REL az Ökológiai Gazdálkodók Második Téli Szakmai Találkozóján

2023. január 26., csütörtök

2023. január 30.-31.-én rendezik meg Jászfényszaruban az Öko Gazdálkodók Második Téli Szakmai Találkozóját. Fókuszban a regeneratív gazdálkodás.

A két nap alatt sok-sok érdekes, aktuális téma lesz porondon, a vízkészlet-gazdálkodástól az agrokökológiáig, a technikai újdonságoktól a talajerő utánpótlásig, és más szakmai kutatási eredményekig. Hogyan valósítható meg a regeneratív gazdálkodás az ökológiai termelés rendszerében? Milyen kézzelfogható eredmények születtek az elmúlt időszakban amire támaszkodhatunk és milyen sorsfordító kihívások elé nézhetünk?  Részletes program és jelentkezés ITT.

A második napon, kedden délután a H szekcióban a Rövid Ellátási Lánc lesz a téma. Meghívott beszélgetőpartnereink:

Dezsény Zoltán (MagosVölgy Ökológiai Gazdaság)

Petró Tibor (Agrár-Európa Kft.)

Gyöngyösi Emese (Zuglói Kenyérközösség szervezője, és az ÖMKI kutatója)

Témák, melyeket körüljárunk:

• Mit takar az élménygazdaság, hogyan nyisd ki a portádat és hogyan nyisd fel a vásárlók szemét? Érdemes-e, és kiknek érdemes élménygazdasággal foglalkozni?
• Valami megmozdult Magyarországon? Csak beszélünk róla, vagy tényleg fejlődnek a REL csatornák és REL közösségek? Sokan kitűzték a zászlójukra a termelői és bio termékek piacra jutását, de hol vannak a termelők, akik ezekre az “igényekre” tudnak választ adni?
• Bio piaci lehetőségek a legkisebbektől az ipari méretű termelésig, azaz a közösségi mezőgazdaságtól (CSA), a farm-to-fark gasztronómiai megoldásokon át a közétkeztetési rövid élelmiszerláncig (KREL)
• Hogyan tudunk a közösség erejére építeni? Milyenek is a jó területi élelmiszerstratégiák? Szükség van-e REL szervező szakemberekre? Miben más, és kiknek, miért jó a REL expo?