Szavazz! Segítő Hatóság Szakembere elismerő díj

2021. január 20., szerda

A Kisléptékű Termékelőállítók és Szolgáltatók Országos Érdekképviseletének Egyesülete létrehozta és 2016-tól kiosztja Segítő Hatósági Szakembere elismerést.

A díjjal a kistermelők, családi gazdaságok, vidéki turisztikai szolgáltatók részére nyújtott segítő hatósági munkát és hozzáállást kívánjuk elismerni. A díjra jelölt kizárólag állategészségügyi és élelmiszer-ellenőrző hivatal szakembere, hatósági állatorvos, vagy élelmiszer-biztonsági felügyelő lehet.

A Segítő Hatósági Szakember kellő szakmaisággal, kellő emberbaráti, emberismereti, közösségi szellemben segíti a környezetét. Ha kell, szakmai alapossággal leegyezteti a kollégák között is a félreértéseket, lehetőségeket. A segítő hatóság rugalmas, hagyományokat tisztelő hozzáállása nem veszélyezteti az élelmiszer biztonságot, de a sokszor egymásnak ellentmondó szabályozási környezet előírásait a lehetséges életszerű értelmezés keretei szerint, nem túlszigorítva kéri számon.

Ajánlásokat a letölthető ajánlólap visszaküldésével, vagy postai úton lehet megtenni. Ajánlásokat ONLINE ITT is megküldheti, illetve a Kislépték Egyesület honlapjáról letölthető AJÁNLÓLAP elektronikus, vagy postai visszaküldésével lehet megtenni a KISLÉPTÉK EGYESÜLET részére a kisleptek@gmail.com e-mail címre, valamint a 2162 Őrbottyán, Kossuth Lajos u. 23. postacímre.

AJÁNLÓLAP (PDF) LETÖLTHETŐ ITT.

A díjat minden alkalommal a Népművészeti Egyesületek Szövetség tagja, egy neves népművész készíti el. A díj életfa motívummal díszített, ami azt jelképezi, hogy az élet, így a kistermelők, helyi termékek is ezer formában vannak jelen – ahogy az életfák is különbözőek – és mégis az érték amit képviselnek – a kultúra, identitás, bizalom, megélhetés és a vidéki lét gazdagsága – egyetemes. A díj a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara támogatásával került eddig átadásra.

A 2022-es díjátadó 2022 november 10-én kerül megrendezésre Kaposváron, a II. REL EXPO-n, ezért az ajánlásokat legkésőbb 2022. szeptember 30-ig várjuk.

Eddigi díjazottakról ITT OLVASHAT