2. Foster Nyári Egyetem

2024. június 16., vasárnap

A 2. Summer School-ra Barcelonában került sor 2024. május 22-24. között. 

Az esemény egy projektfeladattal kezdődött, amely utólag került be a programtervbe. Ez a feladat a 6 tudáshasznosító partnerszervezet (hazánkban a Pannon Helyi Termék Nonprofit Kft.) és azok társzervezeti (Magyarországon Kislépték Egyesület) egy tervezett akciótervére vonatkozott. Ezeket bemutattuk kb. 10 percben, majd 2 szekcióban megbeszélték a résztvevők. 

Ezt követő ebéd után kezdődött a nyári egyetem programja, amelynek a fő célja a kölcsönös tanulás, a közös nyelv és a fogalmak használata volt, különös tekintettel a következő területekre

  • a komplex élelmiszerrendszerben való gondolkodás és jövőtervezést, 
  • jó gyakorlatok az élelmiszer-rendszerek előrejelzésében, 
  • élelmiszer-rendszer megközelítés alkalmazása a CDI tevékenységekhez 
  • átgondolni az előrejelzési módszereket a CDI tevékenységek cselekvési tervével kapcsolatban

Olyan új módszereket és megoldásokat alkalmaztunk a workshop kapcsán az előrejelzések kialakításához, mint az időutazás (Mental Time Travel) és a tetralemma gyakorlat. 

Elkészítette minden szakmai szervezet a saját BATWAVE értékelését, valamint a visszafelé tervezést (BACKCASTING) is. A magyar csapat az áprilisi workshopja miatt külön szekciót kapott, és mintaként mutatta be eredményeit, amelyet minden résztvevő elismerően fogadott. 

A workshop végén közösen értékeltük a három nap eseményeit, és egyeztünk meg abban, hogy a következő nyári egyetemre Magyarországon kerül sor, a pontos helyszíne azonban még egyeztetés alatt van.

 

Képek forrása: https://www.linkedin.com/in/fosterfoodsystem/