Élménygazda workshop Hajdúböszörményben – Készül az agroturisztikai stratégia, készüljünk együtt a lehetőségekre! Agroturisztikai élményprogramok tervezése – Október 14. és 27.

2023. augusztus 7., hétfő

Agroturisztikai élményprogramok tervezése workshop – fókuszban az étkeztetés.

A Kislépték Egyesület workshopot tart azon gazdálkodóknak, termelőknek, agroturizmussal foglalkozóknak, akik szeretnének élményprogramokat helyet adni saját gazdaságukban!

A workshopon átbeszéljük, hogyan érdemes elindulni, milyen jó példák, innovatív ötletek léteznek, milyen jogi elvárásoknak kell megfelelni, és milyen pályázati források várhatóak a jövőben!! A kenyérkovász készítésen keresztül mutatjuk be, hogy milyen lehet egy élményprogram! Gyere el, hogyha szeretnél úgy ismereteket szerezni, hogy közben szórakozol!

A program két részből áll: egy egész napos (8 óra) személyes, és egy 4 órás online foglalkozásból.

A két programelemre külön is lehet regisztrálni

Regisztráció határideje: 2023. október 02.

REGISZTRÁCIÓ ITT: https://forms.gle/2BUtGrpnvQhzpVbL7

Gyakorlati “tervező és élmény workshop” – Október 14. szombat 9:30-18:00 óráig. Hajdúböszörmény, Tájházak és kemencés udvar (Polgári u. 92-100).
Részvételi díj: 15 000 Ft/fő + 6000 Ft étkezés (Gulyás leves ebédre (vagy babgulyás), és egész nap édes sütemények, pogácsák, innivaló, kávé, tea.

Online 4 órás program a szabályozásról, tapasztalatokról, várható változásokról: Október 27. péntek 16-20 óráig. (a személyes résztvevők által, közösen más dátum is megbeszélhető.)
Részvételi díj: 15 000 Ft/fő.

Mindkét programelemre regisztrálók kedvezményes regisztrációs díja a két eseményre együttesen 25 000 Ft/fő + 6000 Ft/fő étkezés.

Minimum létszám: 15 fő. Maximum létszám: 25 fő. A regisztrálóknak további információt küldünk a programról.

Témáink:

  • Élményprogram szervezési és tervezési ismeretek, jó példák, árképzés.
  • Az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ (AÖFK) az agroturizmussal kiemelten foglalkozik! Készüljünk együtt a lehetőségekre! Beszélünk a lehetséges agroturisztikai szolgáltatóként is pályázható forrásokról a jövőben!
  • Interaktív 2 órás kenyérkovász ismeretek és készítés – élmény/szakmai program. Megismerhetjük a friss lisztek és tárolt lisztek közötti különbséget, megnézhetjük a kovász érés fázisait, és hazavihetjük a saját kovászunkat. Receptet kap minden résztvevő a helyben kóstolt kenyérféle készítéshez.
    Az élményprogram házigazdája: Rózsa Malomház (Papp Imréné Erika) Hajdúdorog.
    A hajdúböszörményi Civilek a Lakóhelyért Egyesület HÍR védjegyes termékeinek sütő csapata.
  • A jogi 4 órában a falusi vendégasztal, a lakásétterem, és a falusi vendéglátás szabályait járjuk körül. Kitérünk a programszervezés szabályaira, tapasztalatokat cserélünk, civil szervezetek hálózatait ismerhetjük meg. Beszélünk az lehetséges agroturisztikai szolgáltatóként is, a jövőben pályázható forrásokról!

A program résztvevői az Élményparaszt Program zárt Facebook csoport tagjai lehetnek!
Tanuljunk egymástól MINŐSÉGET és ÉLMÉNYT!

Agroturizmus felturbózva! A tudásanyag nem függ szakmai (kertész) beállítottságtól, jó egy állattartónak, szállásadónak, tejes/boros gazdának vagy méhésznek is egyaránt.

Az élménygazda, vagy fantázianevén élményparaszt programunkat olyan érdeklődőknek, gazdáknak, azok családtagjainak, agroturisztikai szolgáltatóknak, ilyen szolgáltatást tervezőknek ajánljuk, akik szeretnének gazdaságukban, portájukon élményprogramokat, nyílt napokat, tudásátadó kurzusokat szervezni, illetve ezekben szeretnének továbbfejlődni, új ismereteket szerezni. Hisszük, hogy ma már a fogyasztók nem csak terméket keresnek, hanem élményt is.

Érdeklődni, bővebben: kisleptek@gmail.com

Október 28-án Nagyigmándon indul másik workshopunk is, sajtkészítés interaktív programmal. Bővebben ITT.