Csorváson tartottunk tojás és száraztészta tematikával Élményparaszt Programot.

2021. október 21., csütörtök

2021 nyarán a békéscsabai Körösök Völgye Naturpark és a Körös Kosár közösség hívására egy napos Élményparaszt Programot tartottunk Csorváson az Eszter Tanyán.

A programunk a “Versenyképes vállalkozás termelőként is!” képzés 2.napja volt.
Az első nap témája: Versenyképes vállalkozás felépítésének lehetőségei volt. Pócsi Gabriella előadásában elmondta, hogy milyen együttműködési lehetőségek kínálkoznak a REL-en belül. Ezt követően Tószögi György érdekfeszítő és elgondolkodtató előadása következett, melyben a Vizuális megjelenítés és kommunikáció a szolgáltatásban című témakört feszegette izgalmas praktikákkal, fortélyokkal, ötletekkel és javaslatokkal fűszerezve. (fényképek, hirdetések, online kommunikáció, egyedi brand, arculat kialakítása). A harmadik előadó Garay Évi volt, a Hogyan értékesítsük a termékeinket? (hatékony kommunikáció vevőkkel, vásárlókkal) témakörben indított el tartalmas beszélgetést a résztvevőkkel.

A második nap témája az „Élményparaszt” – Hogyan adjam el termékeimet? elnevezésű műhelymunka volt. A nap élmény és gyakorlatközpontúságot vette középpontba.
Szabadkai Andrea a Kislépték Egyesület akkori elnöke vezetésével aznap a tanya varázslatos helyszínén izgalmas előadásokat hallgathatunk, nemzetközi példákkal fűszerezve majd különféle házitészta készítés rejtelmeibe kalauzoltak bennünket a jelen lévő és a tevékenységet segítő asszonyok is. Metélt és eperlevél tésztát is készítünk, a régmúlt ízeit és fortélyait megismerve.
Élményalapú módszertani tudást kínált a program és adott át a résztvevőknek. Tudásmegosztó programízelítő tartalma az, hogyan lehet a gazda tudása egyben élmény és agroturisztikai program is.
Csorváson egy hagyományos fakanál kihívással készülő száraztészta és szilvalekváros derelye főzőkurzus program köré épült fel az élményprogram, így az ebéd az általunk, közösen elkészített lekváros derelye lett.
Senki sem távozott üres kézzel, ellenben rengeteg új élménnyel és ismerettel, új ismerősökkel gazdagodtunk.
Mindeközben arról is kapunk információt, beszélgetünk hogyan lehet egy termék/szolgáltatás köré felépíteni egy vendégcsalogató- és megtartó folyamatot.

A program része volt a tanyabemutatás, mely Fábián Aranka, az Eszter tanya tulajdonosa vezetésével zajlott, aki a magyar baromfifajtákat is bemutatta a “tojás tematika” témakörben.

A nap folyamán házigazdáink, a helyi termékekből kínáltak ínycsiklandozó falatokat, s helyi szörpökkel oltottuk szomjunkat.
A két napos műhelymunka nagy sikerrel zárult és folytatjuk tovább a műhelymunkákat.
A következő fényképeket az ott lévő hangulatról és tartalomról szólnak.
Köszönjük mindenkinek a jelenlétet, a sok-sok tudás, ötletet, tapasztalatat és a jókedvet, mosolyt! A műhelymunka a Budapest Bank Békéscsabáért pályázati program támogatásával valósult meg.

A programról szóló cikk és videó ITT, illetve a képre kattintva tekinthető meg

Élményparaszt Program az Eszter Tanyán Csorváson
Élményparaszt Program

Kövesse Facebook oldalunkat is!

Képgaléria: