Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

Jogi ismeretek átadása a közösség által támogatott mezőgazdálkodásról

Dátum:
2013. október 18.
Időpont:
00:00
Helyszín:
Esemény címkék:
,

 

2013. október 18., 09.30 – 16:00
Helyszín: Selyemgombolyító (Miklós tér 1.Budapest, 1035 )

sajtA Tudatos Vásárlók Egyesületének korábbi rendezvényein az derült ki, hogy a közösségi mezőgazdálkodás működtetésével kapcsolatos jogi kérdések sokszor tisztázatlanok, ami megnehezíti a gazdálkodók vagy tagok helyzetét. Ezért a TVE ezúttal egy olyan műhelymunkát szervez, ahol szakértők hívják majd fel a közösségi mezőgazdálkodással foglalkozók figyelmét a legfontosabb jogi tudnivalókra és kritikus pontokra.

Mivel ezek a közösségi kezdeményezések alapvetően újszerűnek számítanak a magyar szabályozási környezet számára, nem tudunk majd mindenki számára alkalmazható receptet ígérni. Azonban azt tervezzük, hogy a visszajelzések alapján folytatjuk a munkát.

A műhelymunka során a következő témákkal fogunk foglalkozni:

– A közösségi mezőgazdálkodás alapjai; Perényi Zsófia, Tudatos Vásárlók Egyesülete
– Kisléptékű élelmiszer előállítás és értékesítés alapvető jogi tudnivalói; Szabadkai Andrea, Kisléptékű Termékelőállítók Országos Érdekvédelmi Szövetsége
– Minősített ökológiai gazdálkodás – megéri-e és miért?- Dezsény Zoltán, Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet
– A közösségi mezőgazdálkodás működtetésének jogi keretei; Haraszti Anikó, Tudatos Vásárlók Egyesülete

A nap során kiemelt figyelmet fordítunk a konzultációra.

Jelentkezni legkésőbb október 15-ig lehet a lenti linkre kattintva.

A rendezvény ingyenes, a kávé és ebédszünetre a vendégeink vagytok.

A terem befogadóképessége miatt a képzésen maximum 30 fő tud részt venni, ezért mindenkinek visszajelzünk, hogy el tudtuk-e fogadni a jelentkezését.

A rendezvény lebonyolításában közreműködő partnerünk az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet és a Kisléptékű Termékelőállítók Országos Érdekvédelmi Szövetsége.

REGISZTRÁLNI online lehet a TVE honlapján itt:
tudatosvasarlo.hu

„A projekt a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Elnökségének értékelése és javaslata alapján, az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap társfinanszírozásában, a Nemzeti Vidékfejlesztési Program Irányító Hatóságának jóváhagyásával valósult meg.”

Kisléptékű Termékelőállítók Országos Érdekképviseleti Szövetsége munkáját a a Svájci–Magyar Együttműködési Program társfinanszírozásával Svájci-Magyar Civil és Ösztöndíj Alapok pályázat támogatja a SMCA-2012-0071-Z regisztrációs számon nyilvántartott "Fenntartható helyi gazdasági kezdeményezések érdekképviseletének megteremtése és piaci életképességük javítása” című pályázat keretében.