Beszámoló a Degrebe projekt hazai rendezvényéről: A Közös Agrárpolitika újdonságai, kihívásai az európai zöld megállapodás célkitűzéseinek megvalósításához kapcsolódóan

2023. március 15., szerda

Az Kislépték Egyesület szakmai rendezvényt szervezett 2023. február 21-én, Kecskeméten a DEGREBE Zöld készségek fejlesztése a jobb foglalkoztathatóság érdekében projekt keretében. 

A rendezvény témája az európai zöld megállapodás célkitűzéseinek megvalósításához kapcsolódó Közös Agrárpolitika újdonságai és kihívásai voltak. A program során szakértők tartottak előadásokat a zöld készségek szerepéről a munkaerőpiacon, az új Agrár-ökológiai Programról, a generációváltás és tudásfejlesztés támogatásáról, valamint a méhészek munkájának digitalizációjáról. Az eseményen bemutatták a Kislépték Egyesület programjait is, például a Méz Ízbogozó és az Élmény gazda kezdeményezéseket. 

A szaktanácsadóknak 4 kreditpont járt a részvételért.

A DEGREBE az Erasmus+ által finanszírozott projekt, amelynek célja, hogy segítse az agrárágazatban dolgozó fiatal diákokat és szakembereket a zöld és a transzverzális készségeik fejlesztésében. 

Célunk, hogy a mezőgazdaságban dolgozó szakemberek következő generációja képes legyen Európa hagyományos mezőgazdasági tudását új szintekre emelni innovatív gyakorlatokon keresztül.

A projektben elért eredményekért és a zöld készségekkel kapcsolatos információkért kövesse a Degrebe projekt Facebook oldalát, illetve látogasson el a projekt weboldalára. 

Az Európai Unió finanszírozásával. Az itt szereplő vélemények és állítások a szerző(k) álláspontját tükrözik, és nem feltétlenül egyeznek meg az Európai Unió vagy az Európai Oktatási és Kulturális Végrehajtó Ügynökség (EACEA) hivatalos álláspontjával. Sem az Európai Unió, sem az EACEA nem vonható felelősségre miattuk.

A projekt neve és száma: Erasmus+ Degrebe projekt 2021-1-HU01-KA220-VET-00002492