Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

Helyi termékek piaci lehetőségei – teremtsünk közösen összhangot szakmai konferencia

Dátum:
2014. november 07.
Időpont:
00:00
Helyszín:
Esemény címkék:
, , ,

2014. november 7-9-ig megrendezésre kerül a Bakony Expo kiállítás és vásár.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a kiállításhoz kapcsolódóan 2014. november 7-én (pénteken) 13.00 órától a Veszprém Arénában „Helyi termékek piaci lehetőségei – teremtsünk közösen összhangot” címmel szakmai konferenciát rendez.

A szakmai napon való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, amelyet bakonyexpo@nak.hu  e-mail címen lehet megtenni.

PROGRAM:
12:00 Regisztráció
13:00 Megnyitó
Dr. Radovits Tibor (elnök, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, Veszprém Megyei Szervezet)
13:10 Köszöntő
Kis Miklós Zsolt (vidékfejlesztésért felelős államtitkár, Miniszterelnökség)
13:20 Témafelvezető
Papp Gergely (főigazgató helyettes, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara)
13:40 A rövid élelmiszerláncok működésének nemzetközi tapasztalatai  / Benedek Zsófia (PhD tudományos munkatárs, MTA Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont Közgazdaság-tudományi Intézet)
14:00 Az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége által a népegészségügyi helyzet javítása érdekében indított kezdeményezés bemutatása – miért érdemes minden élelmiszer-előállítónak csatlakozni / Szőllősi Réka (titkár, Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége)
14:20 Kistermelői élelmiszer előállítás és értékesítés jogszabályi feltételei / Dr. Leitold József (igazgató, Veszprém Megyei Kormányhivatal, Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság)

14:40 Kávészünet, szendvicsbüfé

15:20 Kistermelői jogszabályok gyakorlati alkalmazhatóságának előrelépéseiről, problémáiról / Dr. Major Ágnes (felügyelőbizottság elnöke, jogi tanácsadó, Kisléptékű Termékelőállítók Országos Érdekképviseletének Egyesülete)
15:40 Kisüzemi élelmiszer előállítók piacra jutásának lehetőségei, nehézségei – A Gorzsai Húsüzem családi vállalkozás tapasztalatai / Molnárné Kecskeméti Rita (tulajdonos-ügyvezető, Gorzsai Húsüzem)
16:00 Helyi termékek bevezetése a területi boltokba, üzletláncokba, a helyi vendéglátásba – A Vidék Minősége védjegyprogram / Szabados Zsuzsanna (munkaszervezet vezető, Éltető Balaton-felvidékért Egyesület)
16:20 Helyi termékek lehetőségei a turizmusban / Lencsés Tamara (ügyvezető, Bakony és Balaton Térségi Turisztikai Nonprofit Kft.)
16:50 Konferencia zárása
17:00 Kiállítás megnyitó ünnepsége
17:10 Kiállított termékek megtekintése
18:00 Kiállítási nap zárása
Moderátor: Pászti Balázs (elnök, Magyar Marketing Szövetség Agrár- és Élelmiszermarketing Tagozat; elnökségi tag, Magyar Marketing Szövetség)