Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

NAK kistermelői alosztály tájékoztató az új őstermelői adózás kérdéseiről

Dátum:
2021. február 24.
Időpont:
10:00 - 12:00
Helyszín:
Összeg:
Ingyenes
Esemény címkék:
, , ,
Szervező: NAK
Honlap:
www.nak.hu

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, annak Kistermelői és rövid ellátási alosztálya 2021. február 24-én tartja soron következő ülését, 10:00 – 12:00 óra között, on-line formában a Microsoft Teams felületen. A meghívót (csatlakozáshoz szükséges linket) a későbbiek folyamán küldik meg az osztálytagok részére.
OSZTÁLYTAG tud lenni, ha email ír a következő adattartalommal:

név,
cím,
őstermelői regisztrációs illetve FELÍR szám, és/vagy Kamarai nyilvántartási szám,
emailcím, és
pár mondatban bemutatva a szakmai / mezőgazdasági / vidékfejlesztési tevékenységet.

A csatlakozási igényt, az emailtpeszeki.gergely@nak.hu emailcímre kell eljuttatni (másolatban: szabadkai.andrea@gmail.com).

Az ülés előzménye, hogy 2021. január elsejétől lépett hatályba a mezőgazdasági őstermelőről, az őstermelők családi gazdaságáról és a családi mezőgazdasági társaságról szóló törvény, illetve a végrehajtásáról szóló 665/2020. (XII. 28.) Korm. rendelet. A NAK külön internetes oldalon is összefoglalja az új jogszabállyal kapcsolatos tudnivalókat, ahol részletesen megismerhető a szabályozás. Az aloldalon elérhető egy adózási kalkulátor, megismerhetőek a jövőbeni működési formák, illetve az is, hogy kinek milyen teendője van a változásokkal kapcsolatban. A mezőgazdasági termeléshez kapcsolódó új működési formák kialakítása során az egyszerűsítés volt az elsődleges cél, azonban jelenleg számos kérdés merül az érintett gazdálkodók körében.

Szabadkai Andrea, a NAK Kistermelői és rövid ellátási alosztályának társadalmi feladatként vállalt vezetője levélben foglalta össze a hozzá eljuttatott kérdéseket (bővebben ITT), amelyeket a 2021. február 24-i tematikus alosztály ülés keretében foga Kamara megválaszolni. A csatolt levélben megfogalmazott kérdéseken túlmenően kérem az alosztály tagjait, hogy amennyiben egyéb kérdések merültek/merülnek fel a családi gazdaságok reformjával kapcsolatosan, akkor szíveskedjenek azokat Peszeki Gergely részére előzetesen megküldeni  (2021. február 12-ig) e-mailen (peszeki.gergely@nak.hu).

A napokban frissült a https://www.nak.hu/csg/gyik tematikus oldala (gyakran ismételt kérdések), amelyet folyamatosan érdemes tanulmányozni, mert számos kérdésre választ kaphatnak!