Innovációs pályázati felhívás

2021. április 22., csütörtök

Pályázati különdíj felhívás a 30. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny első fordulójából továbbjutottak részére!

A KISLÉPTÉK Egyesület az innovatív rövid élelmiszer láncok elterjedését segítő H2020 Smartchain projekt keretében meghívásos pályázatot hirdet a fenntartható rövid élelmiszer ellátási láncon (REL) keresztül történő helyi termék előállítás és értékesítés, valamint a tudatos fogyasztói magatartás segítésének érdekében.

A pályázat célja: Azokat a kreatív fiatalokat ösztönözni és díjazni, akik a REL értékesítési csatornák szereplőit segítik ötleteikkel a helyitermék előállítás, feldolgozás, értékesítés, és fogyasztás területein.

Az Európai Unióban a rövid ellátási (élelmiszer) láncban korlátozott számú gazdasági szereplő van jelen, akik elkötelezettek az együttműködés, a helyi gazdasági fejlődés, valamint a termelők, a feldolgozók és a fogyasztók közötti szoros földrajzi és társadalmi kapcsolatok mellett. „Együttműködés a helyi gazdasági fejlesztés, valamint a termelők, feldolgozók és a fogyasztók közötti szoros földrajzi és szoros társadalmi kapcsolatok iránt elkötelezett, korlátozott számú gazdasági szereplő által alkotott ellátási lánc.”
Ha jól szervezzük és fejlesztjük a REL csatornákat, azok szereplőit, a helyi közösséget is szolgáljuk, emellett a helyi termékek előállítása számos pozitív környezeti hatással bír.

Pályázók köre és pályázat benyújtása: A Magyar Innovációs Szövetség által hirdetett 30. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny első fordulójából továbbjutott pályázókat hívjuk meg, akik az alábbi feltételekkel nevezhetnek:
• A második fordulóba jutott versenyzők a beadott, kidolgozott pályaművekkel nevezhetnek a különdíjra 2021. május 30. éjfélig a rendezveny@kisleptek.hu email címen.
• A pályaműnek a Magyar Innovációs Szövetség honlapján közzétett második fordulóba jutott pályázatok listáján szerepelnie kell.
• A pályaműnek valamilyen formában kapcsolódnia kell a rövid élelmiszer ellátási lánchoz.
• A nevezés megküldésénél a levél tárgyában tüntessék fel a következőt: „REL különdíj 2021”
A pályázaton való részvétel ingyenes.

Egy kis hasznos a témához:
Nézd meg erről a projekt rajzfilm videót és olvasd el a cikket ITT.

Díjazás: A Kislépték Egyesület elnöksége által felkért szakmai zsűri által a legjobbnak ítélt három pályaművet díjazzuk, amelyet a SMARTCHAIN I. (REL) Rövid Ellátási Lánc Expo és Konferencián 2021. június 25-én adunk át (vagy online rendezvény keretében). Részletek: https://kisleptek.hu/hirek/rel-expo/
• A REL expón, a legjobbnak ítélt pályaművet benyújtó pályázó helyi termék csomagot kap minimum 20 000 Ft értékben.
• A legjobb három pályaműveket benyújtó fiatal meghívást kap a SMARTCHAIN I. (REL) Rövid Ellátási Lánc Expo és Konferencia üzletember találkozóján.
• A különdíjasokat a Kislépték Egyesület a honlapján bemutatja.