Élménygazda workshop -Készül az agroturisztikai stratégia, készüljünk együtt a lehetőségekre! Október 27. és 28. – Online és Nagyigmándon

2023. augusztus 28., hétfő

A Kislépték Egyesület workshopot tart azon gazdálkodóknak, termelőknek, agroturizmussal foglalkozóknak, érdeklődőknek, akik szeretnének élményprogramokat szervezni a saját gazdaságukban!

Készül az agroturisztikai stratégia, készüljünk együtt a lehetőségekre!

A workshopon átbeszéljük, hogyan érdemes elindulni, milyen jó példák léteznek, milyen jogi elvárásoknak kell megfelelni, odafigyelve a praktikusságra és az innovatív ötletekre, és milyen pályázati források várhatóak a jövőben!

A gomolyasajt készítésének folyamatán keresztül mutatjuk meg, milyen lehet egy élményprogram. Meglepetés: A savó sem marad felhasználatlan!

Gyere el, hogyha szeretnél úgy ismereteket szerezni úgy, hogy közben szórakozol!

A workshop két részből áll, két másik napon, melyekre külön is lehet regisztrálni

Október 27. péntek 16-20 óráig
Online 4 órás elméleti program
a szabályozásról, tapasztalatokról, várható pályázati forrásokról: (a személyes résztvevők által, közösen más dátum is megbeszélhető.)
Részvételi díj: 15 000 Ft/fő.

Október 28. szombat 9:30-18:00 óráig.
Gyakorlati “tervező és élmény” workshop
Igmándi Sajtműhely (Szabó Ildikó és Nagy László), Helyszín: Nagyigmánd (Rózsa u. 6.) (Komárom-Esztergom vármegye).

Részvételi díj: 15 000 Ft/fő + 6000 Ft étkezés (meleg egytálétel ebédre, és napközben innivaló, kávé, tea, sajtok, körözött, falatkák.

Mindkét programelemre regisztrálók kedvezményes regisztrációs díja együttesen 25 000 Ft/fő + 6000 Ft/fő étkezés.

Minimum létszám: 15 fő. Maximum létszám: 25 fő.

A regisztrálóknak további információt küldünk a programról.

Jelentkezési határidő: 2023. október 12.

REGISZTRÁCIÓ: https://forms.gle/Exo3oRYGLok93mBK8

Témák:

  • Élményprogram szervezési és tervezési ismeretek, jó példák, árképzés.
  • Interaktív 2 órás gomolyasajt készítés, valamint meglepi, mert a tejsavó sem maradhat felhasználatlan – élmény/szakmai program. Megismerhetjük a házigazda sajtféleségeit, és hazavihetjük a saját (fűszeres) gomolya sajtunkat, és a meglepi ízelítőt. Receptet kap minden résztvevő.
    Az élményprogram házigazdája: Igmándi Sajtműhely (Szabó Ildikó és Nagy László), Nagyigmánd.

A jogi 4 órában a falusi vendégasztal, a lakásétterem, és a falusi vendéglátás szabályait járjuk körül. Kitérünk a programszervezés szabályaira, tapasztalatokat cserélünk, civil szervezetek hálózatait ismerhetjük meg.

Az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ (AÖFK) az agroturizmussal kiemelten foglalkozik! Készüljünk együtt a lehetőségekre! Beszélünk a lehetséges agroturisztikai szolgáltatóként is pályázható forrásokról a jövőben!

A program résztvevői az Élményparaszt Program zárt Facebook csoport tagjai lehetnek!
Tanuljunk egymástól MINŐSÉGET és ÉLMÉNYT!

Agroturizmus felturbózva! A tudásanyag nem függ szakmai (állattartó, tehenészet) beállítottságtól, jó szállásadónak/ kertész/gyümölcstermesztő/méhész/boros gazdának is egyaránt.

Az élményparaszt programunkat olyan érdeklődőknek, gazdáknak, azok családtagjainak, agroturisztikai szolgáltatóknak, ilyen szolgáltatást tervezőknek ajánljuk, akik szeretnének gazdaságukban, portájukon élményprogramokat, nyílt napokat, tudásátadó kurzusokat szervezni, illetve ezekben szeretnének továbbfejlődni, új ismereteket szerezni. Hisszük, hogy ma már a fogyasztók nem csak terméket keresnek, hanem élményt is.

Érdeklődni, bővebben: kisleptek@gmail.com

Induló Élménygazda program még: Hajdúböszörmény, Okt. 14. – Kenyér, liszt, kovász interaktív tematika. Részletek itt: https://kisleptek.hu/hirek/10-14/