Sikeres helyi termék előállítók tapasztalatai, mintaértékű, gyakorlatban is működő elképzelések, törekvések.
A konferencián elhangzott információk, az előadók személyisége, a pódiumbeszélgetések együttesen – a visszajelzések alapján – jelentős hatással bírtak a résztvevőkre (szemléletformálás, ismeret-rendszerezés, gondolatébresztés), így elmondhatjuk, a rendezvénysorozat sikeres volt, elérte célját.
A Hévíz és Zalaszentgrót térségének 34 településén tevékenykedő Zala Termálvölgye Egyesület (egyben LEADER Helyi Akciócsoport) A konferencia sorozat és a kiadvány főbb témái:
– A magyar élelmiszer előállítás hagyományai
– A helyi termék fogyasztás előnyei
– Helyi termékek marketingje a gyakorlatban
– Alternatív, szolidáris értékesítési csatornák
– Helyi termék fejlesztés a Zala Termálvölgye térségében
– Helyi termékkel, kistermelői rendelettel, élelmiszer előállítással kapcsolatos jogszabályok alkalmazhatósága a gyakorlatban
– Helyi termékek kereskedelmének szabályozása
– Helyi termékek adózási-számviteli kérdései
– A Székelygyümölcs program tapasztalatai
– Törekvések a markóci önellátásra
– Helyi termék helyben fogyasztva
– Több lábon álló parasztgazdaság
– Önfenntartó falu
A kiadvány letölthető itt!