Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

Felhívás fejlesztési programban való részvételre

Dátum:
2014. január 01.
Időpont:
20:13
Helyszín:
Esemény címkék:
, ,

köfeA Közösségfejlesztők Egyesülete, a Dialóg a Közösségekért Egyesület (Miskolc), az Életfa Segítő Szolgálat Egyesület (Debrecen) és a Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete (Békéscsaba), a Norvég Civil Támogatási Alap által finanszírozott program keretében, fejlesztési programban való részvételre hívja az Észak-Magyarországon, Észak-Alföldön és Dél-Alföldön működő, közösségi szolgáltatásokat fenntartó civil szervezeteket és informális közösségeket, csoportokat.

Mi a program célja?

Programunkkal helyi kezdeményezések megerősödését, a helyi közösségekre irányuló tevékenységeket végző szervezetek és csoportok fejlődését kívánjuk segíteni. Célunk, hogy e szervezetek és csoportok, elsősorban helyi erőforrások felhasználásával, képesek legyenek hosszú távon fenntartani tevékenységeiket és működésüket.

Kik vehetnek részt a programban?

200-4000 fős kistelepüléseken, illetve maximum 15 000 fős települések városrészeiben/szomszédságaiban működő, a helyi közösség számára fontos szolgáltatás(oka)t fenntartó szervezetek és informális helyi közösségek, csoportok.

Mi a program futamideje?

A fejlesztési program 2014. január 1. és 2016. május 31. között valósul meg.

Milyen tevékenységeket ölel fel a program?

A fejlesztés során a szervezeti diagnózis és ez alapján cselekvési terv készítésétől kezdve a szervezetre/csoportra szabott mentoráláson, műhelymunkákon és képzéseken keresztül lokális szakma- és szektorközi hálózat kiépítéséig számos tevékenység típus valósul meg. Ezekről részletesen tájékoztatjuk az adatlapot beküldő, első körben kiválasztott szervezeteket.

Mit kell vállalnia a bekapcsolódó szervezeteknek/csoportoknak?

A részt vevő szervezetek/csoportok szerződést kötnek a Közösségfejlesztők Egyesületével, melyben vállalják, hogy a futamidő során aktívan részt vesznek a fejlesztési folyamatban, folyamatosan kapcsolatot tartanak a Közösségfejlesztők Egyesülete által megbízott fejlesztőkkel, s (foglalkoztatás esetén) munkatársaiknak lehetővé teszik, hogy munkaidejük terhére vegyenek részt a műhelymunkákban, képzésekben. A programban való részvétel a bevont szervezetek/csoportok részéről anyagi áldozatot nem kíván.

Hogyan lehet jelentkezni?

Az alábbi adatlapot kérjük kitölteni, s visszaküldeni Farkas Gabriellának a következő címre: farkasgabi@kkapcsolat.hu.

ADATLAP LETÖLTHETŐ ITT

További információk a következő elérhetőségeken kérhetők:
Észak-Magyarország: Sélley Andrea, info@dialogegyesulet.hu
Észak-Alföld: Giczey Péter, giczey.peter@eletfaegyesulet.hu
Dél-Alföld: Butora Hajnalka, civil@kfbme.hu, 66/333 263