Megalakul a Családi Gazdaságok 2014 Nemzeti Bizottsága

2019. július 25., csütörtök

családi gazdaságA 2008 februárjában megkezdett IYFF kampány során a Nemzetközi Vidék Fórum (World Rural Forum) tagjait és partnereit arra hívta fel, hogy nemzeti szinten szervezzék magukat annak érdekében, hogy a 2014-Családi Gazdaságok Nemzetközi Éve deklarációjában foglalt célkitűzések támogatását minél hatékonyabban valósítsák meg, de ez a javaslat valójában nem talált teljes mértékben táptalajt, így intenzív nemzeti és nemzetközi munka kezdődött.

Számos IYFF-2014 munkatalálkozóra került sor olyan szervezetekkel, mint a FAO, az IFAD, az ENSZ Élelmiszerbiztonsági Magas Szintű Bizottsága, a World Agriculture Watch, az ILC, a Slow Food, az ENSZ Világélelmezési Program Gazda Fóruma. A regionális és kontinentális szintű szervezést az olyan szociális szervezetekkel való találkozás és ezen keresztül az ő tanácsadásuk erősítette, mint a PAFO, AFA, COPROFAM, COPA-COGECA, REAF vagy FAO Latin America, és sok más.

Kérjük csatlakozzanak! Amennyiben egyetért céljainkkal kérjük töltsék ki az ITT LETÖLTHETő belépési nyilatkozatot.

2013 december 16-án Vecsésen is alkalma lesz a csatlakozás megtételére!

www.familyfarming2014.hu

Közös célunk, hogy elősegítsük a családi gazdaságok fontosságának felismerését Magyarországon, a térségben, Európában és nem kevésbé fontos módon szerte a világon, és hogy a családi gazdaságokat támogassuk fenntartható módon.

A nemzeti bizottságok a civil társadalom szerveződéseinek csoportja, amelyben helye van a mezőgazdasági, paraszti és vidéki szervezeteknek, a civil szervezeteknek, a helyi embereknek, állattenyésztőknek, azaz mindazoknak, akik támogatják az IYFF-2014 működését és célkitűzéseit.

A megalakulásunk és működésünk lényeges célkitűzése a 2014-Családi Gazdaságok Nemzetközi Nyilatkozatával összhangban forrása:
www.familyfarmingcampaign.net

(2013.12.10.)