REL módosítás és OMÉK előadás a VP Szolidáris gazdaság pályázatok lehetőségeiről

2019. július 25., csütörtök

A Magyar Szociális Farm Szövetség tagjaként a Kislépték Egyesület elnöke is előadást tartott az OMÉK pénteki szakmai napján, az AMC által biztosított helyszínen.

Az előadásunk kiemelte a Vidékfejlesztési Program (VP) Rövid Ellátási Lánc alprogram támogatási lehetőségeit és korlátait. Egyesületünk, Kujáni Katalin elnökségi tag vezetésével eljuttata a tervezőknek a jelenlegi kiírás problémáit, kérve azok módosítását. A kéréseket partnereinktől gyűjtöttük össze, akik több éve már termelői piacszervező tevékenységet végeznek, de nem tudnak indulni a pályázaton. 

A MÓDOSÍTÁSI KÉRELEM ITT OLVASHATÓ

Az előadás második fele a VP kevésbé ismert páylázati kiírásában rejlő lehetőségeket járta körül. A SZOLIDÁRIS GAZDASÁG ÉS KÖZÖSSÉG ÁLTAL TÁMOGATOTT MEZőGAZDASÁG kiírását végigolvasva, az tűnik ki, hogy a támogatás így a vidéki térségben lévő termelő gazdasáa fejleszthető iskolai, óvodai csoportok fogadásához is (tanyapedagógia, tantanya programok…)

Az érdeklődők október 16-ig (ha nem zárják be akkor mág januárig) pályázhatnak. 

Az ELőADÁS ITT LETÖLTEHTő

A szakmai konferencia alkalmávalelőadást hallhattunk még:

– Németh Nándortól (Máltai Szeretszolgálat) – a Közösségi gazdálkodás elszegényedett falvakban: Gyulaj példáján keresztül; és a Társadalmi vállalkozások a nemzetközi együttműködés fókuszában: a Sentinel
prograról

– Perényi Zsófiától (Tudatos Vásárlók Egyesülete) a közösség által támogatott mezőgazdaságról,

– Jakubinyi Lászlótól (elnök) a Szociális farmokról

A Kislépték Egyesület munkáját a "Civil szervezetek muködési célú támogatása 2017." című pályázati kiírásra benyújtott, NEA-TF-17-M-1423 pályázati azonosítószámon nyilvántartásba vett, Érdekképviselet muködés címu pályázat keretében támogatja a Nemzeti Együttműködési Alap.  

A Magyar Szociális Farm Szövetség tagjai az OMÉK G pavilonjában standdal várta az érdeklődőket.