- Ez az esemény elmúlt.
Kistermelői szakmai fórumsorozat
KISTERMELŐ, KÖZÉTKEZTETÉS, KISÜZEM, AGROTURIZMUS
Az ősz beköszöntével a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Vidékfejlesztésiés Szaktanácsadási Igazgatósága a Kislépték Egyesület közreműködésével helyi gazdaságfejlesztést ösztönző információs rendezvényeket szervez 4 témában 4 helyszínen.
Az első eseményre 2019. október 15-én, Kaposváron „Kistermelők nagy tervekkel” címmel kerül sor, melyre olyan kistermelőket, őstermelőket várunk, akik jobban belelátnának a szabályozási kérdésekbe, innovatív ötletekkel szeretnék fejleszteni gazdaságukat vagy belelesnének más, már jól működő gazdaság gyakorlati működésébe.
Az „Élelmiszerhigiéniai gyakorlat a kisüzemi termelésben” című rendezvényünkre október 29-én, Szegedre várunk minden érdeklődőt. A fórum lehetőséget ad megismerni a higiéniai követelményeket, válaszokat nyújt a felmerülő kérdésekre, illetve betekintést enged egy példagazdaság mindennapjaiba.
November 7-én, Miskolcon az „Alternatív lehetőségek vidéken – falusi turizmus és a szociális farm, mint diverzifikációs megoldás” című rendezvényünk középpontjában a gazdálkodók több lábon állását segítő, ösztönző előadásokat hallgathatunk, illetve az előzőekhez hasonlóan példamutató szervezetekkel ismerkedhetünk, láthatunk bele gyakorlati működésükbe.
Idei utolsó rendezvényünknek Dunaharaszti ad otthont november 26-án, melynek címe „Közétkeztetésben rejlő lehetőségek”. E rendezvényen a jogikeretek megismerése után a helyi termelők közétkeztetésbe történő bekapcsolásának lehetőségeire, helyzetére fektetjük a hangsúlyt, illetvemegismerhetjük a már működő példákat is, akik az egészséges étkeztetés mellett az élelmiszerpazarlás ellen is harcolnak.