Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

Gyüttment Fesztivál 2016

Dátum:
2016. augusztus 28.
Időpont:
00:00
Helyszín:
Esemény címkék:
,

„Költözz vidékre és kezdj új életet!”                                               
Erről szól a Gyüttment Fesztivál, a vidéken újrakezdő, környezettudatos vidéki életet és értékrendet választó, tájba illeszkedő emberek éves nagy találkozója.
2016 augusztus 25-28-ig Csobánkapuszta, Gyüttment fesztivál
Tudásmegosztás és tapasztalat csere, fesztivál környezetben, fesztivál hangulatban. Az öko-tudatos létezés képviselői, úttörői, bozótharcosai gyűlnek össze négy napra, előadóként, vagy hallgatóként, egymást segítve, tanítva.
Programkínálatban: szakmai beszélgetések, előadások, közös alkotás, termelői piac, magbörze, tanyalátogatás, gyógynövény és gomba gyűjtés, öko- és népi építészet, családi, és gyermek programok, zene!

A szakmai programok során pénteken és szombaton a KISLÉPTÉK Egyesület elnökével Szabadkai Andreával arról lehet beszélgetni, hogy:

  • Pénteken 10.00 (Hodály) "Vidéken megélhetés, jó példák közelről – távolról! A luxus és exklusive termékek szolgáltatások piaca a gazdasági válság idején sem csökken. A nagy szakmai tudással és innovatív ötletekkel a vidék is versenybe szállhat a szelíd, de megélhetést nyújtó fizetőképes kereslet kiszolgálásáért. Szembesítjük a "nincs itt semmi" és "kicseket rejtő lehetőségek" világát." Lesz szó szénafürdőről, dézsafürdőről, .szalmaszállóról, kukorica labirintusról, fotopiknikről és gaszrotekergésről…
  • Szombaton 12.00 (Bölcső) A vidékre költözés – vidéki ábránd és romantika, vagy realitás és tudatos életpálya? avagy a vidéki élethez is szükség van jövedelemre. Termelés, élelmiszer vagy kézműves termék előállítás, értékesítés. Ezeknek megvannak a maga jogi szabályai. Ezekbe pillantunk be, és keressük a legalitás és életszerűségmezsgyéit."hogyan indulj el, és mire készülj? “
  • MINDEN PROGRAM időrendben ITT

Vidéki élet, vidéken megmaradás a sörben és a lecsóban is!
Osztjuk a tudást egymás között és használjuk is közben. Fesztivál, ahol termelői, vegyszermentes, szezonális alapanyagokból főznek a konyhán. A helyi termelőink, a kitelepült Szimpla piac is hozzák, amijük van – tudás, szemlélet, finom falatok.
No muti! Hány fokon puhul az ökológia? Milyen sortávra vessük a tudatosságot? Hogyan tilolják a szalma jurtát? Hány sziklevél van a természet mélyalmán? Tudó emberek, életutak a komfortzónán túli világból! Jogsegély és hasznos praktikák ez mind-mind learatható.

“Az vagy, amit megeszel!”
Ne áltasd magad, tartósított ipari melléktermék vagy, hiszen az vagy amit megeszel. Margarinos génmanipuláció, kőolajszármazékokkal, nyomokban mogyoróval, mert állítólag az vagy, amit megeszel. Hogy a nátriumglutamáttal együtt legalább finom vagy, sovány vigasz, mióta az emberevés nem hogy kiment, de be se jött az európai kultúrkörbe.
Változz át! Legyél gyümölcscukros madárdal, a héjadban vitaminnal! Vízben oldott ásványi anyag, napsugaras élőflóra, roppanó gyümölcs harmatcsöppekkel, azáltal amit megeszel. Legyél vegyszermentes, legyél szezonális, legyél kistermelői.
Vagy tudod mit? Légy a saját kiskerted, légy a saját baromfiudvarodban szalmárapottyant friss tojás sárgája, edd meg azt! Légy az illatos legelődön békésen legelő Bimbó nevű tehened édes-friss teje, idd meg azt!

Augusztus végén a Gyüttment Fesztiválon mindent megtudhatsz ami ehhez az új élethez kell, a rágógumidat pedig hagyd a margarinos PET palackod mellett a padlószőnyegen, közvetlenül a légkondi alatt, és vár Csobánkapuszta – a Világ ötödik égtája, hatodik érzéke, hetedik csodája, nyolcadik csakrája.
Tekintse meg a tavalyi Gyüttment Fesztiválról készült videót ITT.
Látogasson el weboldalunkra ITT.   vagy a Facebook oldalunkra ITT.

Ha további kérdése merül fel, kérjük, keresse Csatlós Reginát  a 06204747372 telefonszámon vagy a program@gyuttmentfesztival.hu  email címen!

Várunk minden érdeklődőt!