Mi mindent jelenthet a gomba?
1.) Étel: gyűjtve vagy termesztve. Alapanyagként frissen, vagy feldolgozott termékként.
- Friss laskagomba és pástétomok a Pilze-Nagy Kft-től,
- Ha saját gombát akarsz termeszteni, keresd a Kalapka laska termővödreit, vagy a Friss Shitake Mushroom baby gombákat.
A Felelős GasztroHős Gombakampánya, amely kampánynak a nyitó helyszíne a Czakó Kert & Piacz volt, azt is megmutatja, hogy a gomba ételek, mi mindent jelenthetnek a fogyasztók számára:
2.) Környezetbarát, komposztálható csomagolás: 3D nyomtatott formák: mezőgazdasági hulladékból gombafonalak felhasználásával készült. Részletek ITT.
3.) Gomba szubsztrátum, kész termesztő közeg, amelyeket gombatermesztőknek értékesítenek.
4.) Energiatermelés: a szerves hulladék (elhasznált gomba szubsztrátum) biogázzá, így villamos energiává alakítható.
5.) Talajutánpótlás: Az anaerob fermentáció mellékterméke, az emésztőanyag szilárd és folyékony részre oszlik, ami a mezőgazdaságban, természetben növényi műtrágyaként alkalmazható.
6.) Kézművesség, használati tárgyak (régi mesterségként taplógombából, és új innovatív termékfejlesztésekben is). Példa erre ITT is olvasható.
Folytatás a II. REL EXPON, ahol külön gomba kerekasztal, kiállítók a témában, és gomba frissítő is várja az érdeklődőket. Program és regisztráció weboldalunkon ITT található.
A Co-Fresh pályázatról bővebben ITT olvashat.