Mézes Nap & Adventi Kirakodó

2022. november 16., szerda

Minden, ami méz!
Mézes Napra és Adventi Kirakodóra invitálunk, amit a Kislépték Egyesület a Lokal47 Étteremmel közösen szervez!

Találkozz a mézzel picit másképp november 26-án, Kéthelyen, a Lokal47 Étteremben 15:00-19:00 között!

Helyszín: Lokal47 Étterem, Kéthely, Hunyadi u. 99, 8713

Sült sütőtök virágmézzel, dióval
Mézes krémes
Mézeskalács
Kecskesajt mézzel
Tea + méz vagy Kávé + méz
Jól hangzik, ugye?
Mert mézzel rengeteg ételt el lehet készíteni, ízesíteni és ezt meg is mutatja a Lokal47 csapata az érdeklődőknek!

A Kislépték Egyesület, pedig a mézes ételek mellé tálcán kínálja az Észbontó-Ízbontó programját, vagyis mézes ízbogozást tartunk!

A méz ízbogozás nem más mint a különböző fajtamézekben fellelhető aromák megtalálása, kibontása. Akárcsak egy vezetett borkóstoló során, itt is mézről mézre megyünk és együtt próbáljuk kitalálni, hogy az adott méz milyen gyümölcsös, virágos, viaszos, földes stb. jegyeket hordoz magában. Választ kaphatunk arra, hogy merre járhatott a méhecske, milyen virágok nyíltak a mézgyűjtés környékén. Például egy napraforgó tábla közelében nyílhatott levendula, vagy az akác virágzás végébe nyúlt, így egészen különleges ízkombinációk jöhetnek létre. Ezeket fogjuk tesztelni a kóstolás során!

A mézes kóstolgatás mellett megismerheted a méhek életét, a mézkészítés folyamatát is. Ezekbe a titkokba a helyi méhészek vezetnek be mindenkit!

Előzetes program:

15-17 óráig és 17-19 óráig

  • Méhes-Mézes kvízjáték Vezetett kvízjáték, ahol felmérjük, ki tud többet a méhek életéről. A vendégek előzetesen a www.kisleptek.hu/hirek/mez oldalon felkészülhetnek a kérdésekre. A nyertes ajándék utalvány birtokosa lehet. 
  • Légy Te is Méz-Sommeliere! Az ízlelés szakértőjének útmutatásai alapján izgalmas mézek ízbogozása többek között különleges édeskömény, gesztenye, bálványfa, selyemkóró és aranyvessző mézekkel is ismerkedhetünk. 
  • A méhek titkos élete. Az Ezercsepp és a Mézvadász Méhészetek által látványkaptárral izgalmassá tett beavatás a méhészet rejtelmeibe, valamint fény derül arra mire jó a méhpempő, a propolisz, és az apiterápia. 
  • Mézes gasztrotippek és Mézes receptbörze. Beszélgetés a Michelin-ajánlott LOKAL47 Étterem  chéfjével. Hozd el a legkedvesebb mézes receptedet.

A fent felsorolt ételek az étterem délutáni ajánlatában rendelhetőek lesznek, 4800 ft/fő áron.
Ár és részletek a regisztrációs felületen!

Várunk szeretettel!
Bogozzunk együtt!