Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

NIVEGY-VÖLGYI TUDÁSTÁR a falusi turizmusról

Dátum:
2015. január 24.
Időpont:
00:00
Helyszín:
Esemény címkék:
, , ,

Az első alkalom: 2015. január 24. 13-16 óra
Helyszín: Balatoncsicsó, Faluház (Fő utca 25.)
Témája: Mi és hogyan kerülhet a falusi vendégasztalra?

A balatoncsicsói plébánia felújításához kapcsolódóan előadás- és képzéssorozat indul Balatoncsicsón. A témák elsősorban a falusi turizmushoz, a vendéglátáshoz, valamint a borászathoz kapcsolódnak. Az előadások és képzések nyitottak, amelyekre minden érdeklődőt sok szeretettel várunk!

Egyre többen élnek már a lehetőséggel vagy éppen tervezik, hogy a falusi vendégasztal keretében a saját maguk által készített ételeket, helyben kínáljanak fogyasztásra turistáknak.
Tudjon meg többet a falusi vendégasztalról, és arról, hogy mi és hogyan kerülhet a falusi vendégasztalra! Mi nevezhető helyi terméknek? Melyek a kistermelői értékesítés feltételei, szabályai? Hogyan adózik a falusi vendégasztal? Hogyan növelhető a szállásadásból és a helyi termékek értékesítéséből származó bevétel?
Az első előadáson többek között ezekre a kérdésekre válaszol Szabadkai Andrea, a Kisléptékű Termékelőállítók és Szolgáltatók Országos Érdekképviseletének Egyesület elnöke, a falusi turizmus és helyi termékek egyik legismertebb hazai szakértője.
A részvétel ingyenes, adományt örömmel elfogadunk a Nivegy-völgyi Római Katolikus Egyházközségért Alapítvány számára.
A részvétel előzetes jelentkezéshez kötött, részvételi szándékát kérjük legkésőbb 2015. január 22-ig jelezze Scher Zoltánnál a +36 20 589 6462-es telefonszámon VAGY a nivegyvolgy@gmail.com email-címen.
Az előadássorozat szervezője: Forster Gyula Nemzeti Örökségvédelmi és Vagyongazdálkodási Központ, Nivegy-völgyi Római Katolikus Egyházközségért Alapítvány
A képzéssorozat támogatója a Norvég Alap.
Az előadásra minden érdeklődőt sok szeretettel várunk!