A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara gondozásában már 2016-ban megjelent az első helyi termék kézikönyv. Most a jogszabály módosítások miatt is, és a Rövid Ellátási Lánc (REL), a közétkeztetés témában kibővítve megjelent frissítve a kézikönyv. Szerzők között többek között az Agrárminisztérium, NÉBIH, és a Kislépték Egyesület is szerepel. A kiadvány letölthető ITT: www.nak.hu
Tartalomból:
1. A földrajzi árujelzők és a hagyományos különleges termékek és oltalma
2. Nemzeti minőségrendszer – a Kiváló Minőségű Élelmiszer termékek
3. Tudnivalók az őstermelői és kistermelői tevékenységekről
3.3 Élelmiszer-jelölés
4. Az élelmiszer – biztonsági és – higiéniai előírások
5. A rövid ellátási lánc meghatározása és értelmezése
6. A közétkeztetés, vendéglátás
6.2 A közétkeztetés közbeszerzési kérdései
7. Az élelmiszer-pazarlás és megelőzése