalósítása és az eredmények megvitatása szoros kapcsolatot teremt a gazdálkodók, a kutatók, a feldolgozók és a társadalom szélesebb rétegei között. Fő kutatási témáink között szerepelnek: ökológiai tápanyagutánpótlás, alulhasznosított gabonák és hüvelyesek értékláncfejlesztése, komposzthasználat kertészeti növénytermesztésben, agrárinformatikai monitoring rendszerek, regeneratív mezőgazdaság forradalma, állattenyésztési és szakpolitikai területeken végzett kutatások.


Pe-Ge 2002 Bt – Zádor Kávé

Cím: Hajdú-Bihar vármegye, Debrecen 4028 Toldi Miklós utca 6.
Telefonszám: +36 30 632 4928
E-mail cím: info@porkolt-kave.hu
Weboldal: porkolt-kave.hu
Facebook: www.facebook.com/zadorkezmuveskave

Székhelyünk és telephelyünk Debrecenben található. 2002-ben alakultunk, majd 2004-től kezdtük el a kávé forgalmazást és a hozzákapcsolódó szolgáltatásokat biztosítani ügyfeleink részére. 2011-óta forgalmazzuk saját pörkölésű és egyedi receptúra alapján készített kézműves kávéinkat. A kávéink Magyarországra nyers állapotban érkeznek és mindig az aktuális megrendelésnek megfelelő mennyiségű kávé kerül pörkölésre, így mindig friss árut tudunk szállítani. Nyers kávé a Brazil, Mexikói térségből érkezik, Hamburg kikötőjébe veszi föl az árut a kamion. 2011-ben az óriási multi kávé minőség romlása vezetett bennünket, hogy kialakítsunk egy saját brandet. Kávéink kis mennyiségben egyszerre 40 kg pörkölődik, lassan 16 percig, a második kávé reccsenés után 196 C fokon a kávé saját magát hűti ki. Ez által egy savmentes, friss, kézzel csomagolt kávét állítunk elő, ami után még a zacskóban 5 napig összeérik az íz.

Pilze-Nagy Kft.

Cím: Bács-Kiskun vármegye, Kecskemét, Talfája 47/B
Telefonszám: +36 30 399 3151
E-mail cím: info@pleurotus.hu
Weboldal: www.pleurotus.hu

A Pilze-Nagy Kft. már 30 éve azon dolgozik, hogy a termesztőket minőségi alapanyaggal, a fogyasztókat pedig friss laskagombával lássa el belföldön és külföldön egyaránt. A gombatermesztés a körforgásos gazdaság modelljén keresztül valósul meg, így a vállalat struktúrája maximálisan illeszkedik a ma elvárt környezettudatos követelményekhez. A gombatermesztésben keletkezett hulladék 100 %-át újrahasznosítjuk és biogázt állítunk elő belőle, amiből hő- és villamosenergia nyerhető. Hiszünk abban, hogy a laskagomba a jövő egyik meghatározó fehérjeforrása lehet, ezért ennek szellemében végezzük élelmiszerfejlesztési és innovációs feladatainkat. Évek óta aktív résztvevői vagyunk a hazai és nemzetközi K+F projekteknek. A rendezvényhez kapcsolódóan jelenleg a CO-FRESH nemzetközi projekt keretében vizsgáljuk, hogy a laskagomba értéklánc gazdasági és környezeti fenntarthatósága miként javítható.

Planergy Solutions

Cím: Budapest
Telefonszám: +36 30 598 7654
E-mail cím: marcell.szucs@planergy.hu
Weboldal: www.planergy.hu

Szimulációs tanulmányok vállalkozásoknak! Nincs két ugyanolyan energiatárolós projekt. A Planergy Solutions akkumulátor méretező szolgáltatása segít a beruházási céljaihoz illeszkedő, optimális napelemes és energiatárolós konfiguráció meghatározásában. Saját fejlesztésű, a hazai piacon egyedülálló szimulációs szoftverünk segítségével akár egy nap alatt tudunk üzleti modellt készíteni vissz-wattos vagy hálózatra tápláló ipari projektjéhez. A tanulmány többek között tartalmazza az optimális rendszerméretet, várható megtérülési időt és élettartamot. Mérnöki szimulációk megrendelésre. Az optimális konfiguráció kizárólag részletes, mérnöki szimulációk segítségével határozható meg. Ennek megfelelően a rendszereink méretezését historikus besugárzási adatokon, egyedi teljesítmény-profilokon, és mérésekkel igazolt akkumulátor-modelleken alapuló, módszeres szimulációkkal végezzük, figyelembe véve a napelemes rendszer és a beépítési környezet sajátosságait. Az analízisek során a műszaki, energetikai és gazdasági szempontokat együtt elemezzük, figyelembe véve azok egymásra gyakorolt hatását, és részletes műszaki és pénzügyi kimutatást készítünk. Szeretnénk megmutatni, hogy a napenergia tervezhető is lehet.

Polyákné Jakab Erzsébet – Mézeskalács míves

Cím: Bács-Kiskun vármegye, Felsőszentiván
Telefonszám: +36 30 552 7549
E-mail cím: erzsi@mezeskalacsmives.hu
Weboldal: www.mezeskalacsmives.hu

Cukrász vagyok. Kézműves mézeskalács műhelyemben saját receptúra alapján összeállított egyedi ízvilágú mézes puszedliket készítek (belga csokoládés, levendulavirágos, chilis, kandírozott citrusos), melyekhez igyekszem minél több kiváló minőségű helyi alapanyagot felhasználni, mint pl. a termelői méz, kis malomban őrölt magyar búzaliszt, levendulavirág, chili. 2023. évben a belga csokoládés- és a levendulavirágos puszedlim Kiváló Bácskai Termékdíjat kapott. Mind-e mellett mézeskalács ajándék- és dísztárgyakat, illetve egyedi tervezésű mézeskerámia ékszereket is készítek rendelésre.

Rural Bt. 

Cím: Veszprém vármegye, Balatoncsicsó, Liliom utca 27.
Telefonszám: +36 20 397 3953
E-mail cím: ruralbt@gmail.com
Facebook: www.facebook.com/ruralbt/

A RURAL BT egy kutatás-fejlesztési családi vállalkozás, amely rendkívül gazdag tapasztalattal rendelkezik a vidékfejlesztés, közösségfejlesztés, turizmus, ökoszisztéma szolgáltatások, szakpolitikai elemzések és társadalmi innováció területén. Az általunk alkalmazott kvalitatív és részvételi módszertanokkal számos hazai és EU-s finanszírozású kutatás-fejlesztési projektben vettünk részt, például az EIP AGRI operációs csoportban, H2020-ban, Grundtwigben, Leonardo programokban stb. Nem csupán kutatással, hanem gyakorlati fejlesztési projektekkel is foglalkozunk, kiemelten például a helyi élelmiszerrendszerek, kisléptékű mezőgazdasági termelés és feldolgozás, agro-ökológia, regeneratív mezőgazdaság, valamint a vidéki politikák és támogatási programok terén. Az utóbbi három évben a ‘Ezt V-edd!’ projekt keretében Balaton-felvidéki kistermelőkkel együttműködve társadalmi innovációkat fejlesztettünk ki, támogatva ezzel a termelők mindennapi munkáját és a rövid ellátási láncokba való sikeres bekapcsolódásukat. Cégünk 1996 óta működik, széleskörű hazai és európai hálózattal rendelkezünk, három nyelven dolgozunk, modern technológiák (GIS, audio-vizuális eszközök, facilitációs és szervezetfejlesztési módszerek, stb.) alkalmazásával. Fő missziónk, hogy vidéki közösségeknek segítsünk jobb életfeltételek kialakításában, a vidéki problémák és lehetőségek széles körű megismertetésében.

Felirom.hu – Kistermelői okosfüzet és webapplikáció

Web: felirom.hu
E-mail: info@felirom.hu
Facebook: fb.com/feliromhu

  • Naprakész áttekintés a termelésről, feldolgozásról és az értékesítésről.
  • Azonnali adathozzáférés ellenőrzések esetén, amikor a leginkább szükséges.
  • Segít az üzleti tervezésben, hogy mindig lépéselőnyben légy.

Okos megoldás kistermelők számára.

WORKSHOP

14 órakor a jelentkezőknek egy közös foglalkozás keretén belül minta adatokkal részletesen bemutatjuk a program működését, illetve saját számítógép (opciónálisan) telefon használatával, rögtön ki is próbálhatják. A workshopon résztvevők 1 év időtartamra szóló ingyenes használatot lehetővé tevő tesztelői előfizetést kapnak szoftverhez.

Seacon Europe Kft.

Cím: Fejér vármegye, Székesfehérvár, Kertalja u. 11.
Telefonszám: +36 30 476 9174
E-mail cím: haraszti.maria@seacon.hu
Weboldal: www.productbroker.hu

A Product Broker segítségével költséghatékonyan elérhetővé tehető minden, az adott termék mögött rejlő történet és információ informatikus és webfejlesztői támogatás nélkül. Megoldásunk alapcélja, hogy a gyártó bármilyen élelmiszerhez QR kód alkalmazásával hozzákapcsolhasson egy, a konkrét termékhez pl. egy rostos üdítőhöz, egy palack borhoz vagy egy müzliszelethez tartozó tetszőlegesen részletes termékleírást, amit aztán a vevő az okostelefonjával „kibonthat”. A kötelező elemek megjelenítésén túl a QR kód alkalmazásával egyszerűen megoldható a fogyasztók konkrét termékre vonatkozó hiteles és tetszőleges mértékű tájékoztatása. Tartalmi korlátozás nélkül, akár utólag is finomítva bármi megosztható az adott termékről, amit a termelő, gyártó fontosnak tart. A QR kód használatával részletes információkat adhatunk a vevőknek az adott termék bármilyen tulajdonságáról, legyen szó összetételről, allergénekről, vega, vegán, bio besorolásról, de akár arról is, milyen további felhasználási módokat, ételpárosításokat javaslunk, vagy az el nem fogyasztott étel adható-e házi kedvencnek. A tudatos vásárlók hálásak az átláthatóságért, bizalmi szintjük a korrekt tájékoztatással jelentősen növelhető. Megoldásunk bármilyen csomagolt élelmiszer esetén használható, de van mód arra is, hogy egy-egy konkrét élelmiszerfajta esetén specifikus (strukturált és jól kereshető) információkkal is ellássuk. Egy konkrét bor esetén pl. a kötelező adatokon túl információkat adhatunk a borvidékről, termőhelyről, a borászatról, mesélhetünk a bor történetéről, csatolhatunk díjakat, fotókat, videókat, ajánlott ételpárosításokat, és minden mást, amit fontosnak gondolunk. A termelő, gyártó számára komoly előny a QR kód olvasási eseményekhez kapcsolódó statisztikák, visszacsatolások lehetősége.

Simai Méhészet

Cím: Jász-Nagykun-Szolnok vármegye, 5310 Kisújszállás, Marjalaki utca 30
Telefonszám: +36 30 296 2772
E-mail cím: info@simaimeheszet.hu
Weboldal: www.simaimeheszet.hu
Facebook: www.facebook.com/simaimeheszet 

Simai Krisztián vagyok, első generációs bioméhész, méhészmester. 8 éve hoztuk létre családommal a méhészetünket, ahol a munka legjavát feleségemmel ketten végezzük. Mivel a kezdetek óta törekszünk arra, hogy a méheinket semmilyen kemikáliával ne terheljük, így adta magát a lehetőség, és 2018-ban a biogazdálkodás útjára léptünk. Még ebben az évben az akácmézünk, míg 2020-ban a repcemézünk Magyarország legnevesebb mézversenyén a Gyulai Méz és Mézeskalács Fesztiválon a legrangosabb, Év Kiváló Magyar Méze elismerést kapta. Méhészeti termékeink minőségét a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. tanúsítja, amit a címkéinken feltüntetett védjegyük, és az EU védjegy is szavatol. Fontos számunkra, hogy méheinknek a lehető legjobb életkörülményeket biztosítsuk, hiszen egyrészt csakis így kaphatunk tőlük minőségi termékeket, másrészt az ökológiai sokszínűség fennmaradásában így tudunk szerepet vállalni.

Somogyi Helyi Termék Egyesület

Cím: Somogy  vármegye, Porrog (székhely)
Telefonszám: +36 20 951 7754
E-mail cím: info@shte.hu
Weboldal: www.shte.hu
Facebook: facebook.com/somogyihte

A Helyi Termék Nap-Somogy elnevezésű kezdeményezés 2015. decembere óta működik Somogy megyében. A program megjelenési lehetőséget szervez a megyében élő, tevékenykedő élelmiszer előállító kistermelőknek, őstermelőknek és kézműveseknek. Ebből a kezdeményezésből nőtt ki Egyesületünk több mint 30 Somogy megye szerte megtartott rendezvényt követően. Az egyesület 2018 decemberében alakult meg a Helyi Termék Napokon aktív 14 kistermelő és kézműves (tagjaink által előállított termékek többek között: méz, lekvár, szörp, tejtermékek, füstölt húsáruk, gombák, savanyúság, chutney, sajt, ékszerek, stb) és további 5 támogató tag részvételével. Kiemelt célunk, hogy a résztvevőink piaci megjelenését segítsük és széles körben megismertessük a helyi termékeket Somogyban és országosan is.


Szápári Ökofarm és Biomalom

Cím: Veszprém vármegye, Szápár
Telefon: +36 30 904 2020
E-mail cím: malnas@gmail.hu
Facebook: Szápári Ökofarm és Biomalom

Körforgásos gazdálkodásban a talajok javulása által a termesztett növények mennyisége és minősége emelkedik. A feldolgozott termékek értéke magas, míg a ráfordítási költség alacsony marad. Hiánypótlandó  elindítottuk a kisüzemi malmok gyártását, mellyel a gazdák helyben értékesíthetik a megtermelt gabonájukból készített őrleményüket, melyre ugrásszerűen megnövekedett a kereslet. Ezen ismereteinket és tapasztalatainkat szívesen osztjuk meg a téma iránt érdeklődőkkel.

Szigeti Farm

Cím: Bács-Kiskun vármegye, Kalocsa
Telefonszám: +36 70 560 6910
E-mail cím: szigetitamas1988@gmail.com
Weboldal: www.szigetifarm.hu 

Szigeti Farm csapata mezőgazdálkodással, agrár tanácsadással, pályázatírással foglalkozik, valamint a farm területén kialakításra került vidéki szálláshely szolgáltatás és rendezvényszervezés is.

Szimbiózis Alapítvány – Baráthegyi Majorság Szociális Farm

Telefonszám: +36 30 681 4482, +36 30 606 4290
E-mail cím: majorsag@barathegy.com
Weboldal: www.barathegy.com www.szimbiozis.net

A Bükk keleti kapujánál elhelyezkedő hat hektáros Baráthegyi Majorságban szélkerék húzza a vizet a kútból, a kerti tó, fóliasátor, üvegház, gombatermesztő pince mellett istálló (kecske, számár, ló, disznó, nyúl, színes baromfiudvar illetve alpaka), lovas pálya, népi játszótér és különféle manufaktúrák (sajtüzem, gyümölcsfeldolgozó, kemence, asztalos-, fazekas- és kézműves műhelyek) találhatóak.  A majorban naponta 100 fő él, mozog, dolgozik, háromnegyedük fogyatékossággal élő és megváltozott munkaképességű személy.

A termelő egységek mellett speciális szociális szolgáltatási részlegek (3 lakóegység 36 fő számára,  40 fős nappali intézmény), terápiás és képzési központ, valamint egy 300 adagos főzőkonyha is található, ahonnan naponta ebédfutárokkal szállítjuk a városba a napi menüt. A vendégek fogadása Erdei Iskolánkban (ifjúsági szállás) és wellness Családbarát Panziónkban történik. Egyik egyedi attrakciónk a 400 nm alapterületű fából épült közeli Diósgyőri Vár mása, melyben interaktív néprajzi gyűjtemény és kápolna is helyet kapott, aktuálisan pedig söntés és az egyik toronyban korabeli szálláshelyként királyi lakosztály kerül kialakításra. Az „Élő Kalendárium – Baráthegyi Kincsestár” nevű program a hazai transzformációs turizmus egyik úttörője.

A Szimbiózis Alapítvány tagjai a Magyar Szociális Farm Szövetségnek
Weboldal: www.szocialisfarm.hu

Talajmegújító Gazdák Egyesülete és Kukutyin Műhely

Cím: Csongrád-Csanád vármegye, 6774 Ferencszállás, Szegedi u. 3
Telefonszám: +36 30 285 7949
E-mail cím: info@tmg.hu
Weboldal: www.tmg.hu
Facebook: www.facebook.com/tmg.egyesulet

A Kárpát Medencei termőföldek megújítása iránt elkötelezett gazdák, szakértők és kutatók csoportja vagyunk. Ötven gazda egy-egy év alatt megszerzett tudását egyetlen gazda évtizedek alatt szerezheti csak meg. Ezért döntöttünk úgy, hogy szervezetté válunk és hivatalosan képviseljük a regeneratív mezőgazdaságot a Kárpát-medencében. A tagságunkban felhalmozott tudást a szélesebb közönség számára is szeretnénk elérhetővé tenni Gazdafórumaink alkalmával. A természeti rendszerek működésének megértése által felelős gazdákká és felelős fogyasztókká válunk és közelebb kerülünk az egészséges talaj – egészséges növény – egészséges ember kulcsfontosságú hármasságához. A talajmegújító gazdák a természet mintáit alkalmazva keltik életre a kizsigerelt talajokat. A szántás elhagyásával, élő gyökérzet fenntartásával és a felszín folyamatos takarásával teremtenek megfelelő életteret a talaj hasznos szervezetei számára. Ez a sokszínű ökoszisztéma a kulcsa a mezőgazdasági talajok egészséges és fenntartható működésének és civilizációnk fennmaradásának. A TMG Egyesület célja a talajmegújító mezőgazdaság rendszerének magyarországi adaptálása és minél sikeresebb, hatékonyabb alkalmazásának lehetővé tétele.

Együtt megelőzzük a Kárpát-medence elsivatagosodását!

Kukutyin Műhely: Regeneratív gazdálkodás Ferencszálláson

Cím: Csongrád-Csanád vármegye, 6774 Ferencszállás, Szegedi u. 1.
E-mail cím: kukutyinmuhely@gmail.com
Telefonszám: +36 30 285 7949
Weboldal: www.facebook.com/kukutyinmuhely

Egy testvérpár vagyunk, Szabó Csaba és Szabó Attila. A Csongrád-csanád vármegyei Ferencszálláson gazdálkodunk és feldolgozó üzemünk is itt található. Gazdaságunk nevét a falunk határában található Kukutyin puszta ihlette, melyet már XIX. századi térképek is jelöltek. Sokan a mai napig azt hiszik ez csak fantázia név és nem köthető valós térséghez. Pedig a kukutyini parasztok leleményesen, csónakba ülve mentették a Maros áradása miatt víz alá került zabot. Innen ered a mondás, “megyünk Kukutyinba zabot hegyezni”. Akik találkoznak velünk azok már tudják, hogy hagyományosan milyen szorgalmasak, értékmentőek mifelénk a földművesek. Mi arra köteleződtünk el, hogy a reánk bízott termőföldet megóvjuk a pusztulástól. A regeneratív mezőgazdaság elveit alkalmazva minden erőnkkel azon dolgozunk, hogy oly módon állítsunk elő egészséges élelmet, hogy közben a talajaink is gyógyulnak. Évtizedes, eltökélt munka által jutottunk el oda, hogy az általunk termelt gabonát magunk tisztítjuk, tároljuk, koptatjuk és őröljük liszté.  A egyre nagyobb népszerűségnek örvendő, magas minőségű lisztjeinket pékségeknek és az otthoni kenyérsütés híveinek egyaránt eljuttatjuk különböző kiszerelésben. Arra koncentrálunk, hogy minőségi lisztet és tésztát tudjunk előállítani családunk és nagyon sok tudatosan táplálkozó ember számára. Azokért is dolgozunk, akiknek fontos, hogy honnan jött a termék, amit megvásárol. Mára országosan ismertté váltak a Kukutyin Műhelyből származó lisztek, több száz háziasszonynak postázzuk a kovászos kenyerek alapanyagát. Jelenleg 7 fajta gabonából készítünk több mint 10 féle lisztet. A bánkúti búza mellett tönköly, tönke, alakor, rozs és kamut is szépen terem a Maros menti földben.

Táncoskert (Lengyel Zoltán)

Cím: Hajdú-Bihar vármegye, Polgár Táncsics u. 24
E-mail cím: info@tancoskert.hu
Weboldal: www.tancoskert.hu
Facebook: facebook.com/tancoskert
Instagram: instagram.com/tancoskert
Youtube: youtube.com/tancoskert

Lengyel Zoltán a Hajdú-Bihari Polgáron regeneratív módon gazdálkodik, az általa alapított Táncoskert elnevezésű gazdaság teljes területe bio minősítés alatt áll. Elsősorban legeltetett állatairól és a húsok direkt értékesítéséről – közösségi gazdaság (CSA) és villámpiac formájában ismert. Természetesen a legelőterületekhez szántók is tartoznak, ahol az állatok számára termeli meg a takarmányt az agroökológiai elvek mentén. A gazdálkodás mellett a Magyarországi Agroökológia Hálózat Egyesület elnökségi tagja, a Regeneratív és Fenntartható Mezőgazdaságért Alapítvány és a magyar Savory hub elnöke, Savory Accredited Professional, EARA alapító tag (European Alliance for Regenerative Agriculture – http://eara.farm amely egy új szervezet, témáik: regeneratív reformok, KAP módosítás, a regeneratív mg terjesztése és a kapcsolódó greenwashing elleni harc.

Thermo Kerámia Bt. Molnetta Kézműves Műhely- Molnárné Tamás Anetta

Cím: Komárom-Esztergom vármegye, 2890 Tata, Naszályi u. 15786 Hrsz.
E-mail cím: molnarneanetta@gmail.com
Telefonszám: +36 70 378 5053
Weboldal: www.thermokerámiabt.hu/contact.html , www.mtafazekasmester.hu 

Cégünket 2000. decemberében alapítottuk , egyedi (tűzálló, háztartási, épület) kerámia termékek gyártásával, épületgépészeti kivitelezéssel, víz-, gáz-, fűtés-, légkondicionáló, -megújuló energia és ipari technológiai csővezetékek szerelésével, garanciális és garancia időn túli javításával is foglalkozunk. Az épületgépészet és kerámia gyártás területén szerzett,  közel 25 éves szakmai tapasztalattal (gyártás, a fejlesztés, az oktatás, a minőség-ellenőrzés) állunk ügyfeleink rendelkezésére. Az évek során szolgáltatásaink színvonalának köszönhetően cégünk dinamikusan fejlődött, melyet munkáink számának jelentős növekedése, a tevékenységi köreink bővülése, a raktárkészletünk, és  munkatársaink létszámának növekedése is jelez. Stratégiai célkitűzésünk, hogy a piacon felmerülő igényeket a lehető legteljesebb mértékben, a legmagasabb színvonalon, gyorsan, megbízhatóan és flexibilisen  legyünk képesek kielégíteni.

Szolgáltatásaink: – Tűzálló és egyéb (háztartási, -épület, -műtárgy másolat) kerámia termékek gyártása ,- Központi fűtés, – víz, – gáz, – klíma, – napenergia rendszerek szerelése, háztartási- és ipari berendezések, gépek, fűtő-hűtő vízrendszerek kivitelezése, épületgépészeti berendezések szállítása, üzembe helyezése és szervizelése, fémszerkezet-gyártás, légtechnikai rendszerek szerelése és gázhálózatok, gázüzemű berendezések szerelése, felülvizsgálata, igény szerint generál kivitelezés.

Tiszta Energiák Kft. és Trend Aktív Kft.

Tiszta Energiák Kft.
Cím: 1037 Budapest, Kunigunda útja 60
E-mail cím: info@tisztaenergiak.hu
Telefonszám: +36 20 331 3999
Weboldal: www.tisztaenergiak.hu 

A cégünk neve nem csak egy jól hangzó szlogen, hanem az alapelvünk és hitvallásunk is egyben, amit 2019-ben Üzleti Etikai díjjal is elismertek. Küldetésünknek tartjuk, hogy minél többen nyerhessenek áramot a Napból, ami hosszútávú, környezetbarát és fenntartható megoldás mindannyiunk számára. Több mint 13 év és 5000 telepítés tapasztalatával a hátunk mögött várjuk jelentkezését, legyen szó pár darabos háztartási méretű rendszerről vagy több ezer darabos naperőműről.

Trend Aktív Kft
Cím: 1185 Budapest, Üllői út 668.
E-mail cím: trendaktiv@t-online.hu
Telefonszám: 06 30 9400 060
Weboldal: www.trendaktiv.hu

A Trend Aktív Kft. egy innovatív tanácsadó vállalkozás, mely számos szakterületen nyújt segítséget ügyfeleinek. Szakértelmünkkel támogatjuk ügyfeleinket nap- és szélenergia rendszerek terén immár 2018 óta, szoros együttműködésben a Tiszta Energiák KFT.-vel a napenergia szektorban, valamint a Claritas Fontinum Energetics Kft.-vel a szélenergia területén. Energetikai auditálással és komplex tanácsadással segítjük partnereinket a hatékony energiafelhasználás elérésében. Ügyfeleink részére ezáltal nem csupán költségcsökkentést, hanem hatékonyabb és fenntarthatóbb energetikai megoldásokat kínálunk.

TREBAG KFT

Cím: Pest vármegye, 2094 Nagykovácsi, Kossuth Lajos u. 20
Telefonszám: 06 26 555 220
E-mail cím: andrea.kovesd@trebag.hu
Weboldal: www.trebag.hu

Cégünk, TREBAG Kft, már több mint 34 éve áll az innováció és kutatásfejlesztés szolgálatában, hogy tanácsokkal segítse elérni a vállalkozások kitűzött céljait. 2021-től felnőttképzési engedélyekkel is rendelkezünk. Aktívan részt veszünk EU által finanszírozott fejlesztési projektekben, mind K+F területen, mind oktatási anyagok fejlesztési területén. Képzéseink: REL (Rövid Élelmiszerlánc szervezői) képzés, Innovációmenedzsment, Innovációs tudásportfólió, Innovációs audit, Reziliencia, Kreatív gondolkodás fejlesztése, Generációk együttműködése.

Újrajó – méhviaszos élelmiszer csomagoló

Cím: Bács-Kiskun vármegye
E-mail: ujrajo.csomagolo@gmail.com
Telefonszám: +36 30 577 4407
Facebook: Újrajó – méhviaszos élelmiszer csomagoló

Az élemiszer csomagolására alkalmas méhviaszos kendő kiváló alternatíva a folpack és  műanyag zacskók helyett. A kéz melegétől egy pillanat alatt formázhatóvá válik, így felveszi az edény, vagy élelmiszer formáját. Alkalmas zöldségek, gyümölcsök, sajt, pékáru, nasi csomagolására, vagy az ételt tartalmazó tál, pohár lefedésére. Használható a hűtőben és a fagyasztóban is. Nedves szivaccsal, langyos vízzel, egy csepp mosogatószerrel tisztítható. A kendők élettartama kb. egy év, utána pedig komposztálható. 100% természetes, antibakteriális, hulladékmentes, ÖKO-TEX I. minősítésű, káros anyag mentes, csecsemők számára is biztonságos. Kézműves magyar termék.

Vargafarm 2005 Kft.

Cím: Sabolcs-Szatmár-Bereg vármegye – Gelénes
Telefon: +36 20 4525 015
E-mail cím: varga.levente@vargafarm.hu
Weboldal: www.vargafarm.hu

Mesésen finom! – LONA gyümölcslevek – 100% gyümölcs – 100% vidámság! Családi kiszerelésben gyártunk 100% gyümölcstartalmú, magas rosttartalmú, frissen préselt gyümölcsleveket. Jelenleg hat hazai ízben (alma, birs, körte, meggy, őszibarack és szilva) elérhetőek a termékeink. A gyártás alapját jelentő almát saját gazdaságunkban termeljük meg, négy generáció tapasztalatával, kifejezetten léalma termelési céllal. Nem célzunk rekordterméseket, agrár-környezetgazdálkodási elvek szerint gazdálkodva egy optimumot igyekszünk kialakítani a csökkentett vegyszerhasználat, és az egészséges ültetvényállapot együttes elérésével. A termőterület sajátosságainak (szabolcsi alma), és az alacsonyabb termésátlagoknak köszönhetően termékeink mikroelem-tartalma magasabb, ízben gazdagabb, mint általában. Két célcsoportot különítünk el: – a kisgyermekes családokat, és – a reggeliztető szállodákat. Az első célcsoportot kiskereskedelmi csatornákon keresztül, a B2B csatornát házhozszállítással kívánjuk ellátni. Mosolygós Vendégházunk pedig 10/10 vendégértékeléssel és sok szeretettel vár minden érdeklődőt, aki kíváncsi a Bereg szépségeire.

VeddEgyütt – Online piactér termelőknek, REL-szervezőknek, közösségeknek
Cím: 1024 Budapest, Rómer Flóris u. 4.
Telefonszám: +36 20 423 8548
E-mail cím: info@veddegyutt.hu
Weboldal: www.veddegyutt.hu ; relio.huA VeddEgyütt egy online REL piactér, mellyel termelők, termelői csoportok, integrátorok, vásárszervezők munkáját támogatjuk és vásárlói közösségeket szolgálunk ki. Az értékesítés digitalizációjában segítünk: a saját fejlesztésű informatikai rendszerünket (RELio) felhőszolgáltatásként nyújtjuk, amely a vásárszervezés, rendeléskezelés, kiszállítási láncok, vevőkkel való kapcsolattartás sokrétű feladatait automatizálja az online térben. Alternatív értékesítési modellünkben az egyéni rendeléseket regionálisan összeszervezzük , így csökkentve a szállítás anyagi és környezeti terheit. Célunk ezzel, hogy hozzájáruljunk helyi gazdaságra épülő fenntarthatósági körök létrejöttéhez, melyek más területeken is ki tudják használni a közösségi összefogásban rejlő erőt.Modellünk validálására saját online előrendeléses termelői vásárokat is szervezünk 2016 óta: sikeresen túl vagyunk a 4500. vásáralkalmon, melyek jelenleg 13 helyszínen heti rendszerességgel, további 15 helyszínen pedig szezonális terményekkel valósulnak meg. 
Webgenerátor – Bérelhető weboldal, webshop megoldás

Cím: Vas vármegye, Szombathely 9700 Werner Alajos utca 4/D
Telefonszám:+36 70 314 4446
E-mail cím: info@webgenerator.hu
Weboldal: www.webgenerator.hu 

A Webgenerátor egy olyan keresőbarát weboldalkészítő rendszer, amellyel több százezres fejlesztői díj nélkül, akár 1-2 nap alatt elkészülhet az új honlapod. A szerkesztőfelület segítségével pedig könnyen kezelhető a weboldal minden része. A Webgenerátor rendszert úgy fejlesztjük, hogy a lehető legalacsonyabb üzemeltetési költségek mellett, a lehető legmagasabb színvonalú szolgáltatást tudjuk biztosítani ügyfeleink számára. Akár egy egyszerű honlapra, akár webshopra, landing oldalakra, többnyelvű honlapra is van szükség, rendkívül kedvező ár-érték aránnyal tudjuk biztosítani! A weboldalon túl pedig online hirdetések készítésével, menedzselésével, keresőoptimalizálással is állunk partnereink rendelkezésére.

Zala-völgyi Nyitott Porták

Cím: Zala vármegye, 8790 Zalaszentgrót, Batthyány Lajos út 13.
Telefonszám: +36 83 361 305
E-mail cím: info@zalatermalvolgye.hu
Weboldal: www.nyitottportak.hu

A Zala-völgyi Nyitott Porták egy 2018. óta működő rövid élelmiszerlánc együttműködés. A jelenleg 29 tagú hálózat tagjai vállalták, hogy egy-egy adott napon, rendszeresen hirdetnek meg nyitott napokat és eseményeket az érdeklődők, vásárlók számára. A hálózat tagjai kihasználják a folyamatos együttműködésből fakadó előnyöket, úgymint közös megjelenés, marketing, tanulás, tapasztalatcsere, egymás támogatása és ajánlása.