Mézes Nap május 20-án – Karolina Kávéház, Balatonfüred

2022. április 28., csütörtök

Mézes nap

A Méhek Világnapján 2022. május 20-án pénteken egy izgalmas, édes-mézes meglepetésnek ad helyet a Karolina Kávéház terasza. E napon a Kislépték Egyesület szervezésében ízvadászatra hívunk minden kulináris kalandort.

mézes nap és kóstoló a Karolina Kávéházban

A tulajdonosok a minőség mellett kötelezték el magukat. “Karolina SPEIZ” helyitermék boltjukban egyedi, nosztalgikus vagy épp formabontó izgalmas finomságok töltik meg a polcokat. Helyet kapnak a kínálatban a termelői mézek is.

A Méhek Világnapján a vendégek együtt bogozhatják, ízlelhetik a fajtamézek karakteres ízvilágát neves kóstoló szakértőkkel. A borok és kávék világából már ismert, de mézekhez egyedileg fejlesztett aromakör és szókártyák is debütálnak a kóstolón.

A Pulai méhészet beavatja a vendégeket látványkaptár segítségével a méhek titkos életébe, és a mézek jellemzőibe.

A méz a grillételek, és a sütemények nélkülözhetetlen társa is. A Karolina Kávéház mézes sütemény meglepetésekkel készül, és Schindele Péter, tulajdonos mézes gasztrotippeket oszt meg a vendégekkel.

Részletes program:
10:00-11:00 Mézkóstoló az ízlelés szakértőjének útmutatásai alapján, méz-ízbogozás aromakör és szókártya segítségével. A mézek jellemzőinek ismertetése.

11:00-12:00 A méhek titkos élete. A Pulai Méhészet látványkaptárral izgalmassá tett beavatása a méhészet rejtelmeibe, valamint fény derül arra mire jó a méhpempő, a propolisz, és az apiterápia.

12:00-13:00 Mézes gasztrotippek. beszélgetés Schindele Péter, tulajdonossal.
Hozd el a legkedvesebb mézes receptedet.

13:00-14:00 Mézes házisütemény tippek. Kóstoló a karolina Kávéház mézes süteményeivel.

14:00- 15:00 Mézkóstoló az ízlelés szakértőjének útmutatásai alapján, méz-ízbogozás aromakör és szókártya segítségével. A mézek jellemzőinek ismertetése.

15:00-16:00 Méhes-Mézes kvízjáték. A vendégek előzetesen a www.kisleptek.hu/hirek/mez oldalon felkészülhetnek a kérdésekre. A nyertes ajándék utalvány birtokosa lehet. (Döntetlen esetén sorsolás dönt.)

Az őrbottyáni ApiKultúra Környezetvédelmi Alapítvány Rövid Ellátási Láncokat (REL) támogató programja keretében a Kislépték Egyesület a termelői termékek, így a mézfogyasztásához kapcsolódó szokások minőségi kiszélesítésének lehetőségét is vizsgálja piackutatási és fogyasztói szemléletformálási feladatai között.
Az Ashoka Ökoszisztéma programjának támogatásával megszületett fajtamézek kóstolásához használható szó-és kifejezésgyűjteményt (bővebben ITT) felhasználva, azt továbbfejlesztve, játékos ízlelő kártyákkal és aromakörökkel színesíti a Kislépték Egyesület a programot.